Okra Sint-Eloois-Winkel viert 70ste verjaardag: “Laten dit niet onopgemerkt voorbij gaan”

Okra Sint-Eloois-Winkel bestaat zeventig jaar. Die verjaardag wordt in september uitgebreid gevierd met verschillende activiteiten.

Op 14 oktober 1954 werd in de schoot van de Christelijke Mutualiteiten de ‘Kristelijke Bond voor Gepensioneerden (KBG) boven de doopvont gehouden. Eind 1955 telde de vereniging 55 leden, enkele jaren later was dat aantal al opgelopen tot 179. Inmiddels is de KBG uitgegroeid tot Okra. De vereniging in Sint-Eloois-Winkel telt momenteel 261 leden. “Inmiddels bestaan we dus 70 jaar. Deze platina verjaardag willen we met het bestuur niet onopgemerkt voorbij laten gaan. September wordt een Okra-feestmaand”, aldus bestuurslid Antoon Dupont.

Die feestmaand start op zaterdag 7 september met een groot evenement in de namiddag in de L!NK. “Alle 55-plussers uit de gemeente zijn meer dan welkom. We brengen er onze verschillende activiteiten in beeld met een tentoonstelling.”

Als een rode draad bij die tentoonstelling zijn er tekeningen van Nesten die verwijzen naar de liedjes van de Winkelse volkskunstenaar Honoré Lagae. Het werk van Lagae diende vele jaren als inspiratiebron voor de ontspanningsnamiddagen van Okra.

Jaarfeest

Geïnteresseerden kunnen ook deelnemen aan activiteiten zoals kaarten en rummikub. De turners van Okra brengen op geregelde tijdstippen een optreden. Iedere bezoeker wordt ontvangen met een gratis kopje koffie en een gebakje. Van 14 tot 16 uur komt een buurtwerker digihulp uit de gemeente langs om senioren uitleg te geven hoe ze kunnen werken met een smartphone.

Een tweede deel van de viering van 70 jaar Okra vindt plaats op zaterdag 21 september. Tijdens een jaarmis in de Sint-Eligiuskerk schenkt Okra extra aandacht aan de overleden leden. De feestmaand wordt op maandag 30 september afgesloten met het jaarfeest voor alle leden. Zij krijgen niet enkel een lekkere maaltijd geserveerd, maar ook een portie zang en humor staat er op het menu. Tijdens het feest worden de kaart- en rummikubkampioenen gehuldigd.

The post Okra Sint-Eloois-Winkel viert 70ste verjaardag: “Laten dit niet onopgemerkt voorbij gaan” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KM B wint derby op het veld van FC Veldegem

In derde provinciale B van de voetbalcompetitie werd vorige zondag op het veld van FC Veldegem de derby gespeeld tegen KM Torhout B.
The post KM B wint derby op het veld van FC Veldegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twintiger aangeklaagd voor drie kruisboogmoorden in Engeland

Een 26-jarige man die ervan beschuldigd wordt de vrouw en twee dochters van een BBC-sportcommentator met een kruisboog gedood te hebben is dinsdag aangeklaagd voor de drie moorden. Daags nadat hij begin juli de drie vrouwen dodelijk verwondde werd Kyle Clifford al opgepakt, en hij zit nog steeds in voorlopige hechtenis, meldt de politie van Hertfordshire.

Lees meer »

Den Haag verbiedt als eerste ter wereld reclame voor fossiele brandstoffen

Den Haag is de eerste stad ter wereld die reclame voor fossiele brandstoffen en koolstofintensieve diensten en producten zoals vliegreizen en cruises in het straatbeeld in de ban slaat. Reclame voor bijvoorbeeld vliegtickets maar ook hybride wagens zal vanaf 1 januari 2025 verboden zijn in het straatbeeld van Nederlands administratieve centrum, zo bevestigt het stadsbestuur vrijdag.

Lees meer »

Briljanten jubileum voor Godfried en Laurette

Onlangs mochten Godfried De Cloet (89) en Laurette Verschaetse (85) hun vijfenzestigste huwelijksverjaardag vieren, een briljanten jubileum. Het koppel huwde in Tielt op 28 augustus 1959. Ze leerden elkaar kennen op de boerderij bij het rapen van de aardappelen, nu ongeveer 63 jaar geleden. Godfried werkte als schoenmaker en houtbewerker, maar ook als hulp bij
The post Briljanten jubileum

Lees meer »

Stad Izegem huldigt wielrenster Justine Ghekiere na topseizoen: “Een voorbeeld voor meisjes die iets willen bereiken in het leven”

De stad Izegem heeft passend hulde gebracht aan wielrenster Justine Ghekiere. De sympathieke jongedame, die tot voor enkele jaren geleden nog in een fitnesscentrum werkte, heeft er een topseizoen op zitten, met de bolletjestrui in zowel de Giro als de Tour de France als absolute bekroning.
The post Stad Izegem huldigt wielrenster Justine Ghekiere na topseizoen: “Een voorbeeld voor

Lees meer »

Roeselare volgens Gaia meest diervriendelijke gemeente van West-Vlaanderen, vijf gemeenten gebuisd

Van alle gemeenten en steden in West-Vlaanderen, zet Roeselare zich het best in voor dierenwelzijn. Dat blijkt uit een grootschalige enquête van dierenrechtenorganisatie Gaia. Met een score van 80 procent staat Roeselare gedeeld 16de op de Vlaamse rangschikking. Vijf West-Vlaamse gemeenten scoorden minder dan de helft.
The post Roeselare volgens Gaia meest diervriendelijke gemeente van West-Vlaanderen, vijf gemeenten gebuisd

Lees meer »

Jo Vally krijgt tijdens optreden op het Kustschlagerfestival ‘De Lage Landen Muziek Award 2024’ uit handen van burgemeester Bram Degrieck

Woensdagnamiddag vond de derde en laatste editie van het Kustschlagerfestival 2024 plaats in Plopsa De Panne. Net op het einde van het optreden van Jo Vally volgde er voor deze artiest uit Meise nog een verrassing.
The post Jo Vally krijgt tijdens optreden op het Kustschlagerfestival ‘De Lage Landen Muziek Award 2024’ uit handen van burgemeester Bram Degrieck appeared

Lees meer »