Netflix-hit ‘Baby Reindeer’ triomfeert met vier beeldjes en ‘Sh?gun’ schrijft geschiedenis: dit zijn de grote winnaars van de prestigieuze tv-prijzen

‘Baby Reindeer’, ‘The Bear’ en ‘Sh?gun’ zijn de grote winnaars van de Emmy Awards die zondagavond in Los Angeles in aanwezigheid van de genomineerden werden uitgereikt. De serie rond het waargebeurde verhaal van de stalker haalde vier awards op, de reeks ‘Sh?gun’ schreef geschiedenis en ook Jeremy Allen White viel in de prijzen met de reeks ‘The Bear’. 

Meer krantenkoppen in België

Gisèle Pelicot bedankt manifestanten die haar “kracht geven om strijd te voeren”, proces opnieuw uitgesteld

Gisèle Pelicot, de 72-jarige vrouw die jarenlang door haar echtgenoot werd gedrogeerd en door tientallen mannen is verkracht, heeft alle manifestanten bedankt die in Frankrijk en daarbuiten hebben betoogd om hun steun aan haar te betuigen. “Dankzij jullie heb ik de kracht om deze strijd tot op het einde te voeren”, zei ze. Ondertussen werd het proces opnieuw uitgesteld.

Lees meer »

Evelyne Bossaert is nieuwe directeur van Immaculata: “Ik zocht een nieuwe uitdaging”

Evelyne Bossaert en Simon Bruynsteen zijn respectievelijk de nieuwe directeur en nieuwe technisch directeur van Immaculata Ieper. Met het lerarentekort en het klaarmaken van zes nieuwe lokalen in de vroegere Kliniek Zwarte Zusters kregen ze in de zomervakantie meteen enkele stevige uitdagingen voorgeschoteld.
The post Evelyne Bossaert is nieuwe directeur van Immaculata: “Ik zocht een nieuwe uitdaging” appeared first

Lees meer »

Ondernemersavond in de Abdijhoeve

De stad Oudenburg organiseert op donderdag 26 september een bijzondere ondernemersavond voor alle lokale ondernemers. Dit evenement biedt een unieke gelegenheid om te netwerken, kennis op te doen en samenwerkingen te verkennen die de lokale economie kunnen versterken.
The post Ondernemersavond in de Abdijhoeve appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Donderdag weten we meer”: Guardiola heeft nog geen nieuws over blessure De Bruyne, City blijft tegen Inter steken op draw

‘Un jour sans’ vanwege Manchester City. Een goed Inter pakte een punt (0-0). Een matige De Bruyne bleef tijdens de rust geblesseerd in de kleedkamer. “Ik sprak nog niet met de dokters, pas donderdag weten we meer”, zei Pep Guardiola kort. Doku kreeg slechts een korte invalbeurt. Alle doelpunten en hoogtepunten bekijkt u exclusief bij HLN!

Lees meer »

Nu ECB de rente verlaagt: bij welke banken kun je straks goedkoper lenen volgens onze geldexpert? “Zelfs 0,10% is al een gigantisch verschil”

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft de rente voor de tweede keer dit jaar verlaagd met 25 basispunten tot 3,50 procent. Daardoor zou lenen opnieuw goedkoper worden. Maar kunnen de banken die nu stunten met hoge rentes na de strijd om de staatsbonmiljarden dat wel waarmaken? HLN-geldexpert Pascal Paepen verwacht dat lenen voor een huis bij sommige banken duurder zal

Lees meer »

Parket vordert zes jaar cel tegen Matteo Salvini

Op een proces over migranten op de Middellandse Zee heeft het parket een gevangenisstraf van zes jaar gevorderd tegen de Italiaanse vicepremier Matteo Salvini. De voorzitter van de rechtse regeringspartij Lega wordt vervolgd omdat hij in 2019 als minister van Binnenlandse Zaken een schip van een Spaanse hulporganisatie wekenlang de toegang tot een haven weigerde.

Lees meer »

Na week afwezigheid verschijnt hoofdbeschuldigde in Franse verkrachtingszaak morgen opnieuw voor rechtbank

Dominique Pelicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, zal dinsdag normaal aanwezig zijn op het proces waarin hij als hoofdbeschuldigde terechtstaat. Dat heeft zijn advocaat maandag bevestigd. Pelicot was eerder door gezondheidsproblemen afwezig op het proces, dat op 2 september van start ging.

Lees meer »

Maarten Devos volgt Kobe Dewaele op als Kinderburgemeester van Kuurne

Zondagochtend werd in het gemeentehuis van Kuurne de nieuwe kindergemeenteraad voorgesteld. Maarten Devos (11), leerling van VBS Sint-Michiel, werd verkozen tot kinderburgemeester en volgt daarmee Kobe Dewaele op, die vorig jaar de eer kreeg. Ynn Devlaminck werd benoemd tot eerste schepen en Felix Huys tot tweede schepen. In totaal brachten 140 kinderen uit het zesde leerjaar van Kuurnse basisscholen hun

Lees meer »

Kosten verbouwing Ticoon-site in Kruibeke lopen op tot 5,4 miljoen euro

De kosten voor de herbestemming van de Ticoon-site in Kruibeke lopen op tot 5,4 miljoen euro. Dat is 4,1 miljoen euro meer dan in 2020 werd geraamd. De gemeente wil er onder meer het OCMW, een wijkkantoor voor de politie en de administratieve en technische diensten onderbrengen. "Het project is veel groter geworden dan gedacht", zegt schepen van Financiën Dimitri

Lees meer »

Eerste Gardeboestoet in kwarteeuw is schot in de roos

De organisatoren van de eerste Gardeboestoet in een kwarteeuw tijd in Oekene konden het niet beter getroffen hebben. Onder een stralend zonnetje trokken liefst 33 groepen met in totaal 400 deelnemers op allerlei gekke fietsen door de straten van de deelgemeente. De deelnemende inwoners toonden zich van hun creatiefste kant en dat kon het publiek duidelijk smaken.
The post

Lees meer »