Waar vleermuizen sterven, gaan ook meer kinderen dood en dat lijkt geen toeval

In de VS worden vleermuizen massaal geteisterd door een schimmelinfectie. Het gevolg: minder insecten worden opgevreten en boeren spuiten meer pesticiden op hun velden. Daarmee stijgt ook de kindersterfte, blijkt uit een analyse.

 

Meer krantenkoppen in België

Taylor Swift is grote winnaar MTV Video Music Awards, ‘Beste nieuwe artiest’ Chappell Roan maakt zich kwaad

De Amerikaanse popzangeres Taylor Swift mocht maar liefst 7 beeldjes in ontvangst nemen tijdens de uitreiking van de MTV Video Music Awards (VMA’s). Ook de belangrijkste prijs, die voor de ‘Video van het jaar’, ging naar het nummer ‘Fortnight’ van Swift en Post Malone. Verder vielen ook sterren als Chappell Roan, Sabrina Carpenter en Katy Perry in de prijzen.

Lees meer »

Politie rukt opnieuw uit naar Brugse school na verontrustende online berichten: “Minderjarige leerlinge meegenomen voor verhoor”

Voor de tweede keer op enkele dagen tijd is de politie uitgerukt naar een Brugse school nadat er online mogelijk verontrustende berichten werden onderschept. Maandag was dat het geval in de Maricolen in de Brugse binnenstad. Een minderjarig meisje werd daar meegenomen voor verhoor.
The post Politie rukt opnieuw uit naar Brugse school na verontrustende online berichten: “Minderjarige leerlinge

Lees meer »

Trump weigert tweede debat met Harris

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump is niet van plan om deel te nemen aan een tweede debat met zijn Democratische tegenstandster Kamala Harris. Dat laat hij donderdagavond weten via Truth Social.

Lees meer »

Brandweerman sterft tijdens interventie in Oostenrijk – Meer dan meter sneeuw leidt tot lawinegevaar in Beierse Alpen

In Oostenrijk is een brandweerman tijdens een interventie om het leven gekomen. Dat meldt de gouverneur van de deelstaat Neder-Oostenrijk. De dodentol van cycloon Boris komt zo op zeven te staan. Roemenië is voorlopig het zwaarst getroffen met vijf doden, in Tsjechië is sprake van vier vermisten. Ook in Polen viel een dodelijk slachtoffer. Nog in Oostenrijk raakte een wandelaar

Lees meer »

Nog veel meer trajectcontroles op komst: in deze steden pas je binnenkort beter op

“Weet dat we trajectcontroles invoeren op vraag van bewoners zelf.” Bijna alle burgemeesters uit de dertien Vlaamse centrumsteden zijn voorstander van extra trajectcontroles. Dat blijkt uit een analyse van de antwoorden die alle lokale lijsttrekkers gaven op de ‘Stem Van Vlaanderen’ — dé stemtest van HLN en VTM NIEUWS. In welke steden kijk je binnenkort beter uit? En waarom staat

Lees meer »

LIVE ANDERLECHT-GENK. Kan Anderlecht de rug rechten? Brusselaars komen goed uit de kleedkamer

Anderlecht onder hoogspanning. Na een nieuwe slappe vertoning tegen Westerlo morren de paars-witte fans steeds luider. Anderlecht staat bij de pauze 0-1 in het krijt in de inhaalwedstrijd tegen ploeg-in-vorm Racing Genk, en mag zich gelukkig prijzen dat Colin Coosemans in doel uitblinkt (met onder andere een penaltyredding). In de vooravond stond er ook nog een raad van bestuur gepland,

Lees meer »

Gemeentebelangen met sterke mix naar de kiezer in Heuvelland

Gemeentebelangen Heuvelland maakte in de voorbije bestuursperiode door een aantal wissels al flink werk van verjonging, en ook op de lijst voor de komende verkiezingen trekt de partij de kaart van de jongeren. Maar ook die van de ervaring, want bijna alle zetelende mandatarissen zijn opnieuw kandidaat. Een sterke mix dus, waar burgemeester Wieland De Meyer echt wel trots op

Lees meer »

2 drugslabs opgerold in Houthalen-Helchteren op minder dan 1 week tijd: 2 verdachten aangehouden

De politie heeft in Houthalen-Helchteren op zeer korte tijd 2 drugslabs aangetroffen. Het eerste werd vorige week ontdekt, daar werd vermoedelijk de drug MDMA geproduceerd. Na enkele huiszoekingen vonden de speurders een tweede lab met chemicaliën en ingrediënten om synthetische drugs te maken. 2 verdachten zijn opgepakt, zij zijn intussen aangehouden en opgesloten in de gevangenis.

Lees meer »