Spike verblijft al 8 maanden in het asiel: “We begrijpen het niet. Hij is zo flink”

De Krant van West-Vlaanderen gaat elke week op zoek naar een baasje voor een beestje, want niet alle huisdieren vinden makkelijk een nieuwe thuis. Deze week gingen we langs bij Dierenasiel Regio Roeselare. Zij zoeken een thuis voor Spike, een kruising van een bulterriër en een stafford.

“Spike is 10 jaar en is enerzijds een rustige, maar anderzijds ook een actieve hond”, vertelt Marie Sierens, dierenverzorgster bij Dierenasiel Regio Roeselare. “Voor zijn leeftijd is hij nog heel fit en dynamisch. Zo houdt hij van grote wandelingen, maar wij proberen die wel te beperken tot zo’n 30 minuten. Verder houdt Spike enorm van botjes en speeltjes, vooral een voetbal. Hij is een echte voetballer, maar toch zal een bal er vrij snel aan geloven. Daarnaast snuffelt hij heel graag rond in de weide en houdt hij van een badje.”

Alleen maar lovende woorden dus over Spike. Marie begrijpt daarom nog altijd niet waarom hij nog steeds in het asiel verblijft. “Niet dat we hem weg willen, hoor. Integendeel. Maar Spike is zo flink en verdient een goed baasje. Aan hem ligt het dus zeker niet, al speelt zijn leeftijd wellicht in zijn nadeel. Het ideale baasje? Die persoon moet zeker geen hele dag thuis zijn. Spike kan met zichzelf bezig zijn. Het is wel belangrijk dat zijn nieuwe baasje geen andere huisdieren heeft. Spike kan namelijk jaloers uit de hoek komen. Zo zijn katten hoe dan ook uit den boze”, besluit Marie.

Interesse? Stuur dan een mail naar [email protected].

The post Spike verblijft al 8 maanden in het asiel: “We begrijpen het niet. Hij is zo flink” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Maand rijverbod voor autohandelaar na vlucht voor politie: “Zijn vriend reed na de controle zelfs nog 201 km/u”

Een 41-jarige autohandelaar uit Harelbeke zal het binnenkort voor een tweede keer nog eens 15 dagen zonder zijn rijbewijs moeten doen. In Waregem reed hij aan hoge snelheid weg van de politie en bleek hij teveel alcohol te hebben gedronken. Echt onder de indruk bleken hij en zijn passagier echter niet.
The post Maand rijverbod voor autohandelaar na vlucht

Lees meer »

Ook Kroatië kondigt na Italië code rood af voor depressie Boris: “Momenteel al eerste overstromingen in Italië”

Nadat depressie Boris Centraal-Europa de afgelopen dagen overspoelde met regen is nu Zuid-Europa aan de beurt. Vooral Italië zet zich schrap voor heel wat neerslag en kondigt code rood af. Lokaal kan er tot het einde van de week volgens de weermodellen tot 200 mm neerslag vallen en mogelijk lokaal zelfs nog meer. De meeste regen zal vandaag vallen. Ook

Lees meer »

Vrouw (33) door brandweer uit wagen bevrijd na ongeval op kruispunt

Een 33-jarige vrouw uit Alveringem moest dinsdagmiddag door de brandweer uit haar wagen worden bevrijd na een verkeersongeval in Leisele (Alveringem). Het ongeval gebeurde toen haar wagen op een kruispunt in de flank aangereden werd.
The post Vrouw (33) door brandweer uit wagen bevrijd na ongeval op kruispunt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ruilbeurs Ingelcaps in De Cultuurfabriek

Op zaterdag 21 september organiseert Ingelcaps een ruilbeurs van champagnecapsules in De Cultuurfabriek in de Kortrijkstraat.
The post Ruilbeurs Ingelcaps in De Cultuurfabriek appeared first on KW.be.

Lees meer »

Op de Mercator met Christof Witters, die theaterstuk maakt over Nirvana: “Creatief zijn maakt mij zo gelukkig”

Een rebel with a cause: geen betere manier om Christof Witters te omschrijven dan de titel van de legendarische film met James Dean te parafraseren, en dat met de nadruk op ‘with’ en niet ‘without’. Want een doel heeft Christof wel degelijk. Samen met zijn partner Sofie Engelen en vriend Vincent Van Hoorick maakte deze Oostendse rebel een beklijvend theaterstuk

Lees meer »

“Plegers van deze technisch hoogwaardige aanval willen duidelijk grote oorlog in Midden-Oosten ontketenen”, zegt Moskou

Libanon ontwaakt met een zware kater nadat dinsdag liefst 2.800 mensen gewond raakten en negen doden vielen verspreid in heel het land. Plots ontploften massaal en gelijktijdig duizenden Hezbollah-biepers. De machtige Libanese militie gebruikt die toestellen, waarmee je iemand een bericht of signaal kan sturen, al zeker sinds begin dit jaar op grote schaal. Volgens CNN en ‘The New York

Lees meer »

Kom op tegen Kanker: “Vier op tien kankers zijn vermijdbaar”

Preventie en een gezonde levensstijl kunnen een verschil maken in de strijd tegen kanker. Vier op de tien kankergevallen zijn immers vermijdbaar. Dat zegt Kom op tegen Kanker dinsdag. De organisatie daagt daarom de Vlamingen uit om vorm te geven aan De Nieuwe Levensgenieter, een initiatief dat kadert binnen kankerpreventie.

Lees meer »

Warandewijk in Gistel houdt na bijna 30 jaar laatste wijkfeest: “Een feest in een refter of lokaaltje, ziet niemand zitten”

Voor een laatste keer hield de Warandewijk een wijkfeest. Want na 25 edities trekken de organisatoren er de stekker uit. “Afgelopen zondag kwamen er opnieuw zo’n 75 feestvierders opdagen, dat is niet niks, hé.“We stoppen op een hoogtepunt”, klinkt het.
The post Warandewijk in Gistel houdt na bijna 30 jaar laatste wijkfeest: “Een feest in een refter of lokaaltje,

Lees meer »