Proces tegen Sven Pichal zal niet achter gesloten deuren plaatsvinden

Het proces tegen ex-radiopresentator Sven Pichal zal niet plaatsvinden achter gesloten deuren. Dat heeft de rechtbank in Antwerpen vandaag beslist. De advocaten van Pichal, die terechtstaat voor het bezit en de verspreiding van beelden van kindermisbruik, hadden een proces achter gesloten deuren gevraagd door de grote media-aandacht. De verdediging vraagt ook dat Pichal opnieuw wordt onderzocht door deskundigen, omdat het verslag van een jaar geleden intussen gedateerd zou zijn. 

Meer krantenkoppen in België

Koppel in Griekenland van de weg gemaaid, kleuter bleef grotendeels ongedeerd: “De kinderwagen heeft een groot deel van de schok opgevangen”

Een koppel uit Hasselt ligt in een kunstmatige coma nadat het paar in Griekenland aangereden werd door een dronken bestuurder. De vrouw was op het moment van het ongeval zes maanden zwanger en ze hadden ook hun tweejarig zoontje bij, dat behalve wat afgebroken tandjes en schaafwonden ongedeerd bleef. “De kinderwagen heeft een groot deel van de schok opgevangen”, vertelt

Lees meer »

Opnieuw verschillende ontploffingen in Beiroet: “Explosies gehoord tijdens begrafenis zoon van Hezbollahparlementslid”

Op verschillende plaatsen in de Libanese hoofdstad Beiroet zijn woensdagnamiddag opnieuw explosies gehoord. Daarbij zouden opnieuw gewonden zijn gevallen, nadat dinsdag tot liefst 2.800 mensen gewond raakten en twaalf doden vielen verspreid in heel het land bij een aanval. Plots ontploften massaal en gelijktijdig duizenden Hezbollah-biepers. De machtige Libanese militie gebruikt die toestellen, waarmee je iemand een bericht of signaal

Lees meer »

Decospan Volley Team Menen wint Supercup

Vorig weekend pakte Decospan Volley Team Menen verrassend zijn eerste prijs. Tegen Knack Roeselare werd het 1-3 (27/25, 22/25, 23/25, 18/25). Dit weekend staat de ploeg van toptalent Jasper Verhamme tegenover Volley Haasrode Leuven.
The post Decospan Volley Team Menen wint Supercup appeared first on KW.be.

Lees meer »

Marvin Odent en Lennert Vanlathem zijn geselecteerd voor het WK in Zürich en komen dinsdag eerste keer in actie

Van 21 tot en met 29 september worden in het Zwitserse Zürich de wereldkampioenschappen wielrennen voor personen met en zonder beperking georganiseerd. Met de Sechseläutenplatz als universele finishzone zet dit WK opnieuw een mooie stap naar meer inclusie. Met Lennert Vanlathem en Marvin Odent nemen er twee West-Vlamingen deel aan het WK.
The post Marvin Odent en Lennert Vanlathem

Lees meer »

Journalist Stefaan Kerger bijt zich vast in de Ensorroof van 1978: “Het is wachten op mijn podcast, want dan zullen de maskers vallen”

De Ensorroof in 1978 uit het toenmalig Stedelijk Museum voor Schone Kunsten van Oostende blijft tot vandaag slalommen tussen feiten en verzinsels, en kent veel onopgeloste vraagtekens. Voordat de memorabele kunstdiefstal uit ons collectief geheugen gewist wordt, stelt Focus-journalist Stefaan Kerger zich onder meer de vraag of Oostende haar eigen Ensors gestolen heeft. Tijdens het slotweekend van het Ensorjaar nu

Lees meer »

Geen strafvermindering voor zinloos geweld op kerstmarkt in Brugge

Een 19-jarige Beernemnaar is in beroep veroordeeld tot vier maanden celstraf gekregen voor zinloos geweld op de Brugse kerstmarkt. Voor drugsbezit in de gevangenis kreeg hij er nog eens tien maanden cel bovenop.
The post Geen strafvermindering voor zinloos geweld op kerstmarkt in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »