WESTAON Staden maakt enquêteresultaten bekend

De partij WESTAON lanceerde eind 2023 een online bevraging bij de inwoners van Groot-Staden. WESTAON presenteerde nu de resultaten van de enquête.

“In de enquête werd gevraagd naar de mening van de inwoners over de thema’s mobiliteit, jeugd, groen, vrije tijd en cultuur en de dienstverlening van de gemeente. 250 inwoners vulden de vragenlijst in”, legt gemeenteraadslid Bart Coopman uit. “Met een score van 6 op 10 gaven de Stadenaars hun gemeente geen al te hoge score, al zijn de scores niet het allerbelangrijkste. Cijfers bewijzen alles en tegelijkertijd niets. Waar we heel aangenaam verrast door zijn, zijn de vele concrete aanbevelingen en voorstellen. Dat helpt ons echt vooruit.”

“Een van de opvallendste thema’s is mobiliteit. Er blijken heel wat klachten te zijn over de kwaliteit van de voet- en fietspaden en het vele zware verkeer in de dorpskernen. Daarnaast ergeren heel wat inwoners zich aan de zone 30. We merken daarin soms tegenstrijdige belangen. Het zal zaak zijn om maatregelen vanuit alle perspectieven kritisch te evalueren en ook duidelijker te communiceren aan de inwoners”, gaat Bart Coopman voort.

“Ook over het thema vrije tijd en cultuur bezorgden inwoners heel wat ideeën. Zo vragen veel Westrozebekenaars naar meer activiteiten om hun dorpsleven te versterken. De verenigingen pleiten dan weer voor meer en beter verdeelde subsidies en een evenementenloket dat mee helpt zoeken naar oplossingen bij het organiseren van evenementen. Ten slotte is er ook een duidelijke vraag naar meer sportaccommodatie. De resultaten geven ons heel wat inspiratie voor het opmaken van ons verkiezingsprogramma. De mening van de inwoners is voor ons heel belangrijk”, klinkt het. (BCH)

Het volledige rapport kan je lezen op www.westaon.be. Wie wil meewerken met WESTAON kan contact opnemen via [email protected].

The post WESTAON Staden maakt enquêteresultaten bekend is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dodental door noodweer in Centraal-Europa loopt op tot 21

Het noodweer in Centraal- en Oost-Europa is nog niet achter de rug. De situatie in het zwaar getroffen grensgebied tussen Polen en Tsjechië is weliswaar verbeterd, maar stroomafwaarts wordt nu gevreesd voor nieuwe overstromingen. Vooral in Wroclaw (Polen) aan de Oder en in Bratislava (Slovakije) en Boedapest (Hongarije) aan de Donau wordt de adem ingehouden. Inwoners van het Poolse stadje

Lees meer »

Ook vrijdag geen vluchten op luchthaven Charleroi: 30.000 passagiers getroffen

De staking op de luchthaven van Charleroi gaat ook vrijdag door. Dat bevestigt de luchthaven donderdagavond. Uit voorzorg zijn daarom alle vluchten van vrijdag, zowat 200 in totaal, geannuleerd. Bijna 30.000 passagiers zijn getroffen. Het verzoeningsoverleg tussen vakbonden en directie, van morgen, is ook geschrapt. Er is wel een intern overleg morgenvroeg.

Lees meer »

Een op de tien Belgen blijft werken na pensioen

Bijna 40 procent van de 50- tot 74-jarigen in België ontvangt een rustpensioen. Bijna een op de tien van hen is blijven werken na de eerste ontvangst van een rustpensioen en de daaropvolgende zes maanden, zo blijkt maandag uit een bevraging van Statbel, het Belgische statistiekbureau, bij bijna 14.000 mensen in 2023.

Lees meer »

Dit weekend kermis in Varsenare

Dit weekend viert Varsenare kermis. Verschillende organisaties bieden elk een evenement aan, zodat de optelsom toch wel een leuk weekendevenement wordt voor de deelgemeente.
The post Dit weekend kermis in Varsenare appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Staat de wodka koud?” Enkele uren later reed een dronken Youri H. (35) Francis (16) dood: hij riskeert negen jaar cel

Youri H. (35), die op 1 augustus 2022 de 16-jarige Francis op zijn fiets doodreed in Temse, riskeert daarvoor negen jaar cel. “Ik weet niets meer van die avond”, herhaalde de beklaagde meermaals. “Laf en egoïstisch”, zo omschreef de procureur zijn gedrag. “U dronk zich doelbewust lazarus en maakte van uw wagen zo een moordmachine.”

Lees meer »

Noodgeval

Rustig vraagt de stem die door de intercom van de trein galmt of er een dokter of medisch personeel aanwezig is. En zo ja, of deze hulpverleners zich dan naar de tweede wagon willen begeven. Ik zit in het zesde rijtuig, ver weg van de crisis, maar in de lichte trilling van de omroepstem voel ik vage paniek doorschemeren.

Lees meer »

Nu ‘Emily in Paris’ Rome verkent, komt populaire Netflixreeks ook naar ons land? “Wie weet, ik vond Brugge fantastisch”

Bedolven onder kritiek door haar clichés en simplistische kijk op het Parijse leven en toch is ‘Emily in Paris’ inmiddels één van de grootste hits op Netflix. Hoofdrolspeelster Lily Collins (35) snoept al vier seizoenen mee van het succes en het leerde haar belangrijke levenslessen. “Net als Emily weet ik nu beter om te gaan met ups en downs”, vertelt

Lees meer »

Diamant voor Eric en Maria uit Ingelmunster

Burgemeester Kurt Windels, schepenen Martine Verhamme en Trui Lambrecht brachten een thuisbezoek aan het diamanten echtpaar Eric Vermeulen en Maria Delaere uit de Jacob Van Arteveldestraat.
The post Diamant voor Eric en Maria uit Ingelmunster appeared first on KW.be.

Lees meer »