Rechter blokkeert X in Brazilië

Een rechter van het Braziliaanse hooggerechtshof heeft vrijdag bevolen om het sociale netwerk X “over het hele Braziliaanse grondgebied” te blokkeren, omdat het bedrijf weigert om een wettelijke vertegenwoordiger aan te stellen. Dat heeft een bron bij het hooggerechtshof gemeld.

 

Meer krantenkoppen in België

Vlaamse gemeenten halen recordbedrag van 124 miljoen euro op met boetes

De Vlaamse steden en gemeenten hebben vorig jaar in totaal een recordbedrag van 124 miljoen euro opgehaald aan boetes. Het gaat vooral om GAS-boetes. Ter vergelijking: aan het begin van de bestuursperiode, in 2019, werd een dikke 43 miljoen euro opgehaald met gemeentelijke boetes. Dat meldt VRT op basis van cijfers van Statistiek Vlaanderen.

Lees meer »

“Het toestel werd warm in mijn broekzak”: zo liet Israël honderden biepers van Hezbollah ontploffen

9 doden en 2.800 gewonden, van wie er zeker 170 in kritieke toestand verkeren. Dat is de voorlopige balans van een nooit geziene aanval op de Libanese militie Hezbollah. Die zag vele honderden biepers (een apparaat waarmee je iemand een bericht of signaal kan sturen, red.) ontploffen waarmee leden communiceren. Zo goed als gelijktijdig en tot in Syrië toe. Iedereen

Lees meer »

Katrol van deathride waarbij jonge sportmonitor Aaron (24) leven liet, bleek niet geschikt

De katrol die werd gebruikt op de deathride op de Transfosite in Zwevegem waarbij Aaron Delannoy (24) het leven liet op 26 april 2003, bleek niet geschikt. Bovendien bleek de jonge sportmonitor slecht geïnformeerd en gebruikte hij de katrol daardoor verkeerd. Dat blijkt uit het onderzoek naar de oorzaak van het fatale ongeval. Volgens het arbeidsauditoraat pleegde de werkgever strafbare

Lees meer »

Sonic City 2024 lost nieuwe namen

Samen met curator Tramhaus lost Sonic City opnieuw enkele namen van hun line-up voor hun driedaagse festival in Depart. Daarvoor graven ze diep in het alternatieve aanbod en is Sonic City een jaarlijkse hoogmis voor muziekfanaten.
The post Sonic City 2024 lost nieuwe namen appeared first on KW.be.

Lees meer »