LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Zilver! Ewoud Vromant rijdt fantastische tijdrit, maar botst opnieuw op Fransman Léauté

Ewoud Vromant (40) heeft een tweede medaille gepakt op de Paralympische Spelen. Na het zilver in de achtervolging op de piste legde hij ook in de tijdrit beslag op de tweede plaats. Opnieuw hield de Fransman Alexandre Léauté hem van het allerhoogste. De medailleteller van ons land staat inmiddels op vier. Vandaag komen er nog heel wat medaillekandidaten in actie. 

Meer krantenkoppen in België

Norbert en Edwige vieren diamant

Norbert Standaert (82) en Edwige Mestdagh (83) mochten onlangs hun diamanten jubileum vieren. Het koppel stapte zestig jaar geleden, op 4 september 1964, in het huwelijksbootje, nadat ze elkaar leerden kennen op een dansavond van de KAJ. Norbert werkte jarenlang als treinbestuurder, terwijl Edwige onthaalmoeder was. Met Diether, Petra en Margot kregen ze drie kinderen.
The post Norbert en

Lees meer »

Zes verenigingen organiseren gratis gezinsfietstocht op autoloze zondag in Bredene

Zes lokale verenigingen (de Fietsersbond, Gezinsbond, Re-cycle, Femma, Ginger House en heemkring Ter Cuere) slaan op zondag 22 september de handen in elkaar in het kader van de Week van de Mobiliteit. “Samen met het gemeentebestuur en een legertje vrijwilligers bieden we de Bredenaar een gratis gezinsfietstocht aan”, opent Guido De Greef, voorzitter van de Bredense Fietsersbond.
The post

Lees meer »

Dit is de eerste foto van het wrak van de verongelukte Titan

Op de hoorzitting over de ramp met de Titan zijn voor het eerst beelden getoond van het wrak van de experimentele onderzeeër. “Hier is alles in orde”, waren de laatste woorden van de bemanning aan het basisschip. Kort nadien implodeerde het vaartuig. Niemand van de vijf opvarenden overleefde het.

Lees meer »

Kandidatenlijst Veurne Plus staat garant voor een volgende legislatuur met vernieuwing, ervaring en vrouwelijke inbreng

Op 13 oktober trekt de huidige Veurnse burgemeester Peter Roose de verkiezingslijst Veurne Plus. Met de slogan ‘Preus up Veurne’ zullen de elf mannelijke en twaalf vrouwelijke kandidaten de Veurnaars ervan proberen te overtuigen dat ze met hun deskundigheid en ervaring, maar ook met de frisse inbreng van nieuwe jonge gezichten, de juiste keuze zijn om de volgende legislatuur opnieuw

Lees meer »

“Hij heeft twee jaar lang op mij gewacht”: Trisha vindt nieuw liefdesgeluk bij Orlando

Zangeres Trisha (41), de ex-partner van Miss Belgian Beauty-organisator Ignace Crombé zaliger, heeft opnieuw de liefde gevonden. Bij Orlando (33) uit Izegem. “We kennen elkaar al twee jaar.” Maar het was absoluut geen liefde op het eerste gezicht, verklapt Trisha in ‘TV Familie’. “Telkens ik iets te veel had gedronken, belde ik naar hem.” Ondertussen laait de passie wel hoog

Lees meer »

Acht maanden cel voor man (46) uit Ingelmunster nadat hij vriendin bedreigt met mes: “Korter lontje sinds hersenbloeding”

Een 46-jarige man uit Ingelmunster krijgt acht maanden cel met uitstel omdat hij zijn vriendin bedreigde met een mes tijdens een uit de hand gelopen ruzie. Een andere vrouw greep het mes bij het lemmet vast om de man tegen te houden.
The post Acht maanden cel voor man (46) uit Ingelmunster nadat hij vriendin bedreigt met mes: “Korter

Lees meer »

Fabrieksverkoop meubelen Vincent Sheppard: “Ieder jaar een groot succes”

Vincent Sheppard organiseert op 21 en 22 september een fabrieksverkoop met meubels voor binnen en buiten aan verrassend kleine prijsjes. De ideale gelegenheid om kwalitatieve meubelen op de kop te tikken met kortingen tot -70%. “Dit keer zijn er heel veel loop-meubels uit onze populaire collectie bij”, klinkt het.
The post Fabrieksverkoop meubelen Vincent Sheppard: “Ieder jaar een groot

Lees meer »

Kortrijk heeft een CrossFit! “Inactiviteit is de hardnekkigste ziekte”

Zondag 15 september openen Ditmar Logghe (31) en Kimberly Coeck (31) de deuren van CrossFit LandMarck, de eerste officiële CrossFit Affiliate in de stad. Gevestigd op de iconische LandMarck site op de Pottelberg, belooft deze nieuwe fitnesslocatie een frisse wind te brengen in de wereld van beweging en gezondheid.
The post Kortrijk heeft een CrossFit! “Inactiviteit is de hardnekkigste

Lees meer »

23ste Kinderfoor is met net geen 3.000 kinderen opnieuw schot in de roos

Spelen, ravotten, knutselen en deelnemen aan activiteiten die meestal voor volwassenen zijn, dat is in een notendop hoe de Kuurnse Kinderfoor kan omschreven worden. Het zonnige weer en het uitgebreide aanbod aan activiteiten zorgden er alvast voor dat afgelopen zondagnamiddag bijna 3.000 kinderen deelnamen aan de 23ste editie van de Kinderfoor, die dit jaar voor de eerste maal plaatsvond in

Lees meer »

Trump weigert tweede debat met Harris

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump is niet van plan om deel te nemen aan een tweede debat met zijn Democratische tegenstandster Kamala Harris. Dat laat hij donderdagavond weten via Truth Social.

Lees meer »