Vakbonden roepen personeel De Lijn op tot staking vanaf 23 september

Het gemeenschappelijk vakbondsfront bij De Lijn roept het personeel van de openbaarvervoersmaatschappij op om hun werk te onderbreken vanaf 23 september. De oproep komt er nadat onderhandelingen tussen de vakbonden en de directie zijn afgesprongen.

 

Meer krantenkoppen in België

Tuinkapelletje van BEN Ardooie ingewijd

Onlangs werd het nieuwe tuinkapelletje van BEN Ardooie in de Kortrijksestraat 56 officieel ingewijd door priester Dave Vannieuwenhuyse van de federatie Sint-Germanus. De bewoners van BEN zijn blij dat ze opnieuw een rustplekje hebben en dat het Mariabeeld een plaats kreeg in de nieuwaangelegde tuin van BEN.
The post Tuinkapelletje van BEN Ardooie ingewijd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Koen Crucke trekt met MC Spaghetti naar Nederland: “Er zijn enkele aanpassingen nodig, maar minimaal”

Koen Crucke (72) trekt met z’n alter ego de grens over. Met een overvolle agenda gaat Discobar Joossens ft MC Spaghetti nu ook internationaal. Na hun 100ste optreden op de Antwerp Pride is hun populariteit ook bij onze noorderburen gestegen en daarom sloten ze een deal met een Nederlands boekingkantoor. “Pubers, twintigers, dertigers, veertigers… Ze gaan allemaal uit hun bol.”

Lees meer »

KU Leuven-campussen Kortrijk en Brugge openen plechtig het academiejaar ’24-’25

Het 60-jarig jubileum en een boeklancering kleuren de academische openingszitting van KU Leuven Kortrijk en Brugge. De academische openingszitting stond in het teken van het aankomende feestjaar. In 2025 viert KU Leuven Kulak immers haar 60-jarig bestaan. Opmerkelijk detail: in Kortrijk zijn er een vijfde meer nieuwe bachelorstudenten, bij KULAB Brugge meer dan 40 procent.
The post KU Leuven-campussen

Lees meer »

‘Will Smith’ kwam in vrede en Jodie Foster won eindelijk een beeldje: alles wat je moet weten over de Emmy’s

‘Baby Reindeer’, ‘The Bear’ en ‘Sh?gun’ schitterden als grote winnaars bij de Emmy Awards in Los Angeles. Maar ook voor Jodie Foster was het een bijzondere avond. Na twee golden globes en twee oscars, won ze (eindelijk) een Emmy. Al kwam het opvallendste moment toch van Will Smith. Het was namelijk niet de acteur die in de prijzen viel, maar

Lees meer »

Welkom in de proeftuin in Klerken

Op vrijdag 6 september werd in Houthulst, meer bepaald in deelgemeente Klerken, een zogenaamde proeftuin geopend. Inwoners mogen er fruit, bloemen en noten komen plukken, rapen en proeven.
The post Welkom in de proeftuin in Klerken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Koningskoppel Walter Baele en Liv Van Aelst, olijk duo Maja Van Honsté en Steven Colombeen én feeërieke Line Ellegiers naast ‘Doornroosje’ Lotte De Clerck in sprookjesmusical

Vanaf 12 april 2025 presenteert Deep Bridge een volledig nieuwe versie van de geliefde sprookjesmusical ‘Doornroosje’ in opeenvolgend Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt. Met Lotte De Clerck werd het gedroomde Doornroosje reeds gevonden en nu krijgt ook de rest van de zinnenprikkelende hoofdcast vorm.
The post Koningskoppel Walter Baele en Liv Van Aelst, olijk duo Maja Van Honsté

Lees meer »

Dochter van wijlen schepen Dorine Geersens trekt Nieuwe Lijst in Koksijde: “Net zoals Dorine altijd heeft gedaan, politiek voeren vanuit het hart”

Wijlen schepen Dorine Geersens was de bezieler van De Nieuwe Lijst, maar ze mag helaas de verkiezingscampagne niet meer meemaken. “Het team van haar Nieuwe Lijst zal net zoals Dorine het altijd heeft gedaan, politiek voeren vanuit het hart”, klinkt het.
The post Dochter van wijlen schepen Dorine Geersens trekt Nieuwe Lijst in Koksijde: “Net zoals Dorine altijd heeft

Lees meer »