Dames HBC Izegem met nieuwe coach

Trainer Piotr Proszynski werd vorig jaar nog kampioen in Liga 3 met de Heren van Roeselare. Na een goed gesprek met de Izegemse handbalclub besloot hij om de komende seizoenen de Dames in tweede nationale onder zijn hoede te nemen.

“Besox Handbalclub Izegem wil een soortgelijk project op poten zetten als voor de eerste ploeg van de heren. Ik zat samen met Hans Beheydt en Bram Deruyck om het over dit project te hebben en dat was zeer interessant voor mij”, opent Piotr Proszynski (57) uit Izegem.

“Het was voor mij dan ook snel beslist. Na een vergadering van een uur of twee gaf ik de volgende dag al mijn jawoord. Het is een goede ploeg om mee te werken en ik ben uiteraard ook blij om weer in mijn thuisstad Izegem aan de slag te kunnen.”

Maar de voorbereiding liep om diverse redenen niet van een leien dakje. “We hebben niet alles gedaan wat ik gepland had. Je moet weten dat het om een zeer jonge ploeg gaat. Een paar spelers met ervaring zijn gestopt, twee zijn met zwangerschapsverlof en één goede speelster is langdurig geblesseerd. Daardoor wordt het een beetje een moeilijke periode tot januari”, betreurt Piotr.

Leren en groeien

“Dit seizoen is de doelstelling om in tweede nationale te blijven met deze bijzonder jonge ploeg. Ik heb twee of drie spelers met ervaring die in tweede nationale speelden, maar de rest is 16 tot 20 jaar en moet nog veel leren en groeien. De bedoeling is om binnen twee à drie seizoenen naar eerste nationale over te gaan.”

De eerste wedstrijd van het seizoen wordt een thuismatch tegen Achilles Bocholt. “Ik weet helemaal niets over hen. Ze speelden vroeger in eerste nationale en zakten naar regio doordat ze stopten met de Dames. Een paar jaar geleden zijn ze opnieuw begonnen met Dames en promoveerden ze van Liga naar tweede nationale. Ook hun tweede ploeg wist te promoveren. Twee ploegen op hoog niveau dus. Het zal een moeilijke start zijn tegen hen.” (RV)

Volgende wedstrijd op 14 september om 20.15 uur: Besox HBC Izegem – Achilles Bocholt.

The post Dames HBC Izegem met nieuwe coach is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Poetin beveelt troepenexpansie tot 1,5 miljoen man, zijn leger wordt zo tweede grootste na China. Wat betekent dat voor wereldorde?

Russisch president Poetin heeft gisteren in een decreet bevolen dat de totale omvang van zijn strijdkrachten met 180.000 extra manschappen moet worden opgevoerd tot 1,5 miljoen actieve militairen. Met deze derde troepenuitbreiding sinds het begin van de oorlog in Oekraïne wordt het Russische leger het tweede grootste ter wereld, na dat van China. Waarom doet Poetin dit, hoe kan hij

Lees meer »

Man die rivaal in het been schoot riskeert zes jaar cel: “Uitpraten? Je had toch geen taart of bloemen bij? Wel een vuurwapen”

De 22-jarige Ledion T. riskeert in beroep zes jaar cel nadat hij een 27-jarige Oostendenaar van Tsjetsjeense origine een kogel in het bovenbeen schoot. “Uitpraten? Je had toch geen taart of bloemen bij? Wel een vuurwapen!”
The post Man die rivaal in het been schoot riskeert zes jaar cel: “Uitpraten? Je had toch geen taart of bloemen bij? Wel

Lees meer »

Ferm Woesten sluit sportieve zomer af

De dames van Ferm Woesten trokken er tijdens de zomermaanden 17 woensdagen lang met de fiets op uit, goed voor 9.800 km.
The post Ferm Woesten sluit sportieve zomer af appeared first on KW.be.

Lees meer »

Personeel klaagt overbevolking in Mechelse gevangenis aan: “156 gedetineerden in plaats van 84, dat is om problemen vragen”

De Mechelse gevangenis zit over- en overvol. Er is plaats voor 84 gedetineerden, op dit ogenblik zitten er bijna dubbel zoveel. Voor veertien gevangenen is er zelfs geen bed meer beschikbaar. Zij kunnen niet anders dan op de grond slapen. “Dit is gewoon om problemen vragen. Je ziet en voelt de spanningen elke dag toenemen”, reageert een cipier.

Lees meer »

Gestolen eten en scherven in drinkbak van hond: Delphine reageert op oplopende spanningen in ‘Kotmadam Sarafian’

De frustraties op het kot van Barbara Sarafian bereiken een kookpunt. Vuile borden die te lang blijven staan, gestolen frangipannekes en glasscherven in de drinkbak van Sarafians hond Mike zorgen voor een gespannen sfeer. Vooral studente Lorelei (20) lijkt maar niet te aarden tussen haar kotgenoten. Delphine (20) neemt het nu op voor Lorelei, maar snapt diens keuzes niet altijd.

Lees meer »

“Sta ik naast Kabouter Plop, dan moet ik omhoog kijken”

Tijdens het Kustschlagerfestival in Plopsa De Panne zorgde Garry Hagger dat het publiek genoot van zijn show. De zanger zong o.a. ‘Het Allermooiste’, maar ook ‘Ik Heb De Hele Nacht Liggen Dromen’, enz.
The post “Sta ik naast Kabouter Plop, dan moet ik omhoog kijken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Drugsdealers uit Halle krijgen tot 40 maanden cel

Drie twintigers uit Halle zijn door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot effectieve celstraffen van 30 en 40 maanden voor de verkoop van drugs. Een van hen bleef na zijn arrestatie gewoon verder doen met zijn handeltje en dealde verder binnen de gevangenismuren.

Lees meer »