RESPECT! met onvolledige lijst naar de kiezer in Mesen: ” We hopen op een zetel meer.”

In Mesen komt RESPECT! op met een onvolledige lijst. Lijsttrekker wordt andermaal Kristof Veramme. “Het is wel belangrijk dat er een oppositie is. Je kan dan twee dingen doen: ofwel doe je verder en kies je om vooruit te gaan, ofwel doe je de boeken dicht, maar wat blijft er dan over? Wie weet kunnen we ooit het Sandy bastion doorbreken. We houden vol en dromen luidop van een derde zetel. We hopen dat de stad wat meer inzet op de inwoners in plaats van op de toeristen.”

RESPECT! zocht kandidaten uit verschillende politieke partijen. “Als de oranjevijver uitgeput is, moeten we wel in andere vijvers vissen.” In 2012 heette de partij nog MDM, wat staat voor Mesense Democraten/Démocrates Messinois. De partij RESPECT! werd opgericht in de aanloop van de verkiezingen van 2018 met Kristof Veramme als lijsttrekker. Kristof kreeg de politieke microbe te pakken van zijn overgrootvader Remi Pecceu die 47 jaar burgemeester van Zuidschote was. Naast Kristof Veramme vinden we ook Evelyne Wybo terug op de lijst. Ze vormde met Kristof de voorbije zes jaar de oppositie. “De samenwerking tussen de meerderheid en de oppositie verliep bijzonder constructief. We kregen zelfs voor mekaar dat er een zebrapad kwam ter hoogte van de garagestraat.” Sylvie Nutten en Angelo Depoorter zijn nieuw op de lijst.

Voor de Mesenaar

Op het programma van de partij staan vooral punten die de Mesenaar aanbelangt. “Er is nood aan meer kinderopvang, ook tijdens de schoolvakanties. Er mogen ook extra parkeerplaatsen komen zodat de woonstraten vlotter bereikbaar worden. We zien ook een toename van deelauto’s en laadpalen die steeds meer parkeerplaatsen innemen”

RESPECT! wil ook de wegenwerken in de Nieuw Zeelandersstraat goed opvolgen. “Werken brengen altijd onzekerheid en onvrede mee. Zo zouden er parkeerplaatsen verdwijnen en moeten sommigen een strook grond inleveren zonder vergoeding.”

The post RESPECT! met onvolledige lijst naar de kiezer in Mesen: ” We hopen op een zetel meer.” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Hoe werden honderden biepers van Hezbollah gelijktijdig tot ontploffing gebracht? “Nooit geziene operatie”

In Libanon en Syrië zijn negen doden en duizenden gewonden gevallen, nadat de biepers van leden van de sjiitische groepering Hezbollah tegelijkertijd ontploften. Hoe werden de toestellen tot ontploffing gebracht en wie zit achter die operatie? “Er werden eerder al mensen vanop afstand uitgeschakeld, weliswaar met ontploffende telefoons in plaats van semafoons. Maar nog nooit eerder op dergelijke schaal”, zegt

Lees meer »

De Zussenmoord. Het “kreng” moest dood, en dus nam Inge Heidi mee voor een avondwandeling langs het kanaal

Het Antwerpse assisenhof behandelt vanaf morgen de moord op Heidi Reyntjens. De vrouw met een beperking overleed in de nacht van 28 op 29 april 2019. In het water van het kanaal Dessel-Schoten beland, hulp geweigerd en verdronken, volgens haar zus Inge. De aanklager ziet dat anders. Volgens hem werd Heidi het slachtoffer van een moordcomplot, beraamd door die zus

Lees meer »

“Als Anderlecht nu verliest van Genk of Charleroi, vrees ik dat het ‘game over’ is voor Riemer. Hij slaat de bal mis”

Zet Club Brugge de opmars verder en koppelt Antwerp beter voetbal nu ook aan een resultaat, dan blijft Anderlecht ter plaatste trappelen. Het voetbal blijft armtierig en nu kan paars-wit ook in eigen huis niet meer winnen van Westerlo. Onze analist Marc Degryse heeft begrip voor de morrende fans: “Als Amuzu de speler is met de beste traptechniek bij Anderlecht,

Lees meer »

TEAM8490 stelt lijst voor

In juni waren ze nog een burgerweging, maar na de zomer bleek al gauw dat Team8490 wil deelnemen aan het politiek schouwtoneel. Dat ze er klaar voor zijn, toonde gemeenteraadslid Ilse Vandenbroucke, die op het debat van de lijsttrekkers georganiseerd door Leefbaar Varsenare het hoogste scoorde bij de aanwezigen. Uit hun bevraging in juni bleek
The post TEAM8490 stelt

Lees meer »

AA Poperinge bestaat 50 jaar en zet werking in de kijker: “Dankzij AA gelukkig nuchter”

Op zaterdag 21 september organiseert Anonieme Alcoholisten (beter bekend als AA) Poperinge een voorlichtingsvergadering. “Hiermee staan we stil bij vijf decennia toewijding en ondersteuning van mensen die worstelen met een alcoholverslaving”, vertelt Simonne* van AA Poperinge.
The post AA Poperinge bestaat 50 jaar en zet werking in de kijker: “Dankzij AA gelukkig nuchter” appeared first on KW.be.

Lees meer »