Diede Lemey begint aan nieuwe uitdaging bij Werder Bremen: “Er moet hier keihard gewerkt worden aan hoge intensiteit”

Na vijf seizoenen in Italië en twee bij Fortuna Sittard in Nederland gaat Diede Lemey nu aan de slag in Duitsland. Onder de lat van SV Werder Bremen hoopt ze in de Bundesliga een nieuwe stap te zetten in haar carrière.

Met een knappe vierde plaats in de competitie en een verloren bekerfinale tegen Ajax kende Diede Lemey een prachtig seizoen in Sittard. “We hebben er twee hele mooie jaren beleefd en gebouwd aan een schitterend project”, aldus de 27-jarige doelvrouw uit Aarsele. “Fortuna was een bijzonder avontuur, want je behaalt niet zomaar zulke mooie resultaten op slechts twee jaar tijd. Het was intens en hard werken, maar ik heb er als persoon en als speelster veel uit geleerd.”

“Dit seizoen zullen de ambities en ondersteuning van de club echter minder zijn, waardoor we met de bijna volledige kern en de coach vertrokken zijn. Dat is jammer, want we hadden graag verder gebouwd aan de basis die we de voorbije seizoenen hadden gelegd. Spijtig dat we hier niet op kunnen doorpakken.”

Diede trekt dus richting Bremen. De vrouwen van Werder Bremen zijn al jaren een vaste waarde in de Bundesliga en werden afgelopen seizoen zevende. “Werder Bremen kwam gewoon op een goed moment en het leek mij een mooie kans om nog eens een nieuwe stap in mijn carrière te zetten. Voor mij is de Bundesliga een nieuwe competitie met goede teams en speelsters.”

Harde mentaliteit

“Ik wist niet goed wat ik van Duitsland moest verwachten, maar tot nu toe zijn alle clichés waar. Er heerst een harde mentaliteit, waar er keihard gewerkt moet worden aan hoge intensiteit. Verder is alles hier netjes geregeld. Ze hebben de zaken hier duidelijk op orde. Het grootste verschil in vergelijking met mijn tijd in Italië is toch dat je hier beter niet te laat komt. Rond 18 uur is hier dan ook écht 17.55 uur en niet het Italiaanse halfuurtje later.”

Over ambities wil Diede haar nog niet echt uitspreken. “Ik wil me hier vooral eerst settelen en mijn plekje vinden, want het is wel even aanpassen. Het is weer wat verder weg van mijn familie, een nieuwe taal, nieuwe cultuur, andere trainingsstijl en intensiteit… Ik denk dat ik in deze club de kans krijg om mezelf verder te ontwikkelen.”

En naast West-Vlaams, Nederlands, Frans, Engels en Italiaans kan de Aarseelse nu dus ook Duits beginnen leren. “Daar moet inderdaad nog aan gewerkt worden”, lacht ze. “Het begrijpen is op zich niet heel erg moeilijk, maar spreken en schrijven wordt nog een uitdaging. Ik geef mezelf nog wat tijd, maar ik heb zeker de ambitie om hier werk van te maken. Een extra taal is altijd mooi meegenomen.”

The post Diede Lemey begint aan nieuwe uitdaging bij Werder Bremen: “Er moet hier keihard gewerkt worden aan hoge intensiteit” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Florian Van Acker na Parijs: “Tijd nodig om te verwerken”

Voor Florian Van Acker zaten de Paralympische Spelen in Parijs er vroeger dan verwacht op. In zijn kwartfinale moest hij het onderspit delven tegen de Taiwanees Chen Po Yen (17), die later zilver pakte. Tijd om even terug te blikken met mama Dora Debedts.
The post Florian Van Acker na Parijs: “Tijd nodig om te verwerken” appeared first on

Lees meer »

Drugsdealers uit Halle krijgen tot 40 maanden cel

Drie twintigers uit Halle zijn door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot effectieve celstraffen van 30 en 40 maanden voor de verkoop van drugs. Een van hen bleef na zijn arrestatie gewoon verder doen met zijn handeltje en dealde verder binnen de gevangenismuren.

Lees meer »

Kelly Pfaff (47) na de uitspraak over de home-invasion: “Mama heeft weer veel mosselen gegeten zoals vroeger, ook daaraan merk ik: ze komt hier door”

“We doen er nu alles aan om de joie de vivre van ons mama vollenbak terug te krijgen.” Zo reageert Kelly Pfaff — zowat de spreekbuis van de familie — bij HLN nadat de twee voortvluchtige mannen die haar mama Carmen (68) in augustus vorig jaar hondsbrutaal overvielen in haar villa in Brasschaat, vanochtend veroordeeld werden tot 8 jaar celstraf.

Lees meer »

Zonnebeke gaat voor label ‘Warme Gemeente’

Zonnebeke wil een warme gemeente zijn, op zoveel mogelijk vlakken. In oktober worden jaarlijks de thema’s geestelijke gezondheid en kankerbestrijding aangekaart.
The post Zonnebeke gaat voor label ‘Warme Gemeente’ appeared first on KW.be.

Lees meer »