RUP Lammens in Wijnendale definitief goedgekeurd

De gemeenteraad heeft maandagavond het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan voor de site van de vroegere pluimveeslachterij Lammens in Wijnendale definitief goedgekeurd. Dat RUP wijzigt de bestemming van de gronden en bepaalt de specifieke bouwvoorschriften.

Het RUP is een belangrijke stap in de herontwikkeling van de voormalige pluimveeslachterij tot een lokaal bedrijventerrein, een rioolwaterzuiveringsinstallatie van Aquafin en het afwerken van het woonlint langs de Wijnendale-Stationsstraat. Het RUP laat handel toe, dus zou er eventueel ook een supermarkt kunnen komen.

Deel van de site wordt onthard

Het masterplan focust hoofdzakelijk op lokale bedrijvigheid. Het kmo-park zal toegankelijk zijn via een nieuwe zijstraat van de Breestraat. De buffer rondom het domein wordt uitgebreid met publiek toegankelijke groenzones. Op die manier wordt niet alleen de hinder voor de aanpalende bewoners beperkt, maar wordt ook een deel van de site vergroend en onthard.

Langs de Wijnendale-Stationsstraat wordt het woonlint afgewerkt met nieuwe huizen. De stad zoekt een andere invulling voor de voormalige doktersvilla die er zich bevindt. Is dat niet mogelijk binnen de twee jaar, dan wordt dat perceel onderdeel van het bedrijventerrein. Om de waterkwaliteit in de omgeving te verbeteren, komt er een rioolwaterzuiveringsinstallatie van Aquafin op de locatie van de voormalige waterzuivering voor de pluimveeslachterij.

The post RUP Lammens in Wijnendale definitief goedgekeurd is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nederlandse drugskoerier (22) steekt duim op naar agenten op E17… en ramt daarna politiewagen: “Er hadden makkelijk twee doden kunnen vallen”

“Alleen dankzij hun training en rijvaardigheid konden die politieagenten op de weg blijven.” Hun advocaat Thomas Vandemeulebroucke laat er weinig twijfel over bestaan. De 22-jarige Nederlandse drugskoerier die op de E17 in Marke bij Kortrijk het politievoertuig ramde, hangt vandaag 8,5 jaar cel boven het hoofd. In zijn auto lagen maar liefst 10 kilo drugs en een geladen wapen. “Wij

Lees meer »

Jules (42) en Peter (25) stierven 30 jaar geleden bij ramp in Ramsgate: “Eigenlijk hadden ze een ferry eerder, maar de treinen staakten”

14 september is het exact dertig jaar geleden dat in Ramsgate een loopbrug naar de ferry Prins Filip richting Oostende instortte. Zes mensen lieten het leven en er vielen zeven zwaargewonden. Jules Keersmaekers (42) en Peter Vervoort (25) gingen cd’s kopen in Engeland. “Door een treinstaking in Londen moesten ze een latere overzetboot nemen”, vertelt Denise Gijsbrechts (80), de moeder

Lees meer »

Strenger asielbeleid, meer geld naar woningen, minder naar onderwijs: Nederlandse premier Schoof stelt regeerprogramma voor

De Nederlandse regering wil de komende jaren een strenger asiel- en migratiebeleid, forse bezuinigingen op onderwijs, minder papierwerk in de zorg en meer bouwen. Dat staat in het nieuwe regeerprogramma, dat de Nederlandse premier Dick Schoof heeft gepresenteerd. "De ambities zijn groot, maar dat zijn de problemen die opgelost moeten worden ook", zegt de premier.

Lees meer »

Theo Francken schrikt zich een hoedje van reacties op z’n selfie bij de wasmachine: “Er zit asbest in je leiding”

Een selfie kan soms verstrekkende gevolgen hebben. Was Theo Francken benieuwd of zijn volgers hem instructies konden geven hoe de was proper te krijgen, dan is hij nu benieuwd of hij in z’n kelder is blootgesteld aan gevaarlijk asbest, dodelijk spul waar in Vlaamse bouwsels nog meer dan 2 miljoen ton van zit verstopt. Hoe herken je asbest? En wat

Lees meer »

Berenloop zit dit jaar in nieuw jasje

Zondag 22 september is er tijdens de jaarlijkse kermis de 19de Berenloop. AC Beernem zorgt als organisator naast de gekende jeugdlopen voor drie afstanden met traditioneel de start en aankomst nabij O.C. De Kleine Beer.
The post Berenloop zit dit jaar in nieuw jasje appeared first on KW.be.

Lees meer »