Basket SKT Ieper vult ontbrekende puzzelstukjes in en kijkt nu vooruit naar de competitiestart

De voorbereiding bij Basket SKT Ieper is in volle gang. Het bestuur vervolledigde de voorbije maanden de ontbrekende puzzelstukjes en kijkt nu vooruit naar de competitiestart.

Bij de A-ploeg in Top Division One blijft Frederik Geldof de sportieve lijnen uitzetten. “Met Matteo Verstraete kregen we een mooie versterking ter beschikking vanuit Oostende”, zegt voorzitter Bart Bauters. “Verder zal Dauwe Vanneste de combinatie U21, A- en B-ploeg doen. Aan uitgaande zijde is er het vertrek van Malick Fall. Zijn doorlopend contract werd in onderling overleg stopgezet. Het was zijn wens om andere lucht op te snuiven. Komend weekend is er nog een thuismatch in de beker tegen Kontich, de week erop start de competitie in Melsele. Dit jaar is er weer een volledige competitie en gaan we minstens voor de top 8. Dat geeft recht op de play-offs. Top 4 zou thuisvoordeel opleveren en daar dromen we toch stiekem van. Het wordt echter geen walk in the park, want de reeks is serieus versterkt.”

Talenten uit eigen stal

De B-ploeg in eerste landelijke krijgt er twee jonge talenten uit eigen stal bij. “Mauro Coudyser en Siel Pieters komen van de C-ploeg over. Kenzo Martin en Alex Delaey hebben hun schoenen aan de haak gehangen na een lange carrière in Ieper. Pallieter Bevernage verliet de club. Na de top 3 van vorig jaar zouden we weer zo hoog mogelijk willen eindigen met deze ploeg, die opnieuw onder leiding staat van Fabrice Martin.”

“Nog intensief op zoek naar extra bestuursleden”

In eerste provinciale speelt de C-ploeg, waar Simon Segier in zijn debuutseizoen bij deze ploeg de bekerfinale haalde. “Jonas Vandecasteele trok naar Langemark en met Bavo Lezy hebben we een talentvolle ex-speler teruggehaald uit Oostende. Ook Pieter Verheyen is nieuw in die ploeg. Hij komt uit het Leuvense, maar volgt in onze regio zijn opleiding. Met Joren Capoen en Emiel Holvoet schuiven twee ervaren spelers van de D-ploeg door. Bij die D-ploeg is Pieter-Jan Leys onze nieuwe trainer. Hij volgde Roy Decaestecker op. Ook bij de dames zijn er wat verschuivingen. De eerste ploeg speelt dit jaar in tweede landelijke en wordt getraind door Niels Vandewoestyne. Hij volgt Henk Rondelez op. Die ploeg zal gedragen worden door het drietal Hanne Mestdagh-Pippa Demeulenaere-Loes Breughe, aangevuld met talentvolle jeugdspeelsters. Bij de tweede damesploeg in eerste provinciale is Jelena Rambour de trainster. Verder zijn er met Fréderic Vermeersch en Marjan Flamang twee nieuwe leden in de beheerraad en we zijn nog intensief op zoek naar extra krachten voor in ons bestuur.”

The post Basket SKT Ieper vult ontbrekende puzzelstukjes in en kijkt nu vooruit naar de competitiestart is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Geen economisch levensvatbare alternatieven gevonden voor Audi Brussels”

Er is momenteel geen geschikt voertuigproject, noch een economisch haalbaar alternatief gebruik voor Audi Brussels gevonden. Dat heeft de directie dinsdag te kennen gegeven tijdens een bijzondere ondernemingsraad. Er wordt nu de volledige focus gelegd op de zoektocht naar potentiële investeerders. Maar het ziet er dus niet goed uit voor de werknemers van Audi.

Lees meer »

Nee, Eddy van ‘Thuis’ komt niet op voor Vlaams Belang in Aalst: “We overwegen verdere stappen”

De productie van Thuis heeft een valse verkiezingsadvertentie die verscheen op sociale media gerapporteerd bij Meta, het moederbedrijf van onder meer Facebook. Dat schrijft VRT NWS. In de advertentie wordt het personage Eddy voorgesteld als een kandidaat voor Vlaams Belang in Aalst. Zowel de productie als acteur Daan Hugaert distantiëren zich ervan en “overwegen verdere stappen”.

