Chris (67) is nieuwe uitbater van openbare toiletten op de Burg: “Niemand wil dat nog doen… terwijl iedereen wel naar het toilet moet”

De 67-jarige Chris Quicke is sinds kort de nieuwe uitbater van de openbare toiletten op de binnenkoer van het Administriatief Centrum ’t Brugse Vrije op de Burg.

De toiletten bleven vele maanden gesloten na de stopzetting van de vorige uitbaters. De Stad Brugge lanceerde in de media een oproep om nieuwe kandidaat-uitbaters te vinden. De nood aan een openbaar toilet op die plaats was groot. Dagelijks krijgt het personeel van het stadhuis tientallen keren de vraag voor de toiletten. Ze moesten ze nu naar de binnenkoer van het Belfort sturen. Nu staat er aan de ingang van ‘t Brugse Vrije op de Burg weer een bord die de toiletten aanduiden, zodat toeristen maar ook Bruggelingen gemakkelijk de weg vinden.

Niet veel kandidaten

Chris is een charmante Bruggeling die met iedereen een praatje maakt. Hij geniet van zijn werk. “Ik heb 46 jaar lang met de vrachtwagen gereden voor de groenten- en fruitgroothandel Loyson. Ze zijn gestopt en daardoor kwam er een einde aan mijn job als chauffeur. Anders ging ik nog als ‘flexi’ blijven doorwerken, want ik deed dat graag. Toen ik de oproep zag om kandidaat-uitbaters te vinden voor de toiletten, heb ik contact gehad met Andy van de dienst eigendommen. Ik wou mensen laten voorgaan die op zoek waren naar een job of jongere mensen, maar veel kandidaturen kregen ze echter niet binnen. Niemand wil dat nog doen… terwijl iedereen wel naar het toilet moet. Velen zijn bang om vuile toiletten op te kuisen. Je moet ook waakzaam zijn en zorgen dat alles vast ligt, want anders hebben ze het meegenomen. Ze laten sommigen de toiletten ook soms vies achter.”

Twee sluitingsdagen

“Verder vergeten mensen vaak zaken op het toilet. In de meeste gevallen hebben ze het snel door en keren ze terug naar hier. In elk geval ben ik nu dagelijks open van 10 tot 18 uur en heb ik maar twee sluitingsdagen op een jaar: Kerstmis en Nieuwjaar”, vertelt Chris, die geniet van de vele babbeltjes met het personeel van stad Brugge, met Bruggelingen en toeristen.

The post Chris (67) is nieuwe uitbater van openbare toiletten op de Burg: “Niemand wil dat nog doen… terwijl iedereen wel naar het toilet moet” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nu ontploffen ook de walkietalkies van Hezbollah: dag na bieperaanval opnieuw drie doden en tientallen gewonden

Op verschillende plaatsen in de Libanon zijn woensdagnamiddag opnieuw explosies gehoord. Volgens ooggetuigen zijn deze keer walkietalkies ontploft, daarbij zouden zeker honderd gewonden zijn gevallen. Gisteren raakten zeker 2.800 mensen gewond en vielen er twaalf doden verspreid in heel het land toen plots massaal en gelijktijdig duizenden Hezbollah-biepers ontploften. De machtige Libanese militie gebruikt die toestellen, waarmee je iemand een

Lees meer »

Jairon (14) lag twee maanden dood in bed: “Hij zou verrijzen, als we maar lang genoeg zouden bidden”

Jairon, een jongen van 14, lag maar liefst twee maanden dood in het huis van zijn vader. De extreem gelovige man ging ervan uit dat ‘God hem weer tot leven zou wekken’. De vader en enkele huisgenoten verschijnen vandaag voor de Kamer van Inbeschuldigingstelling. De vraag: wordt het de correctionele rechtbank voor schuldig verzuim of het hof van assisen voor

Lees meer »

2 drugslabs opgerold in Houthalen-Helchteren op minder dan 1 week tijd: 2 verdachten aangehouden

De politie heeft in Houthalen-Helchteren op zeer korte tijd 2 drugslabs aangetroffen. Het eerste werd vorige week ontdekt, daar werd vermoedelijk de drug MDMA geproduceerd. Na enkele huiszoekingen vonden de speurders een tweede lab met chemicaliën en ingrediënten om synthetische drugs te maken. 2 verdachten zijn opgepakt, zij zijn intussen aangehouden en opgesloten in de gevangenis.

Lees meer »

“Door een stom spel ben ik wel mijn zusje kwijt”: vertelt op het proces van de Zussenmoord eigenlijk iémand de waarheid?

“Eén van u beiden vertelt de waarheid niet.” De ouderen onder ons herinneren zich die nachtelijke uitval nog wel van Marc Verwilghen, in de parlementaire onderzoekscommissie Dutroux. Die zin spookte de hele tijd door mijn hoofd, terwijl ik vanmiddag zat te luisteren naar de onthutsende ondervraging van Inge Reyntjens en Daisy Van Mechelen, allebei beschuldigd van moord en allebei hopend

Lees meer »

‘Vind me op het nieuws’: politie rukt massaal uit naar Brugse school, nadat ex-leerling verontrustende boodschappen online plaatst

In Brugge is de politie vrijdagochtend met verschillende patrouilles uitgerukt naar een school, omdat een ex-leerling via sociale media beelden van die school had gedeeld met weinig geruststellende boodschappen. De meerderjarige jongeman werd uiteindelijk opgepakt in de buurt en zal verder verhoord worden. “De leerlingen liepen nooit gevaar”, zegt de directie.

Lees meer »

Straten en huizen in Wenen lopen onder – Pools dorpje overspoeld na dambreuk: beelden tonen forse kracht van het water

Wenen staat blank na dagen van aanhoudende regen, de rivier Wien is buiten haar oevers getreden. Ook uit Tsjechië en Polen komen dramatische berichten. Door een dambreuk is het Poolse dorpje Stronie ?l?skie compleet overspoeld. De ellende is echter nog niet voorbij, waarschuwt onze weervrouw Jill Peeters. Voorlopig staat de dodentol na de passage van cycloon Boris op zeven. Roemenië

Lees meer »