Geslaagde zomertoer voor de d’4szoenriêdrs in Ardooie

De zomertoer-motorrondrit van d’4szoenriêdrs in Ardooie was opnieuw geslaagd. Met 404 inschrijvingen was het een helse drukte.

Veel motorrijders waren afgezakt naar Ardooie om de mooie rit te volgen. In de voormiddag zat het goed qua temperatuur, maar in de namiddag liep het kwik al gauw op tot 32 graden. Even rusten met een hapje en een drankje was op zijn plek. Het bestuur heeft opnieuw zijn beste beentje voorgezet om alles te organiseren.

The post Geslaagde zomertoer voor de d’4szoenriêdrs in Ardooie is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jules (42) en Peter (25) stierven 30 jaar geleden bij ramp in Ramsgate: “Eigenlijk hadden ze een ferry eerder, maar de treinen staakten”

14 september is het exact dertig jaar geleden dat in Ramsgate een loopbrug naar de ferry Prins Filip richting Oostende instortte. Zes mensen lieten het leven en er vielen zeven zwaargewonden. Jules Keersmaekers (42) en Peter Vervoort (25) gingen cd’s kopen in Engeland. “Door een treinstaking in Londen moesten ze een latere overzetboot nemen”, vertelt Denise Gijsbrechts (80), de moeder

Lees meer »

“Dat een vrouw verkracht wordt in de gevangenis omdat de panic button niet werkt? I want you to panic”

“De overbevolking in de gevangenissen is een reëel probleem, maar is in het verhaal van de brutale verkrachting van een maatschappelijk werker eerder een dooddoener. Hoe durft men zo’n laks veiligheidsbeleid hanteren? Het is karikaturaal dat na dit majeure incident blijkt dat meerdere ‘panic buttons’ niet werken. Dat moet voor veel paniek zorgen”, schrijft politiek journaliste Isolde Van den Eynde.

Lees meer »

Torhoutse kinderboerderij krijgt nieuw, inclusief speelplein

De Torhoutse gemeenteraad heeft groen licht gegeven voor het volledig vernieuwen van het speelplein op de stedelijke kinderboerderij. De geraamde kostprijs is niet gering: ruim 183.000 euro.
The post Torhoutse kinderboerderij krijgt nieuw, inclusief speelplein appeared first on KW.be.

Lees meer »

Inbrekers crashen in tuin Zwevezeels kinderdagverblijf na wilde achtervolging, vier jaar cel geëist: “Ze graaiden zelfs cadeautjes mee vanonder de kerstboom”

Twee Servische mannen riskeren voor de Brugse rechtbank elk vier jaar effectieve celstraf voor een hele resem woninginbraken. De politie kon Luka D. (28) en Marko J. (25) op kerstavond klissen na een wilde achtervolging die eindigde in de tuin van een kinderdagverblijf in Zwevezele.
The post Inbrekers crashen in tuin Zwevezeels kinderdagverblijf na wilde achtervolging, vier jaar cel

Lees meer »

Wim Feys ziet Koolskamp Koerse vanuit volgwagen VolkerWessels: “We willen ons graag tonen”

Het ziet ernaar uit dat het Kampioenschap van Vlaanderen in Koolskamp op een koninklijke sprint uitdraait. Tim Merlier, Jonathan Milan, Dylan Groenewegen, Arnaud Démare, Jordi Meeus, Pascal Ackermann en Gerben Thijssen staan op de voorlopige deelnemerslijst van vrijdag 20 september.
The post Wim Feys ziet Koolskamp Koerse vanuit volgwagen VolkerWessels: “We willen ons graag tonen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Cindy (47) maakt droom waar en opent eigen dagbladhandel in Oostende: “Mensen kunnen hier nog een babbeltje doen”

Cindy Van den Borre droomde als jong meisje van een winkeltje als de Kotmadam… Op haar 47ste heeft ze die droom kunnen waarmaken. Ze baat sinds kort een dagbladhandel uit in de Oostendse Frere Orbanstraat, waar ze ook snoep en gadgets verkoopt.
The post Cindy (47) maakt droom waar en opent eigen dagbladhandel in Oostende: “Mensen kunnen hier nog

Lees meer »

Mooie nazomer op komst: hoe warm wordt het? En hoelang kunnen we ervan genieten?

Terwijl Centraal-Europa wordt getroffen door overvloedige neerslag en zelfs sneeuw in de Alpen, evolueert het weerbeeld in West-Europa naar een nazomerse variant. Later deze week is zelfs een zomerse 25 °C mogelijk. Maar waar komt dit zomerse weerbeeld plots vandaan? Hoe warm zal het worden? En hoelang mogen we van deze nazomer genieten? Weeranalist Nicolas Roose duikt in de weerkaarten.

Lees meer »

Opnieuw roept een fietsfabrikant bakfietsen terug om breekbare frames

De Nederlandse fietsfabrikant Vogue roept twee typen bakfietsen terug om veiligheidsrisico’s. Het gaat om de Vogue Troy en de Vogue Journey. De fabrikant roept eigenaren op de fietsen niet meer te gebruiken en ze gratis te laten aanpassen. Vogue moet per direct stoppen met de verkoop van al zijn bakfietsen van toezichthouder de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Lees meer »

Meteorologen kondigen ‘code rood’ af in 6 landen voor explosieve weersituatie: waar in Centraal-Europa verwacht men extreme neerslag?

Na een zeer warme zomer in Centraal-Europa heeft de herfst nu een stevige greep op het continent. Momenteel ontplooit er zich daar een explosieve weersituatie die zal zorgen voor extreme neerslag in Centraal- en Oost-Europa. In heel wat landen worden er op sommige plekken meerdere maandsommen aan neerslag verwacht op enkele dagen tijd. In de Oostelijke Alpen is zelfs één

Lees meer »