LIVE CLUB-CERCLE. Felipe Augusto laat 2-1 liggen oog in oog met Mignolet, Cercle gaat op zoek naar de aansluitingstreffer

Blauw-zwart had wat tijd nodig om op stoom te komen, maar nam duidelijk de overhand in een aangename eerste helft. Na twee afgekeurde doelpunten konden Mechele en Tzolis de verdiende 2-0-stand op het bord zetten. Kan Cercle na de rust uit een ander vaatje tappen? 

Meer krantenkoppen in België

Jean Beernaert en Anny Coussein zijn 65 jaar getrouwd

Jean Beernaert (90) en Anny Coussein (88) vierden hun briljanten jubileum. Anny, geboren in Ieper in 1936, groeide op met haar twee broers en studeerde Latijn-Grieks in Ieper en Gent. Jean werd in 1934 in Menen geboren, waar zijn familie een graanhandel had. Na zijn studies aan het Institut Gramme in Angleur ontmoette hij in
The post Jean Beernaert

Lees meer »

Lomme Van den Meerssche uit Tielt wint manche Beker van België voor junioren

Zijn zucht van opluchting was te horen tot in Tielt! Lomme Van den Meerssche (18) won op de Côte d’Autreppe, een klimmetje in het Henegouwse Honelles, een manche van de Beker van België voor junioren. Na diverse dichte ereplaatsen in interclubs zijn eerste ‘grote’ zege dit seizoen.
The post Lomme Van den Meerssche uit Tielt wint manche Beker van

Lees meer »

Tyfoon Bebinca eist twee doden in China

In het oosten van China heeft tyfoon Bebinca twee doden geëist. De slachtoffers werden geëlektrocuteerd nadat ze op een kruispunt in de stad Kunshan, ten westen van Shanghai, geraakt werden door een stroomkabel van een omgevallen elektriciteitsmast, meldde de Chinese staatstelevisie. Ze werden nog overgebracht naar een ziekenhuis maar bezweken daar aan hun verwondingen.

Lees meer »

Parket vordert zes jaar cel tegen Matteo Salvini

Op een proces over migranten op de Middellandse Zee heeft het parket een gevangenisstraf van zes jaar gevorderd tegen de Italiaanse vicepremier Matteo Salvini. De voorzitter van de rechtse regeringspartij Lega wordt vervolgd omdat hij in 2019 als minister van Binnenlandse Zaken een schip van een Spaanse hulporganisatie wekenlang de toegang tot een haven weigerde.

Lees meer »

Gerenommeerd restaurant Epsom maakt plaats om groeiend aantal medewerkers van BrightAnalytics te faciliteren

BrightAnalytics, de West-Vlaamse SaaS scale-up gespecialiseerd in geconsolideerde managementrapportering, heeft onlangs het bekende Epsom Restaurant in Roeselare aangekocht. Deze week starten de werken aan de herontwikkeling van de site, die zal bijdragen aan de verdere groei en de ambitieuze toekomstplannen van het bedrijf.
The post Gerenommeerd restaurant Epsom maakt plaats om groeiend aantal medewerkers van BrightAnalytics te faciliteren appeared

Lees meer »

Zelensky legt deze maand “overwinningsplan” voor aan Biden: “Offensief in Koersk had verhoopt effect”

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky zal deze maand nog zijn Amerikaanse ambtgenoot Joe Biden ontmoeten. Hij zal hem dan “het overwinningsplan” van Oekraïne op Rusland voorstellen. “De oplossingen zijn allemaal met elkaar verbonden en zullen Oekraïne voldoende kracht geven op het pad richting vrede”, klonk het op een persconferentie in Kiev. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in

Lees meer »

Mooie nazomer op komst: hoe warm wordt het? En hoelang kunnen we ervan genieten?

Terwijl Centraal-Europa wordt getroffen door overvloedige neerslag en zelfs sneeuw in de Alpen, evolueert het weerbeeld in West-Europa naar een nazomerse variant. Later deze week is zelfs een zomerse 25 °C mogelijk. Maar waar komt dit zomerse weerbeeld plots vandaan? Hoe warm zal het worden? En hoelang mogen we van deze nazomer genieten? Weeranalist Nicolas Roose duikt in de weerkaarten.

Lees meer »

Pélicot blijft opnieuw weg van eigen proces, zitting uitgesteld tot morgen: “Hoofdverdachte heeft nierstenen en prostaatprobleem”

Het proces over de Franse zeventiger die zijn vrouw jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, is uitgesteld naar dinsdag. Hoofdbeklaagde Dominique Pélicot was maandagochtend niet op hoorzitting verschenen, waarna de zitting zonder hem van start ging. Maar even later werd die zitting dan toch tijdelijk opgeschort nadat de burgerlijke partijen de “abnormale” situatie aan de kaak stelden.

Lees meer »