Omgeving rond sportieve basisschool Duizendpluspoot in Waregem heraangelegd: “Belangrijk voor veiligheid kinderen”

Donderdag werd de vernieuwde schoolomgeving in de Remi Baertlaan feestelijk geopend.

Op vraag van Vrije Basisschool Duizendpluspoot en het oudercomité hertekende het stadsbestuur de schoolomgeving in de Remi Baertlaan. De werken zijn afgerond en donderdagmiddag werd de heraangelegde omgeving feestelijk geopend.

“De vier haakse parkeerplaatsen voor de school zijn vervangen door een knuffelzone. Daar kunnen de kinderen veilig uitstappen in een groenere omgeving”, duidt schepen van Mobiliteit Philip Himpe (CD&V).

Er werden ook 12 fietsenstallingen voorzien. “Die zijn geschikt voor zowel gewone als bakfietsen, met een drempelloze overgang. En op de twee nieuwe zitbanken kunnen (groot)ouders tijdens het wachten gezellig met elkaar keuvelen.”

Rolstoelvriendelijk

Wat verder richting de Gustaaf Mahieulaan is er een extra Kiss & Ride-zone voor meerdere auto’s. “Die zone werd iets verschoven om meer groene ruimte bij de schoolpoort aan te bieden. Gans het project is bovendien rolstoelvriendelijk en voorzien van materialen met goede waterdoorlaatbaarheid. Ondanks de beperkte ruimte hebben we geprobeerd om zoveel mogelijk te ontharden en vergroenen.”

“Na de eerdere tonnagebeperking in de ochtendspits, de herinrichting van de parking en een verkeersplateau in de Koekoekstraat, is dit een nieuw project om de schoolomgevingen in Sint-Eloois-Vijve te verbeteren”, aldus Himpe.

Lopen

In het najaar volgt extra beplanting en een insectenhotel. Directeur An Van Neste is opgetogen om zo het nieuwe schooljaar te starten. “Dit is erg belangrijk voor de veiligheid van onze kinderen. En nu hebben we meer plaats om ons dagelijks toertje rond de school te lopen.”

(LV)

The post Omgeving rond sportieve basisschool Duizendpluspoot in Waregem heraangelegd: “Belangrijk voor veiligheid kinderen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zo vol zit de kalender echt: 106 dagen bijna non-stop voetbal

“Mijn vrees is dat we naar te veel wedstrijden gaan”, zei Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe afgelopen weekend. Bij de start van het Europese clubvoetbal nemen we de proef op de som: er volgt een ongeziene lawine aan non-stop voetbal. Alleen al in de Belgische en de vijf grote competities zal er op 85 procent van de dagen live voetbal te

Lees meer »

Afvalintercommunales IVBO en IVOO sluiten strategische alliantie voor de as Brugge-Oostende

Wat op ziekenhuisvlak voorlopig niet (meer) kan, lukt wel voor de afvalverwerking: Oostende en Brugge zullen samenwerken. IVBO en IVOO hebben een strategische alliantie gesloten, de twee afvalintercommunales zullen nagaan hoe ze structureel extra meerwaarde kunnen creëren over de as Brugge-Oostende. Door de alliantie willen de twee intercommunales hun slagkracht verhogen en onderzoeken hoe ze gezamenlijk een antwoord kunnen bieden

Lees meer »

Dominique Pelicot (71) verschijnt na week afwezigheid dinsdag normaal weer voor rechtbank tijdens verkrachtingsproces

Dominique Pelicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, zal dinsdag normaal aanwezig zijn op het proces waarin hij als hoofdbeschuldigde terechtstaat. Dat heeft zijn advocaat maandag bevestigd. Pelicot was eerder door gezondheidproblemen afwezig op het proces, dat op 2 september van start ging.

Lees meer »