Suurplas in Roeselare zoekt overnemer: “Het verhaal tegen eind dit jaar afronden”

Na Bistro St. Blasius zal binnenkort nog een restaurant verdwijnen in Roeselare. Restaurant Suurplas op het Polenplein staat over te nemen. Dominik Daeninck zou graag tegen het einde van het jaar het verhaal van Suurplas afronden.

Dominik Daeninck (54) heeft er een leven in de horeca opzitten. De geboren Izegemnaar woont al een hele tijd in Roeselare en leefde zich de laatste 17 jaar uit in zijn eigen restaurant Suurplas op het Polenplein. “In 1988 ben ik afgestudeerd aan de hotelschool in Koksijde maar ik werkte tijdens de weekends al vanaf mijn zestiende in restaurant De Rijselpoort bij Jan Dusselier”, start Dominik zijn verhaal. “Nadien volgde de Savarin bij Jan Deceuninck. Ik kan zeggen dat ik de stiel heb geleerd in de Rijselpoort en dat ik een vervolmakingsopleiding heb gekregen in de Savarin. Trouwens, in de Savarin heb ik ook mijn vrouw leren kennen. Sabine werkte er in de zaal. We hebben het etentje bij de trouw voor de wet in de Savarin laten plaatsvinden. Na het huwelijk voor de kerk zijn we naar de Marquette getrokken in Marke.”

“Horeca loopt als een rode draad door mijn leven. Tussen 1995 en 1998 hadden we ons restaurant Isegheim in Izegem, daarna heb ik twee jaar in een zuivelfirma in Gits gewerkt, vervolgens heb ik de brasserie in het Sterrebos mee helpen opstarten om dan bij traiteur Declercq te werken. Tenslotte kon ik bij slagerij-traiteur Koen en Veerle aan de slag tot we in 2007 met ons eigen restaurant Suurplas van start zijn gegaan. En daar komt nu na 17 jaar een einde aan.”

Strengere regels

“Er zijn verschillende redenen waarom we stoppen. Eerst en vooral is het een fysiek zware job en we worden er ook niet jonger op. Daarenboven vermeerderen en verstrengen de regels voor de horeca meer en meer en zijn de prijzen van de grondstoffen en energie ook torenhoog. Tenslotte denk ik dat het restaurantbezoek de laatste jaren helemaal veranderd is. Heel goedkope eethuizen en de dure gastronomische restaurants hebben mijns inziens nog een toekomst, maar de middenklasse krijgt klop. Pas op, ik doe het nog altijd zeer graag en indien ik zou mogen herbeginnen, zou ik opnieuw voor de horeca kiezen. Suurplas staat over te nemen. Het is moeilijk om daar een datum op te kleven maar we zouden graag ons Suurplas-verhaal tegen het einde van het jaar kunnen afronden. Wat de toekomst voor ons zal brengen? Voor Sabine alleszins niets in de horeca. Ik wil wel in de horeca blijven werken maar dan in dienstverband of op zelfstandige basis. Maar ik wil wel een beetje meer thuis zijn en tijd hebben voor de familie. Op die manier zullen we zelf eens naar een huwelijksfeest of een babyborrel kunnen gaan. Daar kijken we naar uit, ja.”

The post Suurplas in Roeselare zoekt overnemer: “Het verhaal tegen eind dit jaar afronden” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

In de sport is het altijd zomer

De meteorologie doet haar best ons van het tegendeel te overtuigen, maar er lijkt maar geen einde te komen aan de sportzomer. Het voetbalseizoen was al begonnen tijdens de Olympische Spelen en schakelt vanaf dit weekend een versnelling hoger, met zeven wedstrijden in eenentwintig dagen voor Europees spelende clubs. De wielrenners kunnen dit weekend kiezen tussen World Tour-wedstrijden in Canada

Lees meer »

Gevaarlijk kruispunt aan Vinktstraat in Aarsele wordt aangepast: “Hier gebeurden al verschillende ongevallen”

Het kruispunt waar de Molenweg en de Poekestraat samenkomen op de Vinktstraat in Aarsele zal naar aanleiding van geplande rioleringswerken in de omgeving aangepast worden. De twee straten worden uit elkaar getrokken en krijgen elk een aparte aantakking op de Vinktstraat.
The post Gevaarlijk kruispunt aan Vinktstraat in Aarsele wordt aangepast: “Hier gebeurden al verschillende ongevallen” appeared first on

Lees meer »

Oliver (24) koopt eiland voor een prikje, maar moet hard werken om er te kunnen wonen: “Er is niets te zien, alleen bomen, mos en gras”

Oliver Russel (24) droomt van zijn eigen eiland. Maar daar moet twintiger met dubbele nationaliteit – hij is Amerikaans en Fins – hard voor werken. Het eiland heeft hij al: in maart 2024 kocht hij samen met zijn vriendin een eigen stukje paradijs op zo’n twee uur rijden van Helsinki. “Voor minder dan een voorschot voor een huis”, aldus de

Lees meer »

Vanaf vandaag mag je niet meer roken in Pairi Daiza: “Breder verbod nodig”

Vanaf vandaag zijn sigaretten en elektronische sigaretten, met uitzondering van zeven rookzones, verboden in het 75 hectaren grote Waalse dierenpark Pairi Daiza. Dat kondigt het park aan in een persbericht. Op 31 december 2024 treedt er een Belgische wet in werking die roken in alle pret- en dierenparken verbiedt, maar Pairi Daiza wilde niet wachten op die wet.

Lees meer »

Fout in uitnodigingsbrieven voor gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen

In sommige Antwerpse uitnodigingsbrieven voor de komende gemeenteraadsverkiezingen staat een fout. Dat laat de stad Antwerpen weten. Zo staat vermeld dat er 33 stadsdistrictsraadsleden worden verkozen, maar dat aantal klopt enkel voor het district Antwerpen, niet voor de andere districten. De fout heeft geen gevolgen voor de organisatie van de verkiezingen.

Lees meer »

Hoe werden honderden biepers van Hezbollah gelijktijdig tot ontploffing gebracht? “Nooit geziene operatie”

In Libanon en Syrië zijn negen doden en duizenden gewonden gevallen, nadat de biepers van leden van de sjiitische groepering Hezbollah tegelijkertijd ontploften. Hoe werden de toestellen tot ontploffing gebracht en wie zit achter die operatie? “Er werden eerder al mensen vanop afstand uitgeschakeld, weliswaar met ontploffende telefoons in plaats van semafoons. Maar nog nooit eerder op dergelijke schaal”, zegt

Lees meer »