Bondscoach Tedesco, die hele match opvallend luid coachte: “Niet makkelijk tegen laag blok”

Domenico Tedesco heeft wat hij nodig had na het slappe EK. Drie punten – al was het niet altijd even academisch. “Het is niet gemakkelijk tegen een diep blok.” 

Meer krantenkoppen in België

DE GROTE PEILING. Bart Somers lijkt natte droom te zullen waarmaken in Mechelen, waar wie springt mee op de tandem?

Mocht de Mechelse kiezer vandaag zijn stem uitbrengen, dan kan zetelend burgemeester Bart Somers zich in de handen wrijven. In een peiling van Het Nieuwsblad komt zijn stadslijst Voor Mechelen als grootste fractie uit de bus. Somers en co. blijven een straatlengte voorsprong behouden op de eerste achtervolger, N-VA. De liberaal is ook nog altijd de populairste kandidaat-burgemeester.

Lees meer »

Recordaantal plantjes verkocht voor Kom Op Tegen Kanker in Kortrijk

Op 13, 14 en 15 september vond de 30ste editie plaats van het Plantjesweekend ten voordele van Kom Op Tegen Kanker. Duizenden vrijwilligers in heel Vlaanderen verkochten naar jaarlijkse gewoonte azalea’s aan 8 euro per plantje.
The post Recordaantal plantjes verkocht voor Kom Op Tegen Kanker in Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kartel Vooruit/Groen maakt alle lijstnamen bekend

Het kartel Vooruit/Groen heeft haar volledige lijst bekendgemaakt. De lijst omvat 21 kandidaten voor Vooruit en 8 voor Groen. “Het is een mix van interesses en engagementen, van stad, wijken en deelgemeenten”, luidt het. “We willen de burgemeester leveren en opnieuw de grootste fractie worden.”
The post Kartel Vooruit/Groen maakt alle lijstnamen bekend appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE EK WIELRENNEN. Na 35 kilometer koers krijgt eenzame Tsjechische vluchter kleine voorsprong, Belgen houden zich rustig

Net geen Belgische medaille bij de junioren mannen op het EK wielrennen. Felix Orn-Kristoff pakte na een sprint met drie het goud. Matijs Van Strijthem en Nio Vandevorst werden iets later vierde en vijfde. Ook de elite vrouwen zijn begonnen aan hun Europees kampioenschap. Zonder Lotte Kopecky en dus moet vooral het collectief de sterkte worden.

Lees meer »

Brussel zwaait Kevin Borlée uit: “Ik heb langzaam gelopen zodat ik langer kon genieten”

Kevin Borlée is officieel spurter af. Ex-atleet. Morgen neemt hij nog een rondje voor zijn rekening met de 4x400m, maar z’n individuele carrière sloot hij tijdens de eerste avond van de Memorial Van Damme af bij z’n dertiende deelname aan de Brusselse meeting. Zijn tijd, die was voor één keer van ondergeschikt belang. De 36-jarige Brusselaar finishte in 47.18, z’n

Lees meer »

Nieuwe uitbaters Tessa en Andy willen ‘t Elfde Gebod laten herleven als volkscafé: “Ik kwam hier vroeger de ruiten kuisen”

Op 1 okober opent café ‘t Elfde Gebod op het Kerkplein aan de Sint-Tillokerk in Izegem opnieuw de deuren. Uitbaters Andy Tubaert en Tessa Vanoutryve willen er opnieuw een volkscafé van maken. “We willen het café van weleer weer laten herleven, inclusief de volksspelen waarvoor dit café bekend stond. We hopen ook wat verenigingen terug te halen.”
The post

Lees meer »