Advocaat van dirigent Jos Van Immerseel kondigt “juridische stappen” aan

Jos van Immerseel, de dirigent van het Brugse orkest Anima Eterna die maandag aan de deur werd gezet, heeft de Antwerpse strafpleiter Walter Damen in de arm genomen. De advocaat spreekt van lasterlijke aantijgingen waarvoor juridisch stappen worden ondernomen.

Anima Eterna beëindigde maandag de samenwerking met Jos Van Immerseel na “aanhoudend agressief gedrag” en “regelmatige inbreuken op de contractuele verplichtingen”, klonk het in een mededeling.

“De heer van Immerseel wenst uitdrukkelijk te vermelden dat de aantijgingen lasterlijk en dus leugenachtig zijn”, zegt zijn advocaat Walter Damen. “Van enig aanhoudend agressief gedrag is geen sprake. Integendeel, de heer Van Immerseel is een gepassioneerd man die zijn mening gaf. Ook de vermelding dat hij zijn contractuele overeenkomsten niet zou naleven, stroken niet met de waarheid. Gelet op deze lasterlijke aantijgingen zullen dan ook de de nodige juridische stappen worden gezet.”

The post Advocaat van dirigent Jos Van Immerseel kondigt “juridische stappen” aan is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Het wielrennen begon te wegen op mijn gezinsleven”: ex-Europees kampioen Sean De Bie is nu wijnboer

“Ik ben op het juiste moment gestopt met koersen.” Voormalig profrenner Sean De Bie (32) – ook bekend van de docusoap ‘Jonge benen’ – schoolde zich om tot wijnboer en -handelaar met een eigen wijngaard. In ‘Primo’ blikt hij terug op zijn Europese kampioenentitel, zijn zwaar ongeval, waar zijn passie voor wijn vandaan komt en waarom zijn vrouw Sofie blij

Lees meer »

Vermoedelijke dader van joyride met ziekenwagen blijft aangehouden

De raadkamer in Antwerpen heeft de aanhouding bevestigd van de 21-jarige man die eerder deze week werd opgepakt voor het joyriden met een gestolen ziekenwagen. Dat bevestigt het parket van Antwerpen. Eerder werd een 22-jarige verdachte al vrijgelaten onder voorwaarden. De politie is nog altijd op zoek naar de laatste inzittende en twee andere betrokkenen, die het gebeuren gefilmd zouden

Lees meer »

BEKIJK: Cruciale punten in de Westhoek op vandaag versus net na de wateroverlast van november 2023

In november 2023 werd de Westhoek geteisterd door hevige neerslag met wekenlange wateroverlast als gevolg. Het waterpeil bereikte in de nacht van 17 november een absolute piek. Toen stond 51 miljoen kubieke meter overstromingswater in de Westhoek. Het contrast met het landschap vandaag aan de vooravond van de misschien wel opnieuw natte herfst is groot. Bekijk het verschil hieronder in

Lees meer »

Goldband zorgde tijdens uitbundig optreden voor ‘aardbeving’ in Rotterdam

Goldband is wellicht verantwoordelijk voor de “aardbeving” die een aantal inwoners van de Willemstoren in Rotterdam vorig jaar gevoeld hebben. In mei 2023 belden enkele huurders van de bovenste verdiepingen de hulpdiensten nadat ze een reeks trillingen gevoeld hadden. Al lijkt het er nu op dat een optreden van Goldband verantwoordelijk is voor het voorval.

Lees meer »

Kwaliteit kinderopvang is verbeterd, educatieve ondersteuning blijft matig

In de kinderopvang heeft zowel het aantal kinderen in de groep als het aantal kinderen per begeleider een invloed op de pedagogische kwaliteit van de opvang. Zo scoren opvanginitiatieven met grotere groepen of met meer kinderen per begeleider op een aantal vlakken duidelijk lager. Dat blijkt uit een nieuwe meting met MeMoQ, het instrument dat de pedagogische kwaliteit in de

Lees meer »

Kom op tegen Kanker: “Vier op tien kankers zijn vermijdbaar”

Preventie en een gezonde levensstijl kunnen een verschil maken in de strijd tegen kanker. Vier op de tien kankergevallen zijn immers vermijdbaar. Dat zegt Kom op tegen Kanker dinsdag. De organisatie daagt daarom de Vlamingen uit om vorm te geven aan De Nieuwe Levensgenieter, een initiatief dat kadert binnen kankerpreventie.

Lees meer »

Verbod Frontnacht ongegrond, IJzerwake eist schadevergoeding: “Preventieve censuur is verleden tijd”

Het Iepers stadsbestuur verbood twee jaar terug Frontnacht, een nieuw festival met bands met neonazistische en -fascistische inslag. Dat verbod wordt nu vernietigd door de Raad van State. De organisatoren van de IJzerwake eisen nog een schadevergoeding.
The post Verbod Frontnacht ongegrond, IJzerwake eist schadevergoeding: “Preventieve censuur is verleden tijd” appeared first on KW.be.

Lees meer »