LIVE CERCLE-WISLA KRAKAU (VTM 2 en VTM GO). De Vereniging gretiger in de tweede helft, dubbele achterstand staat nog op het bord

Cercle moet de terugmatch tegen Wisla Krakau nog spelen, maar eigenlijk is de kwalificatie al quasi binnen na de 1-6-zege in Polen. In de eerste helft was Cercle met een B-elftal onherkenbaar. Ze incasseerden snel twee goals en moeten achtervolgen. Virtueel is De Vereniging wel geplaatst. 

Meer krantenkoppen in België

Metalmuziek in een ontwijde kerk? “We zijn 2024. De aanwezigen zullen de kerk niet afbreken hé”

Muziekliefhebbers kunnen op vrijdag 11 oktober genieten van een optreden van twee metalbands in Alveringem. De organisatie gebeurt door de gemeente. Over de keuze van de locatie voor de optredens – het kerkje in het midden van de militaire begraafplaats – is er commotie ontstaan. “Onbegrijpelijk dat dit genre op deze plek wordt toegelaten.”
The post Metalmuziek in een

Lees meer »

Diamant voor Eric en Maria uit Ingelmunster

Burgemeester Kurt Windels, schepenen Martine Verhamme en Trui Lambrecht brachten een thuisbezoek aan het diamanten echtpaar Eric Vermeulen en Maria Delaere uit de Jacob Van Arteveldestraat.
The post Diamant voor Eric en Maria uit Ingelmunster appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oliebollenkraam (en nog veel meer) op de septemberkermis in Lichtervelde

Vanaf vrijdag 20 september opent de kermis op de markt. In de feesttent worden tal van activiteiten georganiseerd, en aan het Gildhofplein start op zaterdag de Gildhofkoersen. Nieuw dit jaar is de lambada en uiteraard, een oliebollenkraam. KFCL Festival In de feesttent wordt het startschot gegeven door de Seniorenadviesraad, die om 14 uur een kaarting
The post Oliebollenkraam (en

Lees meer »

En dan haalt de bruidegom tijdens de huwelijksnacht plots zijn apparaat boven: “Ik ben in behandeling”

Het derde ‘Blind getrouwd’-koppel is een feit. De ogenschijnlijk ijzig kalme Jidse (27) lijkt een uitstekende match voor de goedlachse Jorina (32), die in aanloop naar het programma een behoorlijke gedaanteverwisseling doormaakte. Bij Karlien en een opvallend openhartige Thomas leek het allemaal wat minder vlot te gaan. Inclusief hun eerste huwelijksnacht. “Daar zal ik me dan maar overzetten.”

Lees meer »

Overgangsraad van bestuur Standard bekend, CEO Pierre Locht blijft aan boord “tot het verkoopproces van de club is afgerond”

Met een officieel communiqué heeft Standard de overgangsraad van bestuur bekendgemaakt. Daarin zetelen CEO Pierre Locht – die voorlopig aanblijft -, financieel directeur Giacomo Agneli en David Shaw van A-Cap – een grote investeerder van 777 die de controle over verschillende beleggingsprojecten heeft overgenomen. 777 Partners zetelt niet langer in de raad van bestuur van de Rouches.

Lees meer »

Getuigen schetsen weinig fraai beeld van man achter Titan: “Hij crashte al eerder met duikboot en gooide controller naar hoofd andere piloot”

Getuigen hebben tijdens de hoorzitting over de ramp met de onderzeeër Titan een weinig fraai beeld geschetst van Stockton Rush, de oprichter en grote baas van OceanGate, het bedrijf achter de Titan. Hij wordt omschreven als “arrogant”, “ongeduldig” en “iemand die het niet al te nauw nam met de veiligheid”. Dat bleek onder meer uit een hallucinant verhaal dat een

Lees meer »

Zware brand in loods op boerderij in Kalmthout

In de Heikantstraat in Kalmthout woedt sinds vrijdagochtend een stevige brand in een boerderij. Het vuur ontstond in één van de loodsen op het terrein. Er zijn gelukkig geen gewonden. De loods, die dienst doet als werkstal, lijkt wel volledig verloren te zijn.

Lees meer »

Delfine Persoon trekt naar Amerika voor wereldtitelkamp tegen Alycia Baumgardner

Delfine Persoon (39) bokst volgende week vrijdag 27 september in de VS tegen Alycia Baumgardner voor de wereldtitel bij de Super Featherweights. “Zeker voor de WBC en WBA, maar mogelijks nog voor alle bonden”, zegt coach Filiep Tampere. “En ze kan winnen, want ondanks haar leeftijd is ze fysiek nog altijd top!”
The post Delfine Persoon trekt naar Amerika

Lees meer »

Eerste en enige vrouwelijke brandweercommandant van het land stopt: “Wij hebben een andere kijk op situaties, dat is juist waardevol”

Katrien De Maeyer legt op 16 september haar functie als grote baas van de Brandweer Zone Rand neer. Na vijftien jaar bij de brandweer kiest ze voor een nieuwe uitdaging als directeur bij De Ambrassade, een expertisecentrum voor jeugdwerk in Vlaanderen. De Schotense is de eerste en enige vrouwelijke zonecommandant in België. “Ik was bij post Schoten de eerste vrouw

Lees meer »

EXCLUSIEF. De rijzende ster van Wallonië dankzij wie Bart De Wever opnieuw formateur is: “Een regering tegen Kerstmis? Dan belanden we in de problemen”

“Tegen eind oktober moet er een federale regering komen.” Dat zegt Maxime Prévot, de man dankzij wie Bart De Wever (N-VA) opnieuw formateur kon worden, in een exclusief gesprek met HLN. De rijzende politieke ster in Wallonië en voorzitter van Les Engagés gunt ons een blik achter de schermen van de federale onderhandelingen en schuwt de straffe voorspellingen niet. “Als

Lees meer »