Acht maanden cel voor man (46) uit Ingelmunster nadat hij vriendin bedreigt met mes: “Korter lontje sinds hersenbloeding”

Een 46-jarige man uit Ingelmunster krijgt acht maanden cel met uitstel omdat hij zijn vriendin bedreigde met een mes tijdens een uit de hand gelopen ruzie. Een andere vrouw greep het mes bij het lemmet vast om de man tegen te houden.

De beklaagde was ooit een succesvol bedrijfsleider, maar zijn leven veranderde drastisch na een hersenbloeding. “Hij kon zijn bedrijf niet meer leiden en de bloeding veranderde ook zijn persoonlijkheid”, zei de advocaat van de man op het proces. “Hij heeft sindsdien een korter lontje. Die karakterverandering leidde ook tot het einde van een relatie van achttien jaar.”

Stoppen slaan door

Met zijn nieuwe partner wou de man een café in Kuurne overnemen. Dit veroorzaakte echter veel stress en op 22 oktober vorig jaar leidde dit tot een slaande ruzie tussen het koppel. De vrouw gooide een glas rum-cola in het gezicht van de man, waarna zijn stoppen doorsloegen.

Hij duwde zijn vriendin tegen een kast, greep een mes en maakte stekende bewegingen in haar richting. Een andere vrouw die ook aanwezig was, greep het mes bij het lemmet vast en liep snijwonden op. Ook de dochter van de beklaagde zag alles gebeuren.

De man erkende zijn fout. “Die avond was een vulkaanuitbarsting van problemen die zich de dagen voordien opstapelden”, zei hij zelf.

Naast de celstraf met uitstel, moet de man wel 1.000 euro boete betalen.

The post Acht maanden cel voor man (46) uit Ingelmunster nadat hij vriendin bedreigt met mes: “Korter lontje sinds hersenbloeding” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. “Gooi jouw strips maar weg, niet de mijne”: verhuisstress zorgt voor gekibbel tussen Staf en Monique in ‘Camping Coppens’

De familie Coppens verhuist in het vierde seizoen van ‘Camping Coppens’ van het platteland naar de stad en dat brengt heel wat inpakstress met zich mee. Het blijkt voor Staf (43) en Monique (51) soms moeilijk om overeen te komen: wat mag er mee naar het nieuwe huis en wat gaat er naar de container? Het begin van vele dilemma’s…

Lees meer »

Straten en huizen in Wenen lopen onder – Pools dorpje overspoeld na dambreuk: beelden tonen forse kracht van het water

Wenen staat blank na dagen van aanhoudende regen, de rivier Wien is buiten haar oevers getreden. Ook uit Tsjechië en Polen komen dramatische berichten. Door een dambreuk is het Poolse dorpje Stronie ?l?skie compleet overspoeld. De ellende is echter nog niet voorbij, waarschuwt onze weervrouw Jill Peeters. Voorlopig staat de dodentol na de passage van cycloon Boris op zeven. Roemenië

Lees meer »

Antony Verschaeve neemt afscheid van café Lusterke: “Als vis in een bokaal”

Antony Verschaeve (53) baat komende zondag voor de allerlaatste keer café Lusterke in de Molenstraat uit. Vanaf oktober wordt Vanessa Pattyn de nieuwe uitbaatster. Het is de vraag wat Antony gaat doen. “Eerst zal ik eens mijn hoofd leeg maken”, zegt hij. “Een café uitbaten is vooral mentaal heel lastig.”
The post Antony Verschaeve neemt afscheid van café Lusterke:

Lees meer »

“Dacht dat we eerste en tweede werden”: Belgen vallen net naast podium in wegrit bij junioren mannen, Noor Orn-Kristoff pakt titel

Felix Ørn-Kristoff heeft zich op het EK wielrennen in Limburg tot Europees juniorenkampioen gekroond in de wegrit. De 18-jarige Noor triomfeerde na 129,7 kilometer tussen Heusden-Zolder en Hasselt. Matijs Van Strijthem en Nio Vandevorst vielen net naast het podium. Vandevorst: “Eerlijk: ik wist op het einde niet dat er nog drie man weg was. Ik dacht dat we eerste en

Lees meer »

De doortocht van Lombardsijde wordt vernieuwd in 6 fases

Sinds 2 september zijn de nutswerken in de Nieuwpoortlaan opnieuw opgestart. Die werken zijn het voorprogramma voor de volledige herinrichting van de doortocht van Lombardsijde die in 6 fases zal verlopen.
The post De doortocht van Lombardsijde wordt vernieuwd in 6 fases appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Hij heeft twee jaar lang op mij gewacht”: Trisha vindt nieuw liefdesgeluk bij Orlando

Zangeres Trisha (41), de ex-partner van Miss Belgian Beauty-organisator Ignace Crombé zaliger, heeft opnieuw de liefde gevonden. Bij Orlando (33) uit Izegem. “We kennen elkaar al twee jaar.” Maar het was absoluut geen liefde op het eerste gezicht, verklapt Trisha in ‘TV Familie’. “Telkens ik iets te veel had gedronken, belde ik naar hem.” Ondertussen laait de passie wel hoog

Lees meer »

Tyfoon Bebinca eist twee doden in China

In het oosten van China heeft tyfoon Bebinca twee doden geëist. De slachtoffers werden geëlektrocuteerd nadat ze op een kruispunt in de stad Kunshan, ten westen van Shanghai, geraakt werden door een stroomkabel van een omgevallen elektriciteitsmast, meldde de Chinese staatstelevisie. Ze werden nog overgebracht naar een ziekenhuis maar bezweken daar aan hun verwondingen.

Lees meer »