Britse rechter stelt vonnis van 12-jarige relschopper uit omdat moeder op Ibiza zit: “Ernstige situatie nog verergerd”

In het Verenigd Koninkrijk heeft een rechter het vonnis in de zaak tegen een 12-jarige relschopper noodgedwongen uitgesteld omdat de moeder met vakantie bleek.

 

Meer krantenkoppen in België

Sedert begin dit jaar al tien feiten op stadsdomein Oosthove in Wervik

Sedert begin dit jaar zijn er op het stadsdomein Oosthove in de Speiestraat in Wervik door de politie tien feiten geregistreerd en daarvan waren er drie drugsgerelateerd. Burgemeester Youro Casier (Vooruit) maakte dat bekend tijdens de gemeenteraad na een vraag van Bert Verhaeghe (Team 2030).
The post Sedert begin dit jaar al tien feiten op stadsdomein Oosthove in Wervik

Lees meer »

Wat gebeurt er tijdens de zwangerschap in het brein van zwangere vrouwen? Studie brengt veranderingen voor het eerst in beeld

Tijdens de zwangerschap ondergaat het lichaam van de vrouw ingrijpende veranderingen, en dat geldt ook voor de hersenen. Voor het eerst hebben wetenschappers de veranderingen in het brein tijdens de zwangerschap gedetailleerd in beeld gebracht. Proefpersoon was de zwangere onderzoekster Elizabeth Chastril. "Het is vreemd om je eigen brein zo te zien veranderen", zegt ze. "Dit onderzoek roept meer vragen

Lees meer »

Kelly Pfaff (47) na de uitspraak over de home-invasion: “Mama heeft weer veel mosselen gegeten zoals vroeger, ook daaraan merk ik: ze komt hier door”

“We doen er nu alles aan om de joie de vivre van ons mama vollenbak terug te krijgen.” Zo reageert Kelly Pfaff — zowat de spreekbuis van de familie — bij HLN nadat de twee voortvluchtige mannen die haar mama Carmen (68) in augustus vorig jaar hondsbrutaal overvielen in haar villa in Brasschaat, vanochtend veroordeeld werden tot 8 jaar celstraf.

Lees meer »

Gemeente koopt wijkschooltje in Vlissegem: “Willen het gebouw opnieuw een publieke invulling geven”

Het gemeentebestuur van De Haan heeft, na unanieme goedkeuring in de gemeenteraad van afgelopen donderdag, de wijkafdeling van basisschool De Zeeboon in Vlissegem aangekocht. Dat sloot eind juni voorgoed de deuren na een aanhoudend leerlingentekort. “We willen het gebouw opnieuw een publieke invulling geven”, zegt burgemeester Vandaele, die het voormalig dorpsschooltje daarmee in eerste instantie uit de handen van promotoren

Lees meer »

Trump weigert tweede debat met Harris

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump is niet van plan om deel te nemen aan een tweede debat met zijn Democratische rivale Kamala Harris. Dat laat hij donderdagavond weten op zijn socialemediaplatform Truth Social.

Lees meer »

CD&V Beringen maakt kunstwerk van bekladde verkiezingsaffiches

De lokale lijst van CD&V in Beringen heeft ludiek gereageerd op het bekladden van hun verkiezingsaffiches. Geïnspireerd door hun slogan "Vlammen voor Beringen" besloten de leden de bekladde affiches te overschilderen. Burgemeester Vints nodigt de vandalen ook uit voor een gesprek, maar benadrukt dat dit soort gedrag niet thuishoort in de gemeente.

Lees meer »

Kerdavo Avelgem speelt derby tegen Waregem: “Vel duur verkopen”

Damesvolleybalclub Kerdavo Avelgem is het seizoen begonnen met een valse noot in derde nationale A. Op het veld van promovendus Soncotra Poperinge ging het met 3-0 (25/20, 25/18, 25/18) onderuit op de eerste speeldag. Zaterdagavond staat voor de ploeg van sportief manager Kevin Meerschaert dé derby tegen Damesvolley Waregem op de kalender. Ontgoochelend “We mogen
The post Kerdavo Avelgem

Lees meer »