Commotie in Kuurne: bestuur kocht parkeermeters aan die het niet zal gebruiken

Maandagavond, 9 september, bracht Tom Leece, lijsttrekker van de Kuurnse oppositiepartij Nieuwe Kuurne, een wel heel bizar nieuwtje naar buiten tijdens het lijsttrekkersdebat georganiseerd door UNIZO Kuurne.

Tom Leece kreeg even terug de melding van een attente burger dat er veertien parkeermeters al een paar maanden in een loods in Kuurne liggen, klaar om geplaatst te worden in het centrum. De meerderheidspartijen aanwezig op het debat gaven toe dat die effectief aangekocht werden, maar dat ze hadden beslist die nu toch niet te plaatsen. Moderator Lieven Verstraete vroeg hoeveel deze parkeermeters gekost hadden en er werd zo toegegeven dat de kostprijs tussen de € 80.000 en € 100.000 bedraagt.

Tom Leece, hoewel tevreden dat deze meters toch niet zouden geplaatst worden, hekelde toch het feit dat het stadsbestuur die meters eerst aankoopt en dan pas begint na te denken wat men er mee zal doen. “Kuurne moet verdere leegloop van handelaars uit het centrum absoluut vermijden”, zegt Leece. “Voor Nieuw Kuurne getuigt dit niet van een goed beleid door de huidige meerderheidspartijen, eerder op een totaal gebrek aan mogelijkheid tot participatie in zo’n beslissingen door de lokale Kuurnse handelaars.”

De Kuurnse burgemeester Francis Benoit reageert na het debat nog op de commotie rond de parkeermeters: “We werden in snelheid genomen. De parkeermeters moesten de blauwe kaarten vervangen. Blijkbaar zijn de sms’en die je verstuurt naar het systeem niet gratis en voor de ouderen gaat de digitalisering ook iets te snel. We willen ze dan ook niet gebruiken. We hebben ze inderdaad gekocht, maar we gaan die terugvorderen! Er zijn er al 3 van de 14 weg!”

The post Commotie in Kuurne: bestuur kocht parkeermeters aan die het niet zal gebruiken is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE MEMORIAL VAN DAMME. Tweevoudig paralympisch kampioene Léa Bayekula opent avond met winst op 800 meter

Het is aftellen naar de Memorial Van Damme, dat voor het eerst gespreid is over twee dagen (vrijdag 13 en zaterdag 14 september) én tal van olympische medaillewinnaars naar Brussel brengt. Ook polsstokspringer Mondo Duplantis is op de afspraak, en wil het publiek opnieuw verwennen met een wereldrecord. “Ik probeer altijd voor het uiterste te gaan, en in mijn geval

Lees meer »

Alles was geregeld voor hun huwelijk, tot nietsvermoedende bruid krijgt te horen dat ze maand eerder al trouwde

Een vrouw uit het Franse Vélizy-Villacoublay (op zo’n 15 kilometer van Parijs) had haar speciale dag heel anders voorgesteld. Tijdens het plannen van haar bruiloft kwam ze erachter dat zij op papier al getrouwd was. Een andere vrouw bleek onder haar naam, met behulp van haar identiteitskaart die zij eerder was kwijtgeraakt, een maand eerder getrouwd te zijn.

Lees meer »

Eutraco start bouw van enorm logistiek centrum van 30 miljoen euro in Hooglede: “Eerste klimaatneutraal logistiek gebouw in Hooglede”

Logistieke speler Eutraco en Vulsteke Bedrijfsgebouwen gaven maandag in de Roger Deceuninckstraat in Hooglede het startschot van de bouw van een enorm klimaatneutraal magazijn van 30.000 m². De ene helft van die oppervlakte is voor Eutraco zelf, de andere helft zal verhuurd worden aan PostNL. Het gaat om een investering van liefst 30 miljoen euro.
The post Eutraco start

Lees meer »

Moorsleeds barbecueteam mag deelnemen aan het WK in de VS: “De ultieme natte droom van iedere barbecueër”

