RECONSTRUCTIE. Hij stond Trump amper een hole verder op te wachten, met zijn AK-47 en een GoPro om te filmen

Twee maanden nadat Donald Trump tijdens een verkiezingsbijeenkomst in de staat Pennsylvania in zijn oor geraakt werd door een schutter, is de Republikeinse presidentskandidaat opnieuw ontsnapt aan een moordaanslag. Een reconstructie van wat er precies gebeurd is.

 

Meer krantenkoppen in België

Vlaamse asielen vangen recordaantal dieren op

De 182 erkende Vlaamse dierenasielen hebben vorig jaar een recordaantal van 49.377 dieren opgevangen. Dat meldt Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). Tegelijk was er ook een recordaantal adopties: 35.627 dieren kregen een nieuwe eigenaar.

Lees meer »

Na aanvaring in rechtbank staat familie van Francis (16) opnieuw oog in oog met doodrijder: “Voor ons is geen enkele straf zwaar genoeg”

“Wij kregen levenslang omdat jij een moordenaar bent”: toen in juni het proces van start ging tegen Youri H., leidde dat tot een ‘emotionele bom’ tussen de familie van de verongelukte Francis Aerts (16) en de beklaagde. Ook vader Peter Aerts kon zijn emoties na de zitting in de politierechtbank van Dendermonde niet meer de baas en noemde de bestuurder

Lees meer »

Gedaan met bank spelen voor je energieleverancier? Dit willen de Arizona-partijen aan je energiefactuur veranderen

Energieleveranciers verplichten je voorschotfactuur automatisch aan de actuele elektriciteits- en aardgasprijs aan te passen. Dat is wat ze willen, de partijen die onderhandelen over een federale regering (N-VA, MR, Vooruit, Les Engagés en CD&V). Zo behoren torenhoge eindfacturen of grote terugbetalingen tot het verleden. HLN kon de laatste onderhandelingsnota over het thema energie inkijken: dit willen ze allemaal veranderen aan

Lees meer »

CD&V Heuvelland lanceert toekomstplan voor de komende tien jaar

CD&V presenteerde vandaag zijn toekomstplan voor Heuvelland. In aanloop naar de verkiezingen natuurlijk, maar men wil toch nog een stapje verder gaan. “Dit is een visie op lange termijn”, zegt lijsttrekker Nathan Duhayon, “die al onze dorpen voorbereidt op de toekomst.”
The post CD&V Heuvelland lanceert toekomstplan voor de komende tien jaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

2.500 aanwezigen genieten van Bootsea Festival in Oostende: “Onze leerlingen kijken er elk jaar naar uit”

Donderdag vond de zesde editie van het Bootsea Festival plaats op de ACEG Wellington Hippodroom in Oostende. Met dit event richt de vzw Duinhelm zich tot jongeren en jongvolwassenen met een (verstandelijke) beperking en hun begeleiders. Vanuit heel Vlaanderen daagden 2.500 bezoekers op. Onder een stralende zon genoten ze van dj-sets en optredens. “De artiesten komen heel graag naar ons

Lees meer »

Kijk bij HLN vandaag én morgen exclusief live naar topaffiches in het amateurvoetbal

In samenwerking met Voetbal Vlaanderen biedt HLN, exclusief voor abonnees, ook dit seizoen live amateurvoetbal aan. Elk weekend wordt één topaffiche uit eerste amateurafdeling live gestreamd met deskundig commentaar. In bepaalde weken komen ook toppers uit lagere reeksen aan bod. Dit weekend staan er twee matchen op het programma. Vanavond is er Racing Mechelen-Berchem Sport, morgen Belisia Bilzen-Dessel Sport.

Lees meer »

Productie van soap ‘Thuis’ rapporteert valse advertentie met ‘Eddy’ als Vlaams Belanger in Aalst: “We overwegen officiële klacht” 

De productie van de Eén-soap ‘Thuis’ heeft een valse verkiezingsadvertentie gerapporteerd bij Meta, het moederbedrijf van Facebook. Op sociale media verscheen een bericht waarin het personage ‘Eddy’ voorgesteld werd als een kandidaat voor Vlaams Belang in Aalst. "We distantiëren ons hiervan en overwegen verdere stappen", klinkt het bij Thuis. Ook acteur Daan Hugaert uit Gent, die het personage vertolkt, neemt

Lees meer »

IN BEELD. Joren uit ‘Blind getrouwd’ geeft relatie-update op première musical ‘Grease’: “Ik ben van ‘t straat”

Strakke jeans, leren jekkers en vetkuiven. Heel wat BV’s hadden zich voor de première van de Nederlandstalige versie van de hitmusical ‘Grease’ in de Stadsschouwburg van Antwerpen uitgedost in de fifties-stijl van deze swingende feelgood-klassieker. Helemaal klaar om mee te zingen en dansen met ‘You’re The One That I Want’ en ‘Summer Nights’.

Lees meer »