Maak plaats Duitsland, de toekomst van de auto is ‘made in China’: “De Chinezen hebben een voorsprong van jaren opgebouwd”

Deutsche Gründlichkeit. Het was jarenlang het antwoord van automobilisten uit binnen- en buitenland die voor de aankoop van een nieuwe auto niet verder keken dan de lokale verdeler van Audi, BMW, Volkswagen of Mercedes. Dat gold ook voor China. Al zijn ze daar in eigen land geëvolueerd van grote afnemer naar overnemer van de markt. Een voorbode voor hier bij ons?

 

Meer krantenkoppen in België

Gedaan met bank spelen voor je energieleverancier? Dit willen onderhandelende partijen aan je energiefactuur veranderen

Energieleveranciers verplichten je voorschotfactuur automatisch aan de actuele elektriciteits- en aardgasprijs aan te passen. Dat is wat ze willen, de partijen die onderhandelen over een federale regering (N-VA, MR, Vooruit, Les Engagés en CD&V). Zo behoren torenhoge eindfacturen of grote terugbetalingen tot het verleden. HLN kon de laatste onderhandelingsnota over het thema energie inkijken: dit willen ze allemaal veranderen aan

Lees meer »

Wijk Hemelsbreedte in Sinaai is ‘Beste Buurt van Vlaanderen 2024’: “Onze jongste inwoner is vannacht geboren”  

De wijk Hemelsbreedte in Sinaai, bij Sint-Niklaas, is de ‘Beste Buurt van Vlaanderen 2024’. Die werd verkozen in een wedstrijd van Radio2 waarin 5 buurten het tegen elkaar opnamen. “Elkaars wc-pot ontstoppen of het samen opnemen tegen de rest van Sinaai tijdens de Volkssportspelen, ze doen het allemaal”, vertellen juryleden Henk Rijckaert en Cath Luyten.

Lees meer »

Broers Axel en Gilles nemen koffiehuis Eliana over

Enkele weken nadat koffiehuis Eliana een aantal producten officieel een erkenning als Beernems streekproduct kregen, wordt de zaak overgenomen door Axel en Gilles Beuselinck. Voormalig uitbater Ann Vandenbussche geniet ondertussen van een welverdiend pensioen.
The post Broers Axel en Gilles nemen koffiehuis Eliana over appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zeepkistenrace lost opnieuw alle verwachtingen in: “Deelnemers worden elk jaar creatiever”

De derde editie van de Blankenbergse zeepkistenrace was een voltreffer. Volgens organisator Guy De Coninck waren er naar schatting tussen de 1.500 en 2.000 kijklustigen, en da’s een pak meer dan vorig jaar. “Logisch ook, want hoe meer deelnemers, hoe meer aanhang die meebrengen.” Liefst 23 karren, ofwel tien meer dan vorig jaar, bolden de Leopoldhelling af.
The post

Lees meer »

Zulte Waregem parkeert overbodige Brüls en Tambedou bij Jong Essevee

Middenvelder Christian Brüls (35) en centrale verdediger Modou Tambedou (21) hebben allebei nog een contract tot 2025 bij Zulte Waregem, maar daar lijkt geen toekomst meer voor hen weggelegd. De club bevestigt donderdag dat beide spelers bij Jong Essevee de conditie moeten onderhouden.
The post Zulte Waregem parkeert overbodige Brüls en Tambedou bij Jong Essevee appeared first on KW.be.

Lees meer »

Delfine Persoon trekt naar Amerika voor wereldtitelkamp tegen Alycia Baumgardner

Delfine Persoon (39) bokst volgende week vrijdag 27 september in de VS tegen Alycia Baumgardner voor de wereldtitel bij de Super Featherweights. “Zeker voor de WBC en WBA, maar mogelijks nog voor alle bonden”, zegt coach Filiep Tampere. “En ze kan winnen, want ondanks haar leeftijd is ze fysiek nog altijd top!”
The post Delfine Persoon trekt naar Amerika

Lees meer »

Prinses Delphine eert overleden schoonvader en oorlogsheld op oorlogsherdenking in Maastricht

Prinses Delphine (56) heeft haar schoonvader en oorlogsheld John O’Hare herdacht op haar sociale media. Samen met haar gezin was de dochter van Albert II aanwezig op een oorlogsherdenking in Maastricht. Op 14 september was het namelijk 80 jaar geleden dat Maastricht als eerste stad van Nederland werd bevrijd. “Een memorabel weekend”, klinkt het bij een reeks foto’s op Instagram.

Lees meer »

Oliver (24) koopt eiland voor een prikje, maar moet hard werken om er te kunnen wonen: “Er is niets te zien, alleen bomen, mos en gras”

Oliver Russel (24) droomt van zijn eigen eiland. Maar daar moet twintiger met dubbele nationaliteit – hij is Amerikaans en Fins – hard voor werken. Het eiland heeft hij al: in maart 2024 kocht hij samen met zijn vriendin een eigen stukje paradijs op zo’n twee uur rijden van Helsinki. “Voor minder dan een voorschot voor een huis”, aldus de

Lees meer »