Moorsledenaars Yngwie Leenknegt en Ruben Dejaeghere, José Seynaeve uit Lombardsijde en Sam Timmermans uit Tielt nemen op 11 en 12 oktober deel aan het wereldkampioenschap barbecueën in de Verenigde Staten. Het Just Wing It Barbecue Team bestaat nog maar een drietal jaar, maar de vrienden wisten al een belangrijke wedstrijd in Nederland te winnen. Dankzij die overwinning staat het team

Lees meer »

Hoofdverdachte in hallucinante Franse serieverkrachtingszaak bekent: “Ik ben een verkrachter”

De hoofdverdachte in de hallucinante serieverkrachtingszaak die Frankrijk al weken in de ban houdt, heeft bekend dat hij zijn toenmalige vrouw verkracht en misbruikt heeft. “Ik ben een verkrachter, net als de anderen in deze zaal”, zei Dominique Pélicot verwijzend naar zijn medeverdachten in de rechtbank. Hij legde daar voor het eerst een verklaring af, nadat hij enige tijd afwezig

Lees meer »

Wij spraken met echtgenoot Hans D. (78), die vandaag zijn kat stuurt naar reconstructie in moordzaak Annie De Poortere: “Mij ga je daar niet zien”

Na bijna dertig jaar hopen de nabestaanden en speurders eindelijk antwoorden te vinden in de moordzaak rond Annie De Poortere, vandaag vindt er een reconstructie plaats over die fatale zaterdag in 1994. Want hoe kwam Annie om het leven en waarom zijn de hulpdiensten niet gebeld? We spraken met dé persoon die de antwoorden weet, Annies echtgenoot Hans D. (78).

Lees meer »

Grote zorgen in VS om geheime Russische militaire eenheid die onderzeese kabels viseert

De VS hebben een toename van Russische militaire activiteit gedetecteerd rond belangrijke onderzeese kabels en achten de kans nu nog groter dat Rusland zal overgaan tot de sabotage van cruciale communicatie-infrastructuur. Een geheime militaire Russische eenheid zou zich bovendien focussen op het onklaar maken van onderzeese (internet)kabels, zo hebben Amerikaanse functionarissen verklaard aan ‘CNN’.

Lees meer »

Papa Tom, mama Katrien én dochter Kato nemen samen deel aan verkiezingen, maar niet op dezelfde lijst: “Nee, we zullen niet op elkaar stemmen”

Tom De Block (48) en Katrien Fonteyne (49) van Tom’s vishandel uit Puivelde en hun dochter Kato (19) zijn kandidaat bij de gemeenteraadsverkiezingen. Maar niet op dezelfde lijst. Vader en dochter engageren zich voor Liberaal Sint-Niklaas, terwijl mama Katrien op de N-VA-lijst te vinden zal zijn. “Onze andere dochter zal niet verklappen op wie ze zal stemmen.”

Lees meer »

LIVE CLUB BRUGGE-DORTMUND (woe, 21u). Vanaken: “Er zijn mogelijkheden in omschakeling” – Dortmund-coach Sahin: “Wordt niet makkelijk in hun stadion”

Club Brugge opent morgen om 21 uur zijn campagne in de vernieuwde Champions League met een thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund. Jan Breydel droomt van een eerste stunt tegen de finalist van vorig seizoen. In de voormiddag werkte blauw-zwart een training af, nadien spraken Nicky Hayen en Hans Vanaken met de pers. De wedstrijd is LIVE te bekijken op VTM 2

Lees meer »

Roland en Monique vieren briljanten huwelijksjubileum

Op zaterdag 7 september werd in het gemeentehuis de briljanten huwelijksverjaardag gevierd van Roland Vermeulen en Monique Vandenberghe. Het koppel trad in het huwelijk op 5 september 1959 in Bredene. (foto MM)
The post Roland en Monique vieren briljanten huwelijksjubileum appeared first on KW.be.

Lees meer »