De winst van de staatsbon

18:04 De echte bonus van de staatsbon is dat de meeste gezinnen zijn beginnen nadenken over hun spaargeld. De opdracht is nu de concurrentie in de spaarmarkt aanwakkeren, na het vonkje dat we vandaag zien. 

Meer krantenkoppen in België

Huiskamerkroeg Perle d’Ozette in Oedelem is voortaan ook een vakantiewoning: “Kregen zelfs al een reservering uit China”

Bij huiskamerkroeg Perle d’Ozette kan je sinds kort ook verblijven. De uitbaters verbouwden de bovenverdiepingen van het pand tot een vakantiewoning voor groepen tot twaalf personen. “We kregen zelfs al een reservering uit China.”
The post Huiskamerkroeg Perle d’Ozette in Oedelem is voortaan ook een vakantiewoning: “Kregen zelfs al een reservering uit China” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Straffe beelden: auto speelbal van kolkende rivier in Polen – “In de voorbije uren tien dambreuken in Neder-Oostenrijk”

In de Oostenrijkse deelstaat Neder-Oostenrijk worden de dammen scherp in de gaten gehouden. “We hebben de afgelopen uren tien dambreuken gehad. Die moeten nauwgezet weer hersteld worden”, aldus het hoofd van het crisisteam. Vanuit het Poolse grensdorpje L?dek-Zdró komen intussen beelden die de kracht van het water aantonen. Een auto werd daar meegesleurd door een kolkende rivier en belandde met

Lees meer »

Modelspoorklub geeft geheimen prijs op open Monumentendag

In het clubhuis aan de Karperstraat 11 in Zandvoorde kwamen op zondag 8 september heel wat liefhebbers van miniatuurtreintjes over de vloer. De Modelspoorklub van de Kust (MSKK) zette de deuren open naar aanleiding van de zesendertigste Open Monumentendag. Het thema van de dag luidde en route. In de thuisbasis van MSKK kon het publiek
The post Modelspoorklub geeft

Lees meer »

Grote zorgen in VS om geheime Russische militaire eenheid die onderzeese kabels viseert

De VS hebben een toename van Russische militaire activiteit gedetecteerd rond belangrijke onderzeese kabels en achten de kans nu nog groter dat Rusland zal overgaan tot de sabotage van cruciale communicatie-infrastructuur. Een geheime militaire Russische eenheid zou zich bovendien focussen op het onklaar maken van onderzeese (internet)kabels, zo hebben Amerikaanse functionarissen verklaard aan ‘CNN’.

Lees meer »

Winnaars fotozoektocht ontvangen prijzen tijdens Buurtreceptie op de Bosmolens

Zondag 15 september was er aan buurthuis Molenwiek op de Bosmolens de jaarlijkse receptie van het Buurtcomité. Al even traditiegetrouw werd er ook een praktische schiftingsvraag georganiseerd, die mee de winnaar van de fotozoektocht moest aanduiden.
The post Winnaars fotozoektocht ontvangen prijzen tijdens Buurtreceptie op de Bosmolens appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na de biepers ontploften woensdag de walktietalkies van Hezbollah: opnieuw 20 doden en 450 gewonden – Israël kondigt “nieuwe fase” van oorlog aan

Op verschillende plaatsen in Libanon zijn woensdagnamiddag opnieuw explosies gehoord. Volgens ooggetuigen zijn deze keer walkietalkies ontploft, daarbij zijn volgens de Libanese autoriteiten 450 gewonden en twintig doden gevallen. Dinsdag raakten zeker 2.800 mensen gewond en vielen er twaalf doden verspreid in heel het land toen plots massaal en gelijktijdig duizenden Hezbollah-biepers ontploften. Volgens ‘CNN’ en ‘The New York Times’

Lees meer »

Dirk Rosson uit Lissewege op Brugse PVDA-lijst: socialist wordt communist

Lissewegenaar Dirk Rosson, voormalig socialistisch gemeenteraadslid en burgemeesterszoon, heeft toegehapt om op de Brugse PVDA-lijst te staan. Hij prijkt op de dertiende plaats op de communistische lijst op 13 oktober bij de Brugse gemeenteraadsverkiezingen.
The post Dirk Rosson uit Lissewege op Brugse PVDA-lijst: socialist wordt communist appeared first on KW.be.

Lees meer »

Diamant voor Eric en Maria uit Ingelmunster

Burgemeester Kurt Windels, schepenen Martine Verhamme en Trui Lambrecht brachten een thuisbezoek aan het diamanten echtpaar Eric Vermeulen en Maria Delaere uit de Jacob Van Arteveldestraat.
The post Diamant voor Eric en Maria uit Ingelmunster appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lokaal Opvanginitiatief (LOI) opent huisjes in begijnhof: “We willen meer verbinding met de buurt realiseren”

In Diksmuide werd in het begijnhof een nieuw onderdak van het LOI geopend. Schepen van Sociale Zaken Katleen Winne gaf mee dat deze burgerlijke godshuizen werden gebouwd voor de oorlogsweduwen. Ook nu vormen ze een thuis voor slachtoffers van oorlogsgeweld.
The post Lokaal Opvanginitiatief (LOI) opent huisjes in begijnhof: “We willen meer verbinding met de buurt realiseren” appeared first

Lees meer »