Nieuw sport- en jeugdcomplex opent in Nieuwpoort: “We willen sport en jeugd linken aan elkaar”

In het sportpark in Nieuwpoort, opent vanavond het nieuwe jeugd- en sportcomplex. Het wordt een plek waar kinderen, jongeren en verenigingen samenkomen. Er is een sporthal in het nieuwe complex, maar ook de jeugddienst zit er, die daar onder andere de speelpleinwerking en naschoolse opvang organiseert. 

Meer krantenkoppen in België

Israël voor het eerst met raket aangevallen vanuit Jemen

Voor het eerst is Israël aangevallen vanuit Jemen. Dat meldt het Israëlische leger. De raket werd tijdig onderschept, maar daar waren naar verluidt verschillende pogingen voor nodig. Er vielen geen gewonden. Het luchtalarm weerklonk in verschillende steden in het centrum van Israël.Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog.

Lees meer »

MULTILIVE CHAMPIONS LEAGUE (21u). Nemen Courtois en co goede start tegen Stuttgart? En wie haalt het in Duivels duel tussen Debast en Meunier?

Om 21 uur trapt ook titelverdediger Real Madrid zijn Champions League-campagne op gang. Tegenstander van Thibaut Courtois en co in Bernabéu is Duits vicekampioen Stuttgart. Op hetzelfde tijdstip staan Rode Duivels Zeno Debast en Thomas Meunier tegenover elkaar in Sporting Lissabon-Lille. Beide wedstrijden kan u op de voet volgen in deze multilive!

Lees meer »

Kenny getuigt nadat zijn vrouw en drie kinderen crashen voor zijn ogen in Aalter: “De auto was meteen perte totale. Ik wist niet wat ik ging aantreffen”

“Alsof de grootste nachtmerrie plaatsvond.” Vlak voor zijn ogen zag Kenny Arys hoe zijn echtgenote en hun drie kinderen met de auto tegen een boom knalden op een rechte baan in het Oost-Vlaamse Aalter. Toen de vrouw op weg naar huis haar hoofd draaide naar de kinderen die kabaal maakten op de achterbank, beging ze een stuurfout. “Ik was opgelucht

Lees meer »

Geert Vandewynckel komt toch weer op met lijst HEUVELLAND

Oud-schepen Geert Vandewynckel zal dan toch weer opkomen met zijn lijst HEUVELAND. Verrassend, want een paar jaar geleden gaf hij in een kranteninterview aan dat hij nu een heel andere weg was ingeslagen en niet meer aan politiek deed. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan : op veertien dagen tijd bokste hij dan toch weer een lijst

Lees meer »

Geen Vlaams Belang-lijsttrekker Jackie Vercamer op debat in Houthulst: “Ik blijf achter mijn uitspraken staan”

Donderdagavond kruisen de politieke kopstukken van Houthulst de degens tijdens een debat. Daarbij één opvallende afwezige: Jackie Vercamer, lijsttrekker van Vlaams Belang die na een veelbesproken interview met deze krant in het oog van de storm staat. “Maar ik blijf lijsttrekker”, zegt hij. “Om voor onze mensen te vechten.”
The post Geen Vlaams Belang-lijsttrekker Jackie Vercamer op debat in

Lees meer »

IJsbaan De Piste opent opnieuw de deuren: “2024 is het jaar van de transitie”

Het ijs van IJsbaan De Piste aan de Gentsesteenweg is klaar. Enkel de Zamboni-ijsdweilmachine moet nog de laatste gaten, scheuren en sleuven wegwerken. “Vrijdag 20 september gaan we officieel open voor het publiek. Dit weekend kan je discoschaatsen voor slechts 7,50 euro, aan bijna de helft van de normale prijs”, zegt Kenneth Deryckere (39).
The post IJsbaan De Piste

Lees meer »

“In de voorbije uren tien dambreuken in Neder-Oostenrijk” – Dodentol opgelopen tot 15

In de Oostenrijkse deelstaat Neder-Oostenrijk worden de dammen scherp in de gaten gehouden. “We hebben de afgelopen uren tien dambreuken gehad. Die moeten nauwgezet weer hersteld worden”, aldus het hoofd van het crisisteam. Het dodental na de passage van cycloon Boris is intussen opgelopen tot vijftien: in Roemenië kwamen zes slachtoffers om het leven, in Polen vijf, in Oostenrijk drie

Lees meer »

Recordaantal plantjes verkocht voor Kom Op Tegen Kanker in Kortrijk

Op 13, 14 en 15 september vond de 30ste editie plaats van het Plantjesweekend ten voordele van Kom Op Tegen Kanker. Duizenden vrijwilligers in heel Vlaanderen verkochten naar jaarlijkse gewoonte azalea’s aan 8 euro per plantje.
The post Recordaantal plantjes verkocht voor Kom Op Tegen Kanker in Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oliebollenkermis in en aan Ceder aan de Leie

Ter gelegenheid van de jaarlijkse kermis trakteerde Zorgbedrijf Harelbeke bewoners en bezoekers van de woonzorgcentra op oliebollen. Een oliebollenkraam bracht de lekkernij tot bij het woonzorgcentrum.
The post Oliebollenkermis in en aan Ceder aan de Leie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Club NXT pakt punt tegen Seraing in Challenger Pro League

Lokeren-Temse heeft vrijdagavond zijn eerste punt in de Challenger Pro League geboekt. De promovendus behaalde op de vierde speeldag een 2-2-gelijkspel tegen Patro Eisden. Tegelijkertijd kwamen ook Club NXT en Seraing niet verder dan een puntendeling. Hun wedstrijd eindigde op 1-1.
The post Club NXT pakt punt tegen Seraing in Challenger Pro League appeared first on KW.be.

Lees meer »