Afgerukte takken en omgewaaide bomen na onweer over Meetjesland: “De regio rond Watervliet lijkt het zwaarst getroffen”

Brandweerlui van de zone Meetjesland moesten zowel zaterdagavond als zondagochtend aan de slag om afgerukte takken en omgewaaide bomen op te ruimen.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ik ben precies gebrainwasht”: de schrijnende getuigenis van André, 29 jaar getrouwd met Zussenmoord-beschuldigde Inge Reyntjens

175.000 euro stortte André, de bedrogen echtgenoot van eerste beschuldigde Inge Reyntjens naar eigen zeggen in de bodemloze put, genaamd Daisy Van Mechelen, de tweede beschuldigde. En de vrouw die hij onder zijn ogen met zijn echtgenote aan de haal liet gaan. “Ik ben zelfs op hotel gaan slapen, zodat ze thuis hun gangen konden gaan.” Een eerlijke, maar wat

Lees meer »

Hoe werden honderden biepers van Hezbollah gelijktijdig tot ontploffing gebracht? “Nooit geziene operatie”

In Libanon en Syrië zijn negen doden en duizenden gewonden gevallen, nadat de biepers van leden van de sjiitische groepering Hezbollah tegelijkertijd ontploften. Hoe werden de toestellen tot ontploffing gebracht en wie zit achter die operatie? “Er werden eerder al mensen vanop afstand uitgeschakeld, weliswaar met ontploffende telefoons in plaats van semafoons. Maar nog nooit eerder op dergelijke schaal”, zegt

Lees meer »

Jagers aangevallen door zestigtal migranten aan Franse Opaalkust: “We zagen ze schreeuwend op ons afkomen met ijzeren staven. Het was verschrikkelijk”

Het parket van Boulogne heeft een onderzoek geopend na de horror die drie eendenjagers hebben meegemaakt in Tardinghen, aan de Franse Opaalkust, afgelopen weekend. Terwijl ze zich in hun jagershut bevonden, in aanwezigheid van een kind van 3 jaar, werden de jagers geconfronteerd met een zeer gewelddadige aanval van een zestigtal migranten. Die waren woest omdat de Franse politie had

Lees meer »

Huiskamerkroeg Perle d’Ozette in Oedelem is voortaan ook een vakantiewoning: “Kregen zelfs al een reservering uit China”

Bij huiskamerkroeg Perle d’Ozette kan je sinds kort ook verblijven. De uitbaters verbouwden de bovenverdiepingen van het pand tot een vakantiewoning voor groepen tot twaalf personen. “We kregen zelfs al een reservering uit China.”
The post Huiskamerkroeg Perle d’Ozette in Oedelem is voortaan ook een vakantiewoning: “Kregen zelfs al een reservering uit China” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Venezuela roept ambassadeur in Spanje terug voor overleg

Venezuela heeft haar ambassadeur in Spanje teruggeroepen voor overleg. Dat heeft de Venezolaanse minister van Buitenlandse Zaken Yvan Gil donderdag bekendgemaakt, enkele uren nadat de Spaanse premier in Madrid een ontmoeting had met de Venezolaanse opposant Edmundo Gonzalez Urrutia, die politiek asiel heeft gekregen in Spanje.

Lees meer »

Renault Twingo gestolen op Menensesteenweg in Wervik, ook twee inbraken in auto’s

Op de Menensesteenweg in Wervik werd in de buurt van zetelfabriek Confortluxe een grijze Renault Twingo gestolen. In de Motestraat is ’s nachts ingebroken in de Porsche van zelfstandig dakwerker Matts Staessen. Naast sigaretten is ook 50 euro gestolen. De dader maakte waarschijnlijk gebruik van een afstandsbediening die alles uitschakelt, ook het alarm. Gelukkig is er geen schade.
The

Lees meer »

DE INSIDER. Zorgt bieperaanval van Israël voor escalatie in Midden-Oosten? “Amerika ziet het met leed in de ogen aan”

Hier zijn ze gedateerd, maar in Libanon gebruikte Hezbollah biepers om te communiceren. Veel veiliger dan gsm’s, dachten ze. Tot dinsdag duizenden biepers ontploften, waardoor er meerdere doden vielen en duizenden mensen gewond raakten. Waarom werd die aanval net nu uitgevoerd? En welke gevolgen kan dit hebben? Professor Peter Malcontent legt uit.

Lees meer »

Chris (67) is nieuwe uitbater van openbare toiletten op de Burg: “Niemand wil dat nog doen… terwijl iedereen wel naar het toilet moet”

De 67-jarige Chris Quicke is sinds kort de nieuwe uitbater van de openbare toiletten op de binnenkoer van het Administriatief Centrum ’t Brugse Vrije op de Burg.
The post Chris (67) is nieuwe uitbater van openbare toiletten op de Burg: “Niemand wil dat nog doen… terwijl iedereen wel naar het toilet moet” appeared first on KW.be.

Lees meer »