Storm Boris zet Centraal-Europa onder water

11:36 In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de cycloon Boris Centraal-Europa bereikt. De hevige regenval deed verschillende rivieren uit hun oevers treden. Er vielen al verschillende doden. 

Meer krantenkoppen in België

Johan Vanslembrouck is voorzitter af bij Beweging.net: “Zijn realisaties zijn waardevol”

Onlangs werd Johan Vanslembrouck (68) gehuldigd als voorzitter van Beweging.net. Hij gaf na meer dan 15 jaar de voorzittershamer door aan Caroline Kimpe. “Hoe langer je blijft, hoe langer je vernieuwing in de weg staat”, vindt Johan. “Hij is hét voorbeeld van de vrijwilliger die nooit aan zichzelf denkt”, prijst Anuschka Dildick, stafmedewerker van Beweging.net, de afscheidnemende voorzitter.
The

Lees meer »

Nutswerken voor het plaatsen van laadpaal voor elektrische auto’s; vanaf volgende week ook hinder in Meensesteenweg

Het plaatsen van een (dubbele) laadpaal voor elektrische auto’s in de Gapaardstraat en de versterking van het elektriciteitsnet in functie daarvan, is de reden waarom er nu gewerkt wordt in de Gapaardstraat en straks de Meensesteenweg. Er geldt een parkeerverbod, vanaf volgende week zal ook het doorgaand verkeer in de Meensesteenweg er hinder door ondervinden. En dat net nu er

Lees meer »

Meta verbiedt Russische staatsmedia op alle platformen

Meta, het moederbedrijf van Facebook, Instagram en WhatsApp, verbiedt Russische staatsmedia op alle platformen van het bedrijf. De Russische mediabedrijven, waaronder ook RT, worden volgens Meta wereldwijd verbannen om “buitenlandse interventie”, zonder verder in details te treden.

Lees meer »

Succesvolle Sneaker Expo in museum Eperon d’Or in Izegem afgesloten, maar niet helemaal

Vorig weekend werd met een slotevenement, dat nog eens honderden bezoekers lokte, de Sneaker Expo in Eperon d’Or in Izegem afgesloten. “Maar de sneakers verdwijnen niet uit het museum. Een wisselende collectie van een 25-tal exclusieve sneakers zal opgesteld blijven”, zegt schepen van Musea Kurt Himpe.
The post Succesvolle Sneaker Expo in museum Eperon d’Or in Izegem afgesloten, maar

Lees meer »

“Kinderen in een shirt met mijn naam, wie had dat gedacht?”: het sprookje van jeugdproduct Joaquin Seys bij Club Brugge

Dat wisten we intussen wel van Joaquin Seys: vorig seizoen nog anoniem bij Club NXT maar vandaag als flankverdediger de grote revelatie van blauw-zwart. En dat hij opvallend nuchter blijft onder de plotse roem. Al staat de Oostendenaar , pas 19, straks op San Siro. En later tegenover Haaland en co. Maar wist u ook dat de new born stervoetballer

Lees meer »

LIVE CLUB BRUGGE-DORTMUND (woe, 21u). Vanaken: “Er zijn mogelijkheden in omschakeling” – Dortmund-coach Sahin: “Wordt niet makkelijk in hun stadion”

Club Brugge opent morgen om 21 uur zijn campagne in de vernieuwde Champions League met een thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund. Jan Breydel droomt van een eerste stunt tegen de finalist van vorig seizoen. In de voormiddag werkte blauw-zwart een training af, nadien spraken Nicky Hayen en Hans Vanaken met de pers. De wedstrijd is LIVE te bekijken op VTM 2

Lees meer »

“Rusthuisfacturen werden plots niet meer betaald”: Oostendse poetsvrouw ontkent dat ze hoogbejaarde vrouw 42.000 euro lichter maakte

Een 53-jarige vrouw uit Oostende ontkent voor de Brugse strafrechtbank met klem dat ze misbruik maakte van het vertrouwen van een hoogbejaarde vrouw. Volgens het gerecht gaf S.B. bijna 42.000 euro uit met de bankkaart van het – intussen overleden – slachtoffer, bij wie zij destijds als poetsvrouw aan de slag was.
The post “Rusthuisfacturen werden plots niet meer

Lees meer »