Grot van Lourdes staat onder water

Het heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes is in de nacht van vrijdag op zaterdag deels overstroomd door noodweer in Frankrijk. Onder meer de bekende grot van het Franse bedevaartsoord is daardoor gesloten, zo heeft het zaterdag bekendgemaakt.

 

Meer krantenkoppen in België

BOS+ gaat in beroep tegen nieuwe stelplaats van De Lijn in Wondelgem

De natuurorganisatie BOS+ stapt naar de Raad voor Vergunningsbetwisting en tekent zo beroep aan tegen de nieuwe stelplaats van De Lijn in Wondelgem. BOS+ vindt dat er onvoldoende gezocht is naar alternatieve locaties. Er was al protest van buurtbewoners en wetenschappers, volgens hen ligt er een historisch moeras. Milieuactivisten bezetten al sinds eind juni de site.

Lees meer »

Agressieve bedelaar uit Knokke-Heist ontoerekeningsvatbaar volgens psychiaters

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een agressieve bedelaar uit Knokke-Heist met een maand verlengd. S.D. (42) veroorzaakt al maanden overlast langs de Lippenslaan in Knokke-Heist. Volgens de gerechtspsychiaters zou de verdachte ontoerekeningsvatbaar zijn.
The post Agressieve bedelaar uit Knokke-Heist ontoerekeningsvatbaar volgens psychiaters appeared first on KW.be.

Lees meer »

“In tien minuten verdween alles”

Vol ongeloof kijken inwoners in het Poolse grensgebied naar de ravage die storm Boris heeft aangericht. Maar ze hebben weinig tijd te verliezen. Er wordt samen opgeruimd, gevloekt en gehuild. Vrijwilligers schieten te hulp, ook om diefstallen tegen te houden.

Lees meer »

Reconstructie voor dood van Annie De Poortere in 1994 van start, verdachte (78) doet niet mee

De reconstructie in de zaak van de dood van Annie De Poortere in 1994 in Sint-Martens-Latem ging woensdagochtend van start zonder de verdachte. De medewerking van de verdachte, haar toenmalige echtgenoot, de 78-jarige H.D., was van doorslaggevend belang omdat zijn verklaring centraal staat en er geen getuigen meer zijn die de man kunnen tegenspreken. Het is nog afwachten wat de

Lees meer »

Maarten Devos volgt Kobe Dewaele op als Kinderburgemeester van Kuurne

Zondagochtend werd in het gemeentehuis van Kuurne de nieuwe kindergemeenteraad voorgesteld. Maarten Devos (11), leerling van VBS Sint-Michiel, werd verkozen tot kinderburgemeester en volgt daarmee Kobe Dewaele op, die vorig jaar de eer kreeg. Ynn Devlaminck werd benoemd tot eerste schepen en Felix Huys tot tweede schepen. In totaal brachten 140 kinderen uit het zesde leerjaar van Kuurnse basisscholen hun

Lees meer »

Twee laatste gedichten op poëziepad onthuld

Op zondag 22 september wordt het winnende gedicht van de poëziewedstrijd ‘Poëzie van A tot Z’ onthuld op het Guldensporenpad. Op die manier wordt ook de route tussen Avelgem en Zwevegem, die een rustpunt is voor vele mensen, nog waardevoller dankzij de verschillende gedichten die er te vinden zijn.
The post Twee laatste gedichten op poëziepad onthuld appeared first

Lees meer »