Lees meer »

Eerste en enige vrouwelijke brandweercommandant van het land stopt: “Wij hebben een andere kijk op situaties, dat is juist waardevol”

Katrien De Maeyer legt op 16 september haar functie als grote baas van de Brandweer Zone Rand neer. Na vijftien jaar bij de brandweer kiest ze voor een nieuwe uitdaging als directeur bij De Ambrassade, een expertisecentrum voor jeugdwerk in Vlaanderen. De Schotense is de eerste en enige vrouwelijke zonecommandant in België. “Ik was bij post Schoten de eerste vrouw

Lees meer »

“Stond het Thermae Palace in Antwerpen, dan was het al lang gerenoveerd”: Bart Tommelein en John Crombez strijden om de sjerp van Oostende

Ooit waren ze bijna vrienden. Vandaag zijn ze bijna vijanden. De strijd om het stadhuis woedt hard in de enige stad aan zee, Oostende. Een strijd die op 13 oktober ook de nationale spotlights zal kapen. Dat smeekt om een stevig debat voor onze zusterkrant De Zondag met de twee tenoren: de liberale burgemeester Bart Tommelein versus de socialistische uitdager

Lees meer »

Jean Beernaert en Anny Coussein zijn 65 jaar getrouwd

Jean Beernaert (90) en Anny Coussein (88) vierden hun briljanten jubileum. Anny, geboren in Ieper in 1936, groeide op met haar twee broers en studeerde Latijn-Grieks in Ieper en Gent. Jean werd in 1934 in Menen geboren, waar zijn familie een graanhandel had. Na zijn studies aan het Institut Gramme in Angleur ontmoette hij in
The post Jean Beernaert

Lees meer »

Ex-Miss België Kedist Deltour zit op een roze wolk: “Zó verliefd”

Kedist Deltour, Miss België 2021, is mama geworden van Lasana. Na een pittige zwangerschap mochten zij en haar verloofde – MMA-fighter Keita Losene – hun zoontje verwelkomen. “Hij is om op te eten!”, klinkt het enthousiast.
The post Ex-Miss België Kedist Deltour zit op een roze wolk: “Zó verliefd” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Politie beschermde Marius in onderzoek naar drugshandel”: geheime documenten onthullen nieuw schandaal in Noors koningshuis

De politie houdt Marius Borg Høiby (27), die recent nog in opspraak kwam wegens geweld tegen zijn ex-vriendin, een hand boven het hoofd. Dat schrijven lokale media. Agenten zouden de zoon van kroonprinses Mette-Marit gewaarschuwd hebben dat zijn naam was opgedoken in een onderzoek naar grootschalige drugshandel. Onze royalty-expert geeft tekst en uitleg over het zoveelste schandaal rond het enfant

Lees meer »

EXCLUSIEF. Van succesvol ondernemer naar het OCMW. Philip (57): “Ik ben 50 miljoen euro kwijt in 6 maanden”

“Ik heb lang genoeg gezwegen.” Zakenman Philip Deutz (57) uit Sint-Niklaas beleeft zijn grootste nachtmerrie. Tot twee jaar geleden was hij een succesvolle ondernemer met meer dan twintig bedrijven in binnen- en buitenland. Geen flamboyante CEO, maar iemand die op de achtergrond werkte en in de luwte een zakenimperium uitbouwde, alles samen goed voor zo’n 50 miljoen euro. Nu is

Lees meer »

Kledingketen Lolaliza slachtoffer van cyberaanval

Kledingketen Lolaliza is onlangs slachtoffer geworden van een cyberaanval. Dat bevestigt het bedrijf in een kort statement. Een deel van de persoonlijke gegevens van klanten en personeel zou gehackt zijn, net als enkele bedrijfsgegevens. De winkels en de webshop blijven open, het bedrijf werkt aan een oplossing.

Lees meer »

Trump weigert tweede debat met Harris

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump is niet van plan om deel te nemen aan een tweede debat met zijn Democratische rivale Kamala Harris. Dat laat hij donderdagavond weten op zijn socialemediaplatform Truth Social.

Lees meer »

Kanaalzone West krijgt vorm in Ooigem

De gemeente Wielsbeke en de West-Vlaamse Intercommunale (WVI) realiseren in de Sluisstraat in Ooigem extra ruimte voor lokale ambachtelijke bedrijvigheid.
The post Kanaalzone West krijgt vorm in Ooigem appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. VS viseert Russisch tv-netwerk RT met sancties: “Belangrijk onderdeel van Russische oorlogsmachine”

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky zal deze maand nog zijn Amerikaanse ambtgenoot Joe Biden ontmoeten. Hij zal hem dan “het overwinningsplan” van Oekraïne op Rusland voorstellen. “De oplossingen zijn allemaal met elkaar verbonden en zullen Oekraïne voldoende kracht geven op het pad richting vrede”, klonk het op een persconferentie in Kiev. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in

Lees meer »