Ziekenomroep Zenith in Brugge viert 45ste verjaardag met drie dagen live programma’s

Van dinsdag 3 tot en met donderdag 5 september viert Ziekenomroep Zenith haar vijfenveertigste verjaardag in het AZ Sint-Lucas in Assebroek. Dat gebeurt door drie dagen lang live programma’s te maken van 8 uur tot 23 uur, te beluisteren via kanaal 4 en via de tv-toestellen in het ziekenhuis.

Ieder uur is er een prijsje te winnen, heel wat bekende Vlamingen spraken verjaardagswensen in en er is veel interactie tussen de presentators en de luisteraars. Op 1 september 1979 werd het eerste officiële programma uitgezonden na proefdraaien in de zomervakantie.

27 vrijwilligers

Het idee om ook in Brugge met een ziekenomroep te beginnen ontstond na een bezoek aan Radio Horizon die programma’s maakte voor rust- en ziekenhuizen in Roeselare. Wouter Van Hecke, wijlen Filip Vansteenkiste en Johan De Caluwé stonden aan de wieg. Waar met de komst van lokale radio’s heel wat ziekenomroepen in Vlaanderen verdwenen, bleef Zenith groeien, zowel in uitzenduren als medewerkers.

Momenteel zijn er zo’n 27 vrijwilligers die via het medium radio de patiënten wat aangename momenten proberen te bezorgen met programma’s die exclusief voor hen gemaakt worden. Met de regelmaat van een klok zijn er themaprogramma’s (seniorenweek, week van de kankerbestrijding, feestdagen, Sinterklaas, week van de vrijwilliger, week van de ziekenhuismedewerker…).

Schakel

Radio Zenith is uitgegroeid tot een gewaardeerde schakel in de Vrijwilligerswerking van AZ.-St.-Lucas. Op dit moment is de omroep zelfs 24 uur op 24, 7 dagen per week te beluisteren. Op het moment dat er geen gepresenteerde programma’s zijn, wordt er nonstop muziek uitgezonden. De studio bevindt zich op de -1 verdieping in de gang van de caféteria. Iedereen is welkom om een kijkje te nemen.

The post Ziekenomroep Zenith in Brugge viert 45ste verjaardag met drie dagen live programma’s is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Van Quickenborne in Humo over veelbesproken stadslijst: “De Clerck blijft steken in het verleden”

Kortrijks burgemeester Vincent Van Quickenborne is in Humo dieper ingegaan op zijn démarche om samen met CD&V naar de gemeenteraadsverkiezingen te trekken. Vooral oud-burgemeester Stefaan De Clerck trok stevig van leer tegen die samenwerking. “Als minister heb ik Stefaan eens uitgenodigd voor een lunch, om het bij te leggen. Blijkbaar volstond dat niet voor hem. Het is jammer dat hij

Lees meer »

Alles was geregeld voor hun huwelijk, tot nietsvermoedende bruid krijgt te horen dat ze maand eerder al trouwde

Een vrouw uit het Franse Vélizy-Villacoublay (op zo’n 15 kilometer van Parijs) had haar speciale dag heel anders voorgesteld. Tijdens het plannen van haar bruiloft kwam ze erachter dat zij op papier al getrouwd was. Een andere vrouw bleek onder haar naam, met behulp van haar identiteitskaart die zij eerder was kwijtgeraakt, een maand eerder getrouwd te zijn.

Lees meer »

Resultaten enquête Team Harelbeke bekendgemaakt: “Stadsbestuur is gebuisd op mobiliteit en communicatie”

Team Harelbeke, het kartel tussen CD&V en Open Vld, bevroeg de Harelbekenaar met een enquête die iedereen binnenkreeg. Het stadsbestuur is volgens de enquête ‘gebuisd’ op vlak van mobiliteit en communicatie. Lijsttrekker Michaël Vannieuwenhuyze doet ook een oproep: “Ga alsjeblieft stemmen, dan kan het resultaat een correcte weergave zijn.”
The post Resultaten enquête Team Harelbeke bekendgemaakt: “Stadsbestuur is gebuisd

Lees meer »

Sean ‘Diddy’ Combs aange­klaagd voor sekshandel en afpersing, rapper pleit onschuldig voor rechter

Muziekmagnaat Sean ‘Diddy’ Combs (54) is aangeklaagd voor mensenhandel en het dwingen tot seksuele handelingen. Dat staat in een dinsdag openbaar gemaakte aanklacht tegen de rapper en producent. De Amerikaan wordt daarnaast beschuldigd van het opzetten van een organisatie voor illegale praktijken. Ondertussen is Combs voor de rechter verschenen. Daar pleitte hij onschuldig.

