Officieel warmste 1 september ooit gemeten, en de temperatuur kan nog oplopen

Vandaag is de warmste eerste september sinds het begin van de metingen. Dat meldt het KMI zondagnamiddag. Mogelijk kan de temperatuur nog oplopen en vanavond is er kans op enkele geïsoleerde (onweers)buien.

 

Meer krantenkoppen in België

“Sigaretje roken? Eerst pijpen”: homokoppel riskeert celstraf voor grensoverschrijdend gedrag bij jobstudenten in horecazaak

Een homokoppel riskeert voor de Brugse rechtbank een celstraf wegens aanranding en ongewenst seksueel gedrag ten aanzien van drie jobstudenten in hun Oostendse horecazaak. Een 15-jarig slachtoffer wist niet wat hij zag, toen hij in de kelder ‘bakken moest sorteren’.
The post “Sigaretje roken? Eerst pijpen”: homokoppel riskeert celstraf voor grensoverschrijdend gedrag bij jobstudenten in horecazaak appeared first on

Lees meer »

Astrid Lafaut (22) geniet nog steeds na van titel als nieuwe Miss West-Vlaanderen: “Ik ben ontwaakt als een prinses”

Zaterdagavond werd Astrid Lafaut in het Plopsa Theater verkozen tot Miss West-Vlaanderen, tijdens de provinciale finales van Miss België. Zo blijft dit kroontje voor het tweede jaar op rij in De Panne. “Dit is een letterlijke bekroning voor al mijn inspanningen”, glundert ze.
The post Astrid Lafaut (22) geniet nog steeds na van titel als nieuwe Miss West-Vlaanderen: “Ik

Lees meer »

Jongeman opgepakt nadat hij verontrustende beelden van Brugse school op sociale media deelt: “Vind me op het nieuws”

De politie was vrijdagochtend massaal aanwezig op de school SASK in Sint-Kruis, een deelgemeente van Brugge. Een jongeman deelde op sociale media verschillende beelden van de school, met daarop telkens de onheilspellende tekst “vind me op het nieuws”. Het Gentse parket kan voorlopig enkel bevestigen dat er iemand is opgepakt. “De jongeman werd meegenomen ter verhoor”, klinkt het.

Lees meer »

Parkeersensoren Shop & Go in kernwinkelgebied van Tielt zijn in werking

De Shop & Go-sensoren in de parkeervakken in Tielt zijn sinds dinsdagnamiddag actief. Dat betekent dat je voortaan een half uur gratis op die speciaal aangeduide parkeervakken kan staan. Een schijf leggen hoeft niet.
The post Parkeersensoren Shop & Go in kernwinkelgebied van Tielt zijn in werking appeared first on KW.be.

Lees meer »

Patrick is kampioen met 1521 liedjes

Op zondag 15 september werd in erfgoedhuis De Kaplote de kampioenenviering gehouden van de Koninklijke Maatschappij De Sint-Jansvink. “De Sint-Jansvink is zowat toonaangevend in onze regio voor de vinkensport”, zei burgemeester Lieven Huys in zijn lofrede.
The post Patrick is kampioen met 1521 liedjes appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wij spraken met echtgenoot Hans D. (78), die vandaag zijn kat stuurt naar reconstructie dood Annie De Poortere: “Mij ga je daar niet zien”

Na bijna dertig jaar hopen de nabestaanden en speurders eindelijk antwoorden te vinden in de moordzaak rond Annie De Poortere, vandaag vindt er een reconstructie plaats over die fatale zaterdag in 1994. Want hoe kwam Annie om het leven en waarom zijn de hulpdiensten niet gebeld? We spraken met dé persoon die de antwoorden weet, Annies echtgenoot Hans D. (78).

Lees meer »

Gezinsbond organiseert garageverkoop

Op zaterdag 28 september organiseert de Gezinsbond Eernegem een garageverkoop. Deelnemers kunnen hun spullen verkopen vanuit hun garage of op de oprit. Kopers ontvangen een lijst met de adressen van de deelnemende locaties. Gezinsbond-leden kunnen zich inschrijven tegen 3 euro, terwijl niet-leden 6 euro betalen. Stort je bijdrage op rekeningnummer BE21 0011 7909 3503 van
The post Gezinsbond organiseert

Lees meer »

9 doden en 2.800 gewonden in Libanon na massale explosie Hezbollah-biepers: Israël plaatste explosieven, aldus ‘New York Times’

In Libanon zijn dinsdag zeker 2.800 mensen gewond geraakt toen hun Hezbollah-biepers (een apparaat waarmee je iemand een bericht of signaal kan sturen, red.) tegelijk ontploften. Er zijn ook 9 mensen gedood door de “mysterieuze” massale explosies. Naast burgers en artsen zijn er vooral honderden Hezbollah-militanten onder de slachtoffers, ook hooggeplaatste leden. De machtige Libanese militie, bondgenoot van Hamas, wijst

Lees meer »

Wevelgems Harmonieorkest verhuist tijdelijk naar De Posthoorn

Nu de Wijnbergkerk een nieuw dak krijgt, moet het Wevelgems Harmonieorkest (WHO) noodgedwongen een nieuw onderkomen vinden om te repeteren. Dat werd de Sint-Theresiazaal. Daar blijven WHO en jeugdorkest C-Barré tot de werken aan de Wijnbergkerk voltooid zijn.
The post Wevelgems Harmonieorkest verhuist tijdelijk naar De Posthoorn appeared first on KW.be.

Lees meer »

Storm Boris kost leven aan vier mensen na overstroming door zware regenval in Roemenië, eerste dorpen geëvacueerd in Polen, Tsjechië en Oostenrijk

Verschillende landen in Oost-Europa zetten zich schrap voor cycloon Boris. Weerdiensten verwachten extreme regenval en waarschuwen voor overstromingen. In het grensgebied tussen Tsjechië en Polen treden rivieren al uit hun oevers als gevolg van de aanhoudende regen, en werden al twee dorpen geëvacueerd. Volg het nieuws over de extreme weersomstandigheden in deze liveblog.

Lees meer »

Eén aflevering kost tot 400.000 euro en andere duizelingwekkende cijfers van ‘The Masked Singer’: “Duurste show van het land”

Een artistieke springplank, een risicovolle investering, een rollende geldmachine: ‘The Masked Singer’ is meer dan een liedjeswedstrijd. Nu de duurste tv-show van het land volgende week weer van start gaat, duikt HLN in de cijfers. Van de kostprijs per aflevering, vergoeding voor de deelnemers en sponsorcontracten van de partners. “De helft van ons totale marketingbudget pompen we in dat ene

Lees meer »