Flitsen gemeenten zich rijk? Recordbedrag van 124 miljoen euro aan boetes: “Sommigen zien het als melkkoe en dat moet stoppen”

Op vijf jaar tijd is het bedrag dat gemeenten ophalen aan boetes bijna verdrievoudigd van 43 miljoen euro tot 124 miljoen euro. Een record. En dat heeft alles te maken met de vloedgolf aan lokale trajectcontroles die over Vlaanderen is gerold. “Het loopt uit de hand”, zegt Vlaams parlementslid Maurits Vande Reyde (Open VLD), die een concreet idee heeft om in te grijpen. Maar zijn burgemeesters gewonnen voor minder trajectcontroles en centen? “Mijn inwoners smeken juist om nóg meer.” 

Meer krantenkoppen in België

Amerikaanse tiener met schoenmaat 59 (!) breekt wereldrecord

De Amerikaanse tiener Eric Killburn Jr. heeft een speciaal wereldrecord te pakken. Hij heeft met zijn schoenmaat 59 de allergrootste voeten van alle levende tieners. Met zijn handen van 19,04 centimeter brak hij ook al het record voor grootste handen. Beiden zijn nu opgenomen in het Guinness World Records-boek.

Lees meer »

Bloemenevenement laat zich inspireren door kunstenaar Paul Delvaux: “Feest dat zowel vertrouwd als verrassend vernieuwend is”

Van donderdag 19 tot en met maandag 23 september wordt de site van het Koksijdse gemeentehuis ondergedompeld in een bloemendecor voor het driejaarlijkse bloemenevenement ‘Koket Koksijde’. Voor deze florale editie ging de gemeente Koksijde opnieuw in zee met Floraliën Gent en liet zich inspireren door Paul Delvaux.
The post Bloemenevenement laat zich inspireren door kunstenaar Paul Delvaux: “Feest dat

Lees meer »

Krijgt Zelzate Franstalige navolging?

01:01 Na een halfslachtig resultaat bij de verkiezingen in juni – winst in Brussel en Vlaanderen, maar een onverwachte terugval in Wallonië – mikt de PVDA/PTB op zijn belangrijkste doel voor 2024: de gemeen…

Lees meer »

Sanne is draagmoeder van haar nichtje. “Ik had geen kinderwens meer, mijn schoonbroers wel: een match”

Lang niet iedereen kan een baby verwelkomen. Sanne Riepema, redacteur bij het Nederlandse ‘Algemeen Dagblad’, verblijdde daarom haar schoonbroers Erik en Nick met een liefdevolle daad. Hun langgekoesterde kinderwens kwam uit. Dit is het persoonlijke verhaal van een draagmoeder in een maatschappij die er nog niet echt klaar voor lijkt. “‘Normale’ koppels verven een babykamer als er een kleintje op

Lees meer »

Voormalig Simple Minds-drummer Kenny Hyslop (73) overleden

Kenny Hyslop, de voormalige drummer van Simple Minds, is op 73-jarige leeftijd overleden. Het nieuws werd door enkele insiders aan de ‘Daily Mail’ gemeld. De doodsoorzaak is momenteel nog onbekend, maar Hyslop zou de afgelopen jaren met verschillende gezondheidsproblemen hebben geworsteld.

Lees meer »

Netflix-hit ‘Baby Reindeer’ triomfeert met vier beeldjes en ‘Sh?gun’ schrijft geschiedenis: dit zijn de grote winnaars van de prestigieuze tv-prijzen

‘Baby Reindeer’, ‘The Bear’ en ‘Sh?gun’ zijn de grote winnaars van de Emmy Awards die zondagavond in Los Angeles in aanwezigheid van de genomineerden werden uitgereikt. De serie rond het waargebeurde verhaal van de stalker haalde vier awards op, de reeks ‘Sh?gun’ schreef geschiedenis en ook Jeremy Allen White viel in de prijzen met de reeks ‘The Bear’.

Lees meer »

Haarinstituut Eecloo-Feys in Zedelgem bestaat 85 jaar: “Op naar de 100!”

Haarinstituut Eecloo-Feys, gelegen langs de Torhoutsesteenweg in Zedelgem De Leeuw, is dit jaar 85 jaar jong. Het kapsalon stapelde de voorbije decennia de prijzen op. “Als de gezondheid mee wil, doe ik er graag nog 15 jaar bij”, zegt Maureen Feys (56) die het kapsalon 22 jaar lang runde met wijlen haar man Jean-Marie Eecloo.
The post Haarinstituut Eecloo-Feys

Lees meer »

Twee Nederlanders opgepakt na achtervolging in Mechelen: verdachten haalden 2.000 euro af met gestolen bankkaart

Politiezone Rivierenland heeft afgelopen dinsdag twee Nederlandse mannen opgepakt na een wilde achtervolging. Ze deden zich bij een 66-jarige vrouw uit Willebroek voor als ‘kaartophalers’ van de bank, gingen aan de haal met 2.000 euro en vluchtten weg van een controle van de politie. De betrokkenen worden donderdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter die hen heeft aangehouden en liet opsluiten in

Lees meer »