Vanaf 9 september: lokale omleiding via Kokelarestraat bij werken aan de Rijksweg in Izegem

De Rijksweg (N36) in Izegem ondergaat het komende jaar een grondige transformatie. Tussen de rotondes aan de Leenstraat en de Kortrijksestraat krijgt de gewestweg bredere fietspaden, extra groen, een nieuw wegdek en nieuwe bushaltes. De werken starten op maandag 9 september en zullen duren tot het einde van de zomer van 2025. Fietsers, lokaal verkeer en doorgaand vrachtverkeer volgt een omleiding tijdens de werken. Het gemotoriseerd verkeer dat richting Lendelede en Harelbeke rijdt zal een ommetje moeten maken via de Leenstraat, Kokelarestraat en Meensesteenweg.

De bestaande Rijksweg is verouderd: de fietspaden zijn versleten en het wegdek is aan vernieuwing toe. Met een grondige vernieuwing tussen de Leenstraat en de Kortrijksestraat brengt het Agentschap Wegen en Verkeer daar verandering in: de weg wordt veiliger, groener en moderner. De fietspaden worden twee meter breed, met een groene strook tussen fietsers en auto’s.

Het wegdek krijgt een nieuwe laag asfalt en er komt een groene middenberm. Daarnaast worden de bushaltes aan de Vlasbloemstraat vernieuwd met een verhoogd perron. Waar nodig plaatst Wegen en Verkeer ook extra rioleringsbuizen zodat regenwater vlot afgevoerd wordt naar de Klijtstraat. De rotondes met de Leenstraat en Kortrijksestraat zijn nog in goede staat, daar verandert er niets.

Werken in fases vanaf 9 september

Om de hinder te beperken, wordt er op de Rijksweg gewerkt in vier fases. Dat betekent dat er niet overal tegelijk gewerkt wordt, maar dat de werfzone opschuift. Op 9 september start fase 1 van de werken. Dan werkt de aannemer op de weghelft richting Harelbeke tussen de Leenstraat en de Meensesteenweg. Eind november is de andere weghelft aan de beurt en daarna schuift de werfzone op richting Harelbeke. Als alles vlot verloopt, duren de werken tot het einde van de zomer van 2025.

Omleiding via de Kokelarestraat

Vanaf maandag 9 september is er hinder voor het verkeer. Fietsers en voetgangers richting Harelbeke volgen de omleiding via de fietstunnel onder de Rijksweg, de Minervastraat, het fietspad langs de Aldi, Kardinaal Cardijnlaan, Steenovenstraat, het fietspad langs het stadion, de Sint-Jorisstraat en Burgemeester Vandenbogaerdelaan. Voor fietsers en voetgangers richting Roeselare is er geen hinder. Ook voor reizigers van het openbaar vervoer is er geen hinder.

Lokaal gemotoriseerd verkeer richting Harelbeke volgt een omleiding via de Leenstraat, Kokelarestraat en de Meensesteenweg. Verkeer richting Roeselare kan op de Rijksweg blijven rijden, op een versmalde rijstrook met een snelheidsbeperking van 50 km/u.

Omleiding vrachtverkeer

Doorgaand verkeer en vrachtverkeer (van meer dan 3,5 ton) tussen Roeselare en Harelbeke rijdt in beide richtingen om via de R32, N37 (Roeselaarsestraat, Oostlaan en Pittemsestraat), N50 (Brugsesteenweg, Bruggesteenweg, Bruggestraat, De Ring, Kortrijkstraat en Brugsesteenweg) tot aan de N36.

The post Vanaf 9 september: lokale omleiding via Kokelarestraat bij werken aan de Rijksweg in Izegem is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zetus renoveert twee sociale huurwoningen in de Zinderdreef

Woonmaatschappij Zetus renoveerde recent twee sociale huurwoningen in de Zinderdreef. De renovatie kadert in een ruimer programma waarbij Zetus een hele reeks huurwoningen grondig verbouwt, zodat ze opnieuw voldoen aan de hedendaagse normen inzake isolatie, technieken en comfort. “Met dit pilootproject onderzoeken we de technische en financiële haalbaarheid om