LIVE MIDDEN-OOSTEN. WHO: al bijna 200.000 kinderen in Gaza gevaccineerd tegen polio

De eerste fase van een grootschalige vaccinatiecampagne tegen polio in Gaza is succesvol afgerond, meldt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). In die eerste fase hebben bijna 200.000 kinderen in het midden van het Palestijnse gebied hun eerste dosis gekregen.. Volg alle ontwikkelingen in het Midden-Oosten in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Zwartwerk en illegale tewerkstelling in pizzeria’s kan Oostendenaar zes maanden cel en zware boete opleveren

Ondanks herhaaldelijke betrappingen bleef E.X. mensen zonder geldige verblijfsdocumenten in zijn pizzeria’s in Oostende en Middelkerke tewerkstellen. Dat kan de 42-jarige Albanees nu zes maanden cel en een fikse boete opleveren.
The post Zwartwerk en illegale tewerkstelling in pizzeria’s kan Oostendenaar zes maanden cel en zware boete opleveren appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zware brand in loods op boerderij in Kalmthout

In de Heikantstraat in Kalmthout woedt sinds vrijdagochtend een stevige brand in een boerderij. Het vuur ontstond in één van de loodsen op het terrein. Er zijn gelukkig geen gewonden. De loods, die dienst doet als werkstal, lijkt wel volledig verloren te zijn.

Lees meer »

Maand rijverbod voor autohandelaar na vlucht voor politie: “Zijn vriend reed na de controle zelfs nog 201 km/u”

Een 41-jarige autohandelaar uit Harelbeke zal het binnenkort voor een tweede keer nog eens 15 dagen zonder zijn rijbewijs moeten doen. In Waregem reed hij aan hoge snelheid weg van de politie en bleek hij teveel alcohol te hebben gedronken. Echt onder de indruk bleken hij en zijn passagier echter niet.
The post Maand rijverbod voor autohandelaar na vlucht

Lees meer »

Zó populair dat kater Hermes zijn eigen Facebookgroep heeft: “Hij zit nu volop in zijn puberteit en dat hebben we geweten”

Hermes de kater zit volop in zijn puberteit en dat is er duidelijk aan te zien. Hij wil de wereld verkennen en begint daarbij in zijn thuisstad Ronse. Terwijl hij zijn dagelijkse tochten aflegt, brengt de kat de inwoners steeds dichter bij elkaar. Iedereen wil alles weten over zijn volgende avontuur en intussen is Hermes een ster op Facebook die

Lees meer »

IN BEELD. Prinses Alexia scoort met jurk uit kast van Máxima op Prinsjesdag

In een jurk met een enorme strik. Zo schitterde koningin Máxima (53) op Prinsjesdag 2024. Prinses Alexia (19) deed dan weer inspiratie op in de garderobekast van haar moeder. Josine Droogendijk, auteur van de site modekoninginmaxima.nl, werpt in ‘AD’ een blik op de outfits van de Nederlandse koninklijke familie. In het verleden werden de Oranjes wel eens uitgejouwd, maar dit

Lees meer »

Brusselse gezinnen doen het steeds vaker zonder auto

Meer dan een kwart van de gezinnen in België (27,6 procent) had geen eigen auto in 2023. In Brussel is dat zelfs meer dan de helft, terwijl de Vlaamse huishoudens net het vaakst wel één of meer auto’s hebben. Dat blijkt uit gegevens van het Belgische statistiekbureau Statbel.

Lees meer »