2.800 euro voor een nier: inwoners Myanmar zo wanhopig dat ze hun organen te koop aanbieden via Facebook

Drie jaar na de staatsgreep van het leger blijft de armoede maar toenemen in Myanmar. De situatie is er zelfs zo schrijnend dat inwoners hun organen te koop aanbieden via Facebook om toch wat geld te hebben om te kunnen eten, zo blijkt uit een onderzoek van CNN.

 

Meer krantenkoppen in België

Gisèle Pelicot ontstemd over insinuaties van medeplichtigheid bij verkrachtingen: “Ik voel me vernederd en behandeld als een al­co­holi­cus”

Gisèle Pelicot, de 72-jarige vrouw die jarenlang door haar echtgenoot werd gedrogeerd en door tientallen mannen is verkracht, heeft woensdag op het proces tegen haar man en vijftig anderen fel uitgehaald naar insinuaties van de advocaten van verschillende beschuldigden omtrent een eventuele medeplichtigheid bij haar verkrachtingen. “Sinds ik in deze zaal aangekomen ben, voel ik me vernederd. Men behandelt me

Lees meer »

“De noodknop bleek zelfs niet aangesloten” tijdens verkrachting maatschappelijk assistente in Antwerpse gevangenis

Na de aanranding van een maatschappelijk werkster door een gedetineerde worden de veiligheidsprocedures in alle gevangenissen tegen het licht gehouden. Daarbij wordt ook geëvalueerd of iemand alleen met een gedetineerde in een lokaal moet worden gelaten. Dat heeft ontslagnemend minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD) woensdag verklaard in de Kamer.

Lees meer »

De vacatures zijn ingevuld: ex-begeleider van Femke Bol volgt Jacques Borlée op, François Gourmet ontfermt zich over 4x100m

De vacatures zijn ingevuld: na het afscheid van Jacques Borlée als head coach van de Belgian Tornados en Rudi Diels als nationaal trainer van de Belgian Rockets, nemen voortaan Bram Peters en François Gourmet hun rol over, zo meldt Le Soir. Hun namen klinken misschien niet zo bekend in de oren, maar de twee trainers verdienden hun sporen in de

Lees meer »

Derde verdachte (17) van joyride met ambulance gearresteerd: “Criminele houding heeft medische interventie in gevaar gebracht”

De 21-jarige chauffeur van de gestolen ambulance afgelopen weekend in Antwerpen moet een maand langer in de gevangenis blijven. Dat heeft de raadkamer zopas beslist. Volgens zijn advocate is de jongeman in zijn cel tot schuldinzicht gekomen. Donderdag is ook een derde verdachte, een minderjarige van 17 jaar opgepakt en in een gesloten instelling geplaatst.

Lees meer »

Harvey Weinstein ontkent weer schuld

Harvey Weinstein beweert dat hij onschuldig is aan een nieuwe aanklacht van seksueel geweld. De gevallen filmproducent wordt beschuldigd van het misbruiken van een vrouw in een hotel in New York in 2006, meldden Amerikaanse media.

Lees meer »

Anima Eterna zet oprichter aan de deur, Jos van Immerseel (79) kondigt “juridische stappen” aan: “Moord op levenswerk”

Jos van Immerseel, dirigent en oprichter van Anima Eterna, heeft alle aantijgingen ontkend die de raad van bestuur van het Brugse orkest tegen hem geuit heeft. “Dit ontslag komt als een bom bij mij aan. Het is ook broodroof, ik heb geen inkomen meer”, reageert van Immerseel. Hij heeft de Antwerpse strafpleiter Walter Damen in de arm genomen. De advocaat

Lees meer »