Nachtmerrie voor Jonas Van de Steene: handbiker moet na aanrijding en stevige crash in nadarhekken opgeven in wegrit

Handbiker Jonas Van de Steene heeft op de Paralympische Spelen in Parijs in de wegrit van de MH4-klasse moeten opgeven. De Oost-Vlaming crashte in de derde ronde stevig in de nadarhekken, nadat hij langs achter werd aangetikt door de Zwitser Fabian Recher. De handbike van Van de Steene raakte zwaar beschadigd. 

Meer krantenkoppen in België

Jongerendebat in JH BeePee op 27 september: “Belangrijk dat jongeren weten op wie ze kunnen stemmen”

Net zoals in 2018 werkt de Wervikse jeugdraad opnieuw samen met JH BeePee om een jongerendebat te organiseren. Meinert Vanneste (CD&V), Mathias Bruggeman (Team2030), Sarah T’Joens (Vlaams Belang), Jari Denorme (N-VA) en Aileen Feys (Vooruit) worden op vrijdag 27 september aan het jonge publiek voorgesteld en gaan in debat. De moderator is KW-reporter Rémi Bruggeman.
The post Jongerendebat in

Lees meer »

53-jarige fietser komt om bij aanrijding

In Kontich is vrijdagavond een 53-jarige man om het leven gekomen toen hij op de fiets in aanrijding kwam met een wagen. Dat bevestigt de lokale politiezone Hekla. De 24-jarige bestuurder van de wagen bleef ongedeerd.

Lees meer »

Veel Oostendenaars laten hun fiets markeren

Stad Oostende blijft zich inzetten tegen fietsdiefstal. Ook deze zomer gaf Stad Oostende opnieuw het startschot van een heuse fietsmarkeeractie. Alle Oostendenaars konden hun fiets gratis laten markeren in een ontmoetingscentrum in de buurt. Een gemarkeerde fiets die gestolen is, wordt veel sneller gelinkt aan de rechtmatige eigenaar.
The post Veel Oostendenaars laten hun fiets markeren appeared first on

Lees meer »

Zeef mee naar de zeventiende eeuw als een echte archeoloog

CO7 en het Yper Museum organiseren tot en met 27 september het archeologisch project ‘Zeven naar de zeventiende eeuw’ op de site van het voormalig openluchtzwembad aan de Lange Torhoutstraat 54 te Ieper.
The post Zeef mee naar de zeventiende eeuw als een echte archeoloog appeared first on KW.be.

Lees meer »

Warandewijk in Gistel houdt na bijna 30 jaar laatste wijkfeest: “Een feest in een refter of lokaaltje, ziet niemand zitten”

Voor een laatste keer hield de Warandewijk een wijkfeest. Want na 25 edities trekken de organisatoren er de stekker uit. “Afgelopen zondag kwamen er opnieuw zo’n 75 feestvierders opdagen, dat is niet niks, hé.“We stoppen op een hoogtepunt”, klinkt het.
The post Warandewijk in Gistel houdt na bijna 30 jaar laatste wijkfeest: “Een feest in een refter of lokaaltje,

Lees meer »

“Vier kuststeden ontsnapten maar nipt aan catastrofe”: houdt ex-sluismeester onschuld staande in zaak rond sabotage aan sluizen?

Met kennis van zaken werden in de nacht van 19 op 20 juni 2022 op zes locaties in het poldergebied de sluizen opengedraaid. Vier kuststeden ontsnapten maar nipt aan een catastrofe. Volgens het gerecht was de sabotage een wraakactie van ex-sluismeester S.D. (42), maar die hield zijn onschuld altijd staande. Of hij alsnog tot bekentenissen overgaat dan wel blijft beweren

Lees meer »

Vooruit, N-VA en CD&V vandaag weer rond de tafel, maar kindergeld en kinderopvang blijven twistpunten

Formateur Matthias Diependaele (N-VA) haalt zijn slag thuis, want onverhoopt snel krijgt hij N-VA, Vooruit en CD&V vanmiddag rond dezelfde tafel. Maar dat zal vooral zijn om de opgelopen schade op te meten, niet om inhoudelijke doorbraken af te kloppen. Want de gemoederen zijn dan wel bedaard, de strijdpunten zijn pijnlijk aan de oppervlakte gekomen. Wat is de inzet van

Lees meer »

Vier generaties op een rij: van Godelieve tot Lizanne, Marie en Lina

In Veldegem werd een driedubbel viergeslacht vereeuwigd op de gevoelige plaat. Op de foto herkennen we grootmoe Godelieve Van Damme (86) met haar dochter Beata Hollevoet (64). Beata’s dochters Charlotte Vanmullem (35), Tessa Vanmullem (36) en Sarah Vanmullem (38) zijn respectievelijk de mama’s van Lizanne (1), Marie (6) en Lina (3). (BC/foto BC)
The post Vier generaties op een

Lees meer »

Lonen en pensioenen slorpen 40 procent van gemeentekas op

Dik 40 procent van het geld dat lokale besturen de voorbije legislatuur uitgaven, ging naar lonen, sociale bijdragen en pensioenen. Dat blijkt vrijdag uit een analyse van ‘De Tijd’ op basis van de officiële jaarrekeningen van de 300 gemeenten voor de ­aflopende legislatuur.

Lees meer »