Lotte Kopecky knalt naar goud in EK-tijdrit, maar was medaille bijna kwijt aan Van Dijk: “Haar zoontje ging ermee aan de haal”

Lotte Kopecky (28) heeft haar favorietenstatus waargemaakt op het EK tijdrijden in Limburg. Voor de wereldkampioene op de weg is het haar eerste grote titel in het werk tegen de klok. De Nederlandse Ellen van Dijk en de Oostenrijkse Christina Schweinberger mochten mee op het podium. 

Meer krantenkoppen in België

Bakatelier Flavie opent de deuren in de Delaerestraat: “Dit concept verdient zeker en vast een plaatsje in Roeselare”

Vrijdag 27 september opent Liesbeth Dewilde (33) de deuren van haar bakkerij Flavie in de Delaerestraat in Roeselare. Het wordt geen alledaagse bakkerij, maar eerder een vernieuwend concept voor de stad. “Mensen kunnen hier terecht voor patisserie op bestelling, maar uiteraard ook voor dagaanbod”, klinkt het.
The post Bakatelier Flavie opent de deuren in de Delaerestraat: “Dit concept verdient

Lees meer »

Kortrijk heeft een CrossFit! “Inactiviteit is de hardnekkigste ziekte”

Zondag 15 september openen Ditmar Logghe (31) en Kimberly Coeck (31) de deuren van CrossFit LandMarck, de eerste officiële CrossFit Affiliate in de stad. Gevestigd op de iconische LandMarck site op de Pottelberg, belooft deze nieuwe fitnesslocatie een frisse wind te brengen in de wereld van beweging en gezondheid.
The post Kortrijk heeft een CrossFit! “Inactiviteit is de hardnekkigste

Lees meer »

Trump weigert tweede debat met Harris

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump is niet van plan om deel te nemen aan een tweede debat met zijn Democratische rivale Kamala Harris. Dat laat hij donderdagavond weten op zijn socialemediaplatform Truth Social.

Lees meer »

Fonkelnieuwe lijst VoeVeurne gaat voluit voor vernieuwing met 23 nieuwe gezichten: “Wij willen af van die oude politieke cultuur”

Met een lijst van 23 volledig nieuwe namen kiest VoeVeurne bewust om volop voor vernieuwing te gaan. VoeVeurne vindt dat er best wel wat spoeling mag zitten in de Veurnse gemeenteraad, waar al decennialang dezelfde mensen de plak zwaaien. Nieuwe mensen met nieuwe ideeën kunnen de vlam weer in de politieke pan krijgen.
The post Fonkelnieuwe lijst VoeVeurne gaat

Lees meer »

“De mensen zijn veel te veel gewoon van hem”: ex-keepers over het belang van Simon Mignolet, straks weer Clubs talisman?

Met twee clean sheets en een handvol topsaves zette good old Club Brugge-doelman Simon Mignolet (36) aan de vooravond van de Champions League de puntjes op de i. Ex-doelmannen Dany Verlinden en Frank Boeckx over het belang en de waarde van ‘Big Si’ voor blauw-zwart. “Kritiek geven is gemakkelijk, maar je moet ook kijken naar wat iemand al bewezen heeft.”

Lees meer »

SAK Sint-Pieters vraagt verkeersbord 22 ten voordele van de fietsers

Dinsdagavond hield het SAK Sint-Pieters, samen met bewoners van de Sint-Pieterskerklaan en omgeving, een protestactie op het kruispunt van de Blankenbergse steenweg met de Sint-Pieterskerklaan in Brugge. Een twee meter lang spandoek werd ontvouwd. Bewoners vinden het niet kunnen dat er, na de heraanleg van de Sint-Pieterskerklaan, niet werd overgegaan tot het plaatsen van verkeersborden B22. Dat moet fietsers toelaten

Lees meer »

Ecopolis zet bezorgdheid rond het klimaat om in engagement

Voor het vijfde jaar op rij vindt op 28 en 29 september een editie van Ecopolis in Budascoop in Kortrijk plaats. Met de Zweedse jeugdwerker/auteur Nicolas Lunabba en een extra performance van Lucia Palladino en Lieve Zusjes Stoere Broers rond ‘contemplatief activisme’ is het programma helemaal rond.
The post Ecopolis zet bezorgdheid rond het klimaat om in engagement appeared

Lees meer »