Pairi Daiza wordt volledig rookvrij, op enkele rookzones na

Sinds vandaag is roken niet langer toegestaan in het dierenpark Pairi Daiza. Met uitzondering op 7 rookzones alleszins. Vanaf 31 december zou het sowieso bij wet verboden worden om te roken in recreatieparken, maar Pairi Daiza zet die stap dus al drie maanden eerder.

 

Meer krantenkoppen in België

Vrijdag uitspraak over mislukte staatsgreep in Congo, Belg riskeert doodstraf

Een militaire rechtbank in de Congolese hoofdstad Kinshasa spreekt zich vrijdag uit in het proces over de mislukte staatsgreep van eerder dit jaar. Verschillende buitenlanders, onder wie ook de Belgische militaire expert Jean-Jacques Wondo, staan daar terecht. Wondo riskeert de doodstraf. Hij zou zich schuldig gemaakt hebben aan terrorisme en steun aan gewapende groepen. Zijn familie lanceerde vorige week nog

Lees meer »

Bakatelier Flavie opent de deuren in de Delaerestraat: “Dit concept verdient zeker en vast een plaatsje in Roeselare”

Vrijdag 27 september opent Liesbeth Dewilde (33) de deuren van haar bakkerij Flavie in de Delaerestraat in Roeselare. Het wordt geen alledaagse bakkerij, maar eerder een vernieuwend concept voor de stad. “Mensen kunnen hier terecht voor patisserie op bestelling, maar uiteraard ook voor dagaanbod”, klinkt het.
The post Bakatelier Flavie opent de deuren in de Delaerestraat: “Dit concept verdient

Lees meer »

Kom op tegen Kanker: “Vier op tien kankers zijn vermijdbaar”

Preventie en een gezonde levensstijl kunnen een verschil maken in de strijd tegen kanker. Vier op de tien kankergevallen zijn immers vermijdbaar. Dat zegt Kom op tegen Kanker dinsdag. De organisatie daagt daarom de Vlamingen uit om vorm te geven aan De Nieuwe Levensgenieter, een initiatief dat kadert binnen kankerpreventie.

Lees meer »

Supporterslegioen van Club Brugge verdeelt flyer in 4.400 brievenbussen in Sint-Andries met argumenten voor de bouw van een nieuw stadion.

Het Blauw-Zwart supporterslegioen is een flyeractie pro nieuw stadion gestart. Bij de buurtbewoners van het Jan Breydelstadion in Sint-Andries is een folder bedeeld met alle argumenten voor de bouw van een voetbaltempel met 40.000 zitjes. Meer dan 4.400 brievenbussen in Sint-Andries krijgen de folder maandag. Dezer dagen buigt de Raad van Vergunningsbetwistingen zich over het beroep dat enkele buurtbewoners indienden

Lees meer »

Personeel klaagt overbevolking in Mechelse gevangenis aan: “156 gedetineerden in plaats van 84, dat is om problemen vragen”

De Mechelse gevangenis zit over- en overvol. Er is plaats voor 84 gedetineerden, op dit ogenblik zitten er bijna dubbel zoveel. Voor veertien gevangenen is er zelfs geen bed meer beschikbaar. Zij kunnen niet anders dan op de grond slapen. “Dit is gewoon om problemen vragen. Je ziet en voelt de spanningen elke dag toenemen”, reageert een cipier.

Lees meer »

Mario De Clercq weet hoe ‘tweede (koers)zoon’ Merlier kan worden getriggerd: “Schop hem tegen de schenen en de Beer van Wortegem gaat brullen”

Gene gewone, Tim Merlier (31). Sterke coureur, mooie mens. Maar af en toe ook een weifelend, twijfelend enigma. Eén man die al bijna twintig jaar de code kent: Mario De Clercq (58). De drievoudige wereldkampioen veldrijden over de kersvers Europees wegkampioen: “Schop hem tegen de schenen en hij wordt nijdig.”

Lees meer »