KIJK. “Mijn tijd? I don’t care, ik heb gewonnen”: polsstokspringer Mondo Duplantis wint gehypet duel van hordeloper Warholm op 100m

Mondo boven. In een fel gehypete tweestrijd op 100 meter met de Noor Karsten Warholm (28), wereldrecordhouder op de 400 meter horden, heeft de Zweedse polsstokspringer Duplantis (24) nogmaals zijn uitzonderlijke klasse getoond. De wereldrecordhouder in het polsstokspringen haalde het in een straffe tijd van 10.37. De aanleiding van het ludieke duel in Zürich, aan de vooravond van de Diamond League-meeting, was een filmpje dat viraal ging waarin ze zich afvroegen wie de snelste van de twee zou zijn. 

Meer krantenkoppen in België

Resultaten enquête Team Harelbeke bekendgemaakt: “Stadsbestuur is gebuisd op mobiliteit en communicatie”

Team Harelbeke, het kartel tussen CD&V en Open Vld, bevroeg de Harelbekenaar met een enquête die iedereen binnenkreeg. Het stadsbestuur is volgens de enquête ‘gebuisd’ op vlak van mobiliteit en communicatie. Lijsttrekker Michaël Vannieuwenhuyze doet ook een oproep: “Ga alsjeblieft stemmen, dan kan het resultaat een correcte weergave zijn.”
The post Resultaten enquête Team Harelbeke bekendgemaakt: “Stadsbestuur is gebuisd

Lees meer »

Tsjechië en Polen sturen militairen naar rampgebied

De regeringen van Polen en Tsjechië sturen het leger naar het door storm Boris geteisterde rampgebied, om plunderingen tegen te gaan en de herstelwerkzaamheden te ondersteunen. Volgens onze weerman David Dehenauw is er een “ongeziene” hoeveelheid neerslag in de regio gevallen. De tussen de 400 en 500 millimeter gevallen regen in amper vier dagen is wat er in België normaliter

Lees meer »

Russische desinformatiecampagne speelde AfD in de kaart

Een agentschap gelieerd aan het regime in Moskou heeft een desinformatiecampagne gevoerd om Duitse kiezers schrik aan te jagen en de extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) een duw in de rug te geven. Dat berichten verschillende Duitse media op basis van gelekte documenten van het Social Design Agency uit Moskou.

Lees meer »

Dominique Pelicot (71) verschijnt na week afwezigheid dinsdag normaal weer voor rechtbank tijdens verkrachtingsproces

Dominique Pelicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, zal dinsdag normaal aanwezig zijn op het proces waarin hij als hoofdbeschuldigde terechtstaat. Dat heeft zijn advocaat maandag bevestigd. Pelicot was eerder door gezondheidproblemen afwezig op het proces, dat op 2 september van start ging.

Lees meer »

Jongeman opgepakt nadat hij verontrustende beelden van Brugse school op sociale media deelt: “Vind me op het nieuws”

De politie was vrijdagochtend massaal aanwezig op de school SASK in Sint-Kruis, een deelgemeente van Brugge. Een jongeman deelde op sociale media verschillende beelden van de school, met daarop telkens de onheilspellende tekst “vind me op het nieuws”. Het Gentse parket kan voorlopig enkel bevestigen dat er iemand is opgepakt. “De jongeman werd meegenomen ter verhoor”, klinkt het.

Lees meer »

Brazilië neemt miljoenen in beslag van bedrijven Elon Musk

In Brazilië heeft een rechter van het Hooggerechtshof de overdracht bevolen van ruim 3 miljoen dollar van rekeningen van bedrijven van X-topman Elon Musk naar de Braziliaanse overheid. Het geld staat geblokkeerd op rekeningen van sociaalnetwerkbedrijf X en satellietbedrijf Starlink.

Lees meer »