Astrid (16) als jongste kandidaat verkozen tot nieuwe Tabaksfee: “Leuk om een jaar lang het gezicht van Wervik te zijn”

Astrid Windels (16) uit Kruiseke is de nieuwe Tabaksfee. De verkiezing op het terras van retroherberg In den Grooten Moriaen naast het Nationaal Tabaksmuseum in Wervik lokte veel volk. Voor de vierde keer op rij waren er vijf deelnemers. Vier daarvan zijn meer dan twintig jaar. Met Astrid won dus de jongste kandidaat.

De nieuwe Tabaksfee woont in de Doornkapellestraat. Haar moeder Joke Vandenbussche is de zaakvoerster van vakantiewoning en B&B Landhuis Soetendaele, met de hulp van haar echtgenoot Sammy Windels.

Aan het College in Ieper begint Astrid vandaag aan haar laatste jaar Wetenschappen-Wiskunde. “De Tabaksfeeverkiezing spreekt al jaren aan, het is een mooie traditie”, vertelt Astrid. “Het wordt leuk om samen met andere meisjes een jaar lang het gezicht van Wervik te mogen zijn.”

Nipte overwinning

Op school zetelt Astrid in leerlingenraad Het Ministerie. Ze heeft een grote interesse in wetenschap en wil volgend jaar deelnemen aan het toelatingsexamen geneeskunde. De nieuwe Tabaksfee noemt zich sociaal, creatief, pienter, gedreven en zorgzaam. Haar hobby’s zijn naaien, saxofoon spelen, koken, tuinieren en mode. Astrid ontwerpt haar eigen kledij. Ze is vrijwilliger bij Think Pink en de burgerbeweging Proper Wervik.

Het verschil met eerste eredame Filomeen Vandenabeele was alvast heel nipt. Tweede eredame werd Yasmine Joye. Beiden wonen in Geluwe. De andere deelnemers waren Céline Mahieu (Geluwe) en Ella Déthune (Wervik).

Mooie prijzen

Er was weer een heel mooie prijzenpakket in Wervikse Cadeaubonnen. De toegezegde sponsorbedragen van de lokale handelaars werden door de stad meteen verdubbeld. De Tabaksfee kreeg voor 1.560 euro aan Wervikse Cadeaubonnen. Voor de eerste eredame gaat het om 960 euro en 740 euro voor de derde eredame.

De prijzenpot werd verder aangevuld met mooie naturaprijzen, onder meer tablets, smartwatches, heerlijke streekproducten en cadeaupakketten. Nieuw dit jaar is dat alle kandidates op het podium een lint ontvingen, een bewuste keuze van de organisatoren. De derde en vierde eredame zullen voortaan als plaatsvervangers van de stadsambassadrices optreden wanneer zij niet beschikbaar zijn.

The post Astrid (16) als jongste kandidaat verkozen tot nieuwe Tabaksfee: “Leuk om een jaar lang het gezicht van Wervik te zijn” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Water trekt zich terug in Poolse stad Klodzko: immense schade wordt duidelijk

In Klodzko, een van de zwaarst getroffen steden in Polen, trekt het water zich stilaan terug. Zo wordt voor het eerst de immense schade duidelijk. In Polen, Tsjechië en Roemenië zijn verschillende doden gevallen door de passage van cycloon Boris. De ellende is echter nog niet voorbij, waarschuwt onze weervrouw Jill Peeters.Volg het nieuws over de extreme weersomstandigheden in Centraal-Europa

Lees meer »

Migranten die huisdieren opeten, zoals Trump beweert? Waar het écht over gaat: spanningen in stadje van 60.000 inwoners waar 20.000 Haïtianen neerstreken

De economie kreeg er een boost, maar helaas steeg de armoede en het racisme ook. Want in vier jaar tijd 20.000 Haïtiaanse migranten in een stadje van 60.000 mensen, nee, dat verloopt niet vlekkeloos. Maar laat één ding duidelijk zijn: katten en honden eten ze er niet. Dit is Springfield, het stadje in Ohio dat het gerenommeerde tijdschrift ‘Time’ ooit

Lees meer »

Ze reden rond in dure wagens en woonden in een statig herenhuis, maar het was één leugen: oplichtersduo aan de haal met honderdduizenden euro’s

De wereld leek aan de voeten van Werner D.G. (63) en Sabah A. (44) te liggen. Met veel sier ontvingen ze bedrijfsleiders in hun statig herenhuis in de miljardairssquare in Brussel en beloofden hen miljoeneninvesteringen. Maar het was schone schijn. Het koppel wilde enkel het vertrouwen winnen van hun overdonderde slachtoffers, die ze vervolgens voor honderdduizenden euro’s beroofden.

Lees meer »

Familie van Hakim (53) hoopt op antwoorden nu proces van start gaat: “Zoon heeft nog steeds nachtmerries over zijn dood”

“Haar zoontje zit met vragen, waar zij maar geen antwoorden op kan geven.” De nabestaanden van Hakim Mutyuba (53) wacht een moeilijke confrontatie in de Gentse rechtbank, waar maandag het protest rond zijn verdrinkingsdood start. Ze hopen op antwoorden op hun vele vragen, maar het blijft moeilijk. “Schuldinzicht brengt Hakim niet terug en daar rekenen ze dus ook niet op.”

Lees meer »

Littler en Van Gerwen, die gesteund werd door heel zijn gezin, stoten door – Ontdek het programma van zondag

Titelverdediger Michael van Gerwen heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de World Series of Darts Finals in Amsterdam. Zondagmiddag kijkt de Nederlander wereldkampioen Luke Humphries in de ogen. Die andere thuisspeler, Raymond van Barneveld, moest zijn meerdere erkennen in Luke Littler. Ook Rob Cross en Michael Smith verzekerden zich van een plekje op de laatste dag.

Lees meer »

Voorstel van Israël: Hamas-leider mag veilig weg uit Gaza als hij gijzelaars vrijlaat – Israël schiet 5 Palestijnen dood op Westelijke Jordaanoever

Israël heeft de Palestijnse terreurbeweging Hamas een nieuw voorstel gedaan. Hamas-leider Yahya Sinwar mag veilig vertrekken uit Gaza in ruil voor de vrijlating van de Israëlische gijzelaars. Bij een Israëlische luchtaanval op een school in Gaza zijn veertien mensen gedood. Ook heeft het Israëlische leger woensdag vijf Palestijnen gedood in Tubas, op de bezette Westelijke Jordaanoever. Dat melden de Palestijnse

Lees meer »