Oekraïne smeekt Westen “irrationele angst voor escalatie” te laten varen

Twee toppers van de Oekraïense regering lanceren een nieuw diplomatiek offensief om westerse raketten te mogen gebruiken tegen militaire doelwitten diep in Rusland. Maar Washington wil niet dat Zelenski de VS meesleept in een groter conflict.

 

Meer krantenkoppen in België

Simple Minds-drummer Kenny Hyslop (73) overleden

Kenny Hyslop, de voormalige drummer van Simple Minds, is op 73-jarige leeftijd overleden. Het nieuws werd door enkele insiders aan de ‘Daily Mail’ gemeld. De doodsoorzaak is momenteel nog onbekend, maar Hyslop zou de afgelopen jaren met verschillende gezondheidsproblemen hebben geworsteld.

Lees meer »

Luc Dejonghe en Carine Vanhalst 50 jaar getrouwd

Luc Dejonghe en Carine Vanhalst werden op zondag 1 september ontvangen op het gemeentehuis in Ledegem. Het koppel stapte op 28 juni 1974 in het huwelijksbootje en is dus al 50 jaar getrouwd.
The post Luc Dejonghe en Carine Vanhalst 50 jaar getrouwd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Expert inlichtingendiensten over operatie van Israëlische Mossad: “Ze tillen elektronische oorlogsvoering tot een ongezien hoog niveau”

Explosies van biepers en walkietalkies leverden in Libanon al 37 doden op. Het was de Israëlische geheime dienst Mossad die zorgde voor dit staaltje technologische oorlogsvoering, meent ook expert inlichtingendiensten Kenneth Lasoen (UAntwerpen). “Die zijn overal actief, ook in ons land. Alle middelen zijn volgens hen gerechtvaardigd om het Joodse volk te beschermen.” Vergeet James Bond en wat je al

Lees meer »

Kan historische depressie Boris straks een ‘medikaan’ worden boven Middellandse Zee? “Italië zet zich maar best schrap voor héél wat regen”

De afgelopen dagen bedolf depressie Boris Centraal-Europa onder een zondvloed aan regen. Op sommige plaatsen viel meer dan 300 mm neerslag. Deze extreme hoeveelheden leidden tot ongekende overstromingen en wateroverlast in verschillende landen. Ook vandaag en morgen blijft het nog regen in de regio. Daarna trekt depressie Boris richting de Middellandse Zee. Daar lijkt vooral Italië zich moeten te gaan

Lees meer »

Expo ‘KUNST ontsluierd’ in Ieper helpt vrouwen in Afghanistan

Ondanks dat de Taliban in augustus 2021 de macht opnieuw overnam in Afghanistan en daarbij de rechten van vrouwen fel beknotte, blijft de beweging Moeders voor Vrede actief in het Aziatisch land. “Goed verscholen werken we met drie klassen van telkens 25 meisjes van 15 jaar hoopvol verder aan hun toekomst”, zegt bezielster Jennie Vanlerberghe.
The post Expo ‘KUNST

Lees meer »

Man met wapen bij golfbaan van Trump heeft niet geschoten

De verdachte die zondag werd opgepakt in het onderzoek naar de vermoedelijke mislukte moordaanslag op Donald Trump heeft niet geschoten. Dat heeft de waarnemend directeur van de geheime dienst (Secret Service), verantwoordelijk voor de bescherming van hoge Amerikaanse politieke figuren, Ronald Rowe, maandag gezegd.

Lees meer »

“Sterke aanwijzingen dat we in hun richting moeten kijken”: optreden Goldband wellicht verantwoordelijk voor trillende Rotterdamse woontoren

Goldband is wellicht verantwoordelijk voor de “aardbeving” die een aantal inwoners van de Willemstoren in Rotterdam vorig jaar gevoeld hebben. In mei 2023 belden enkele huurders van de bovenste verdiepingen de hulpdiensten nadat ze een reeks trillingen gevoeld hadden. Al lijkt het er nu op dat een optreden van Goldband verantwoordelijk is voor het voorval.

Lees meer »

Wiebes maakt favorietenrol waar en kroont zich tot Europees kampioen op de weg, bedrijvige Belgen blijven met lege handen achter

Net geen Belgische medaille bij de junioren mannen op het EK wielrennen. Felix Orn-Kristoff pakte na een sprint met drie het goud. Matijs Van Strijthem en Nio Vandevorst werden iets later vierde en vijfde. Bij de elite vrouwen sprintte Lorena Wiebes ijzersterk naar de Europese kampioenentrui. Marthe Truyen was op een veertiende plek de eerste Belgische.

Lees meer »