Lees meer »

Afscheidsfeest Sneaker Gold in Eperon d’Or

Na twee jaar loopt het ‘Sneaker Gold’-project in Eperon d’Or ten einde. De sneakers vertrekken weer naar hun oorspronkelijke eigenaars. In het weekend van 14 en 15 september wordt er nog eerst een groot afscheidsfeest gegeven met gratis inkom en tal van activiteiten.
The post Afscheidsfeest Sneaker Gold in Eperon d’Or appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Enorm vereerd, maar ik heb bedankt”: Sofie Dumont, nu in ‘De verraders’, had privé-chef kunnen zijn van koning Filip

Ze mag dan misschien wat koel en kil overkomen, chef-kok Sofie Dumont (50) heeft een groot hart voor anderen en zeker voor haar dochter Grace (11). Die heeft, net als haar moeder, een sterke wil. “Ik wil geen kind dat zich heel de tijd achter de mama verstopt”, vertelt Dumont in een interview met ‘Story’. Daarin verklapt ze ook waarom

Lees meer »

Erfgoedparcours laat je markante plekken in Zwevegem ontdekken: “Transfo weer laten leven”

Net voor Open Monumentendag van vorige zondag werd op de transfosite een erfgoedparcours geopend. 20 locaties op de site tonen hun geheimen, zowel fysiek als online. Bedoeling is dat de bezoekers voortaan op eigen houtje de site verkennen. Dit was vroeger niet mogelijk.
The post Erfgoedparcours laat je markante plekken in Zwevegem ontdekken: “Transfo weer laten leven” appeared first

Lees meer »

Adrien Devriendt (22) is Belgisch kampioen bij de beloften op de 400 meter sprint

Op het voorbije Belgisch kampioenschap atletiek voor beloften in Ninove liep Adrien Devriendt tussen een sterk deelnemersveld in 47’10” naar de nationale titel op de 400 meter. “Ik deed mijn wedstrijd zoals ik die op voorhand gepland had.”
The post Adrien Devriendt (22) is Belgisch kampioen bij de beloften op de 400 meter sprint appeared first on KW.be.

Lees meer »

Cercle wisselt in 1/16e finales thuisvoordeel en ontvangt Olympic Charleroi in Brugge

De kalendercommissie van de Pro League heeft vrijdag de definitieve speelmomenten van de zestiende finales in de Beker van België (Croky Cup) bekendgemaakt, de ronde waarin de eersteklassers instromen en waarvoor maandag geloot werd. Voor één wedstrijd wisselt het thuisvoordeel: na overleg met ?het stadsbestuur van Charleroi werd beslist om ?het duel tussen Olympic Charleroi (1e Afd.) en Cercle Brugge

Lees meer »

Parket vordert zes jaar cel tegen Matteo Salvini

Op een proces over migranten op de Middellandse Zee heeft het parket een gevangenisstraf van zes jaar gevorderd tegen de Italiaanse vicepremier Matteo Salvini. De voorzitter van de rechtse regeringspartij Lega wordt vervolgd omdat hij in 2019 als minister van Binnenlandse Zaken een schip van een Spaanse hulporganisatie wekenlang de toegang tot een haven weigerde.

Lees meer »

Pélicot blijft opnieuw weg van eigen proces, zitting uitgesteld tot morgen: “Hoofdverdachte heeft nierstenen en prostaatprobleem”

Het proces over de Franse zeventiger die zijn vrouw jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, is uitgesteld naar dinsdag. Hoofdbeklaagde Dominique Pélicot was maandagochtend niet op hoorzitting verschenen, waarna de zitting zonder hem van start ging. Maar even later werd die zitting dan toch tijdelijk opgeschort nadat de burgerlijke partijen de “abnormale” situatie aan de kaak stelden.

Lees meer »