Manon Claeys eindigt op Paralympische Spelen als zesde in individuele test van graad IV

Dressuurrijdster Manon Claeys uit Maldegem is woensdag op de Paralympische Spelen met haar paard Katharina Sollenburg als zesde geëindigd in de individuele test van graad IV.

In de tuinen aan het kasteel van Versailles kreeg ze voor haar oefening 71,194 procent. Daarmee eindigde ze als zesde op vijftien deelneemsters.

Freestylecompetitie

De Nederlandse Demi Haerkens (Daula) won de competitie met 78,722 % voor haar landgenote Sanne Voets (met Demantur), tweede met 76,528 %, en de Duitse Anna-Lena Niehues (Quimbaya 6), derde met 75,222 %. De top acht stootte door naar de individuele freestylecompetitie van zaterdag 7 september.

Later woensdag is het de beurt aan haar collega’s Michèle George en Kevin Van Ham (allebei graad V). Gisteren/dinsdag eindigde Barbara Minneci op de zevende plaats in de individuele test van graad III.

Brons in Tokio

Voor de 38-jarige Claeys zijn het de tweede Paralympics. De Brusselse, afkomstig uit Maldegem, die kampt met verlamming in het linkerbeen, veroverde drie jaar geleden in Tokio brons in de individuele test en de freestyle test.

The post Manon Claeys eindigt op Paralympische Spelen als zesde in individuele test van graad IV is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

#iedereenwestvlaming

Week van de Mobiliteit en dan sporen scholen hun leerlingen aan om te voet of met de fiets te komen, ook als ze dat niet gewend zijn.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nu al 11 doden en 4.000 gewonden in Libanon nadat Hezbollah-biepers massaal tegelijk ontploffen: “Enige die in staat zou zijn tot zo’n ongelofelijk infiltratieproces, is de Mossad”

In Libanon zijn dinsdag zeker 4.000 mensen gewond geraakt toen hun Hezbollah-biepers (een apparaat waarmee je iemand een bericht of signaal kan sturen, red.) tegelijk ontploften. Er zijn ook elf mensen dood door de “mysterieuze” massale explosies. Naast burgers en artsen zijn er vooral honderden Hezbollah-militanten onder de slachtoffers, ook hooggeplaatste leden. De machtige Libanese militie, bondgenoot van Hamas, wijst

Lees meer »

Influencer Soraya S. vrijgesproken voor babymoord op assisenproces, maar wel schuldig aan onvrijwillige doodslag

De 31-jarige Soraya S. is door de jury van het Brusselse hof van assisen vrijgesproken voor kindermoord. De vrouw werd eran verdacht haar baby van twee maanden oud te hebben verstikt in een hotel in Sint-Gillis. Volgens de volksjury is de vrouw wel verantwoordelijk voor de dood van het kind en daarom werd ze schuldig verklaard aan onvrijwillige doodslag.

Lees meer »

Na zes jaar eindelijk plannen voor leegstaande handelspanden op Markt van Tielt: Immo Francois breidt uit

Vastgoedkantoor Immo Francois heeft plannen onthuld voor de uitbreiding van hun kantoor op de Markt in Tielt. Het gaat om de locatie waar tot 2018 kledingzaak Federico Moda zat. Immo Francois geeft er nu een nieuwe invulling aan. Drie panden worden samengevoegd tot één complex met naast een ruimer, nieuw kantoor op het gelijkvloers ook vijf appartementen.
The post

Lees meer »

Tante getuigt op assisenproces over dood mentaal beperkte Heidi: “Ze kon zwemmen als een vis, ik geloofde het niet”

Volgens Inge Reyntjens was haar zus Heidi in april 2019 het water gevallen in het kanaal Dessel-Schoten en toen verdronken, maar wetsdokter Werner Jacobs vertelde maandag op het assisenproces dat er meer gebeurd was dan dat. Ook de tante van Inge en Heidi getuigde maandag tijdens het proces. Inge staat deze week samen met haar ex Daisy V.M. terecht voor

Lees meer »

“De omstandigheden worden steeds extremer”: hulpverleners getuigen over hun bezoeken na verkrachting in Antwerpse gevangenis

Voor de hulpverleners in onze gevangenissen is het duidelijk, na de verkrachting in de Antwerpse gevangenis: “De omstandigheden zijn onaanvaardbaar. Waar mensenrechten geschonden worden, is welzijnswerk onmogelijk.” Want hoe kan je uw job veilig uitoefenen als de alarmknoppen niet werken, een gedetineerde onder hoge stress staat of zijn voorgeschiedenis onduidelijk is? Lars (39) en Kaat (29), twee hulpverleners, getuigen over

Lees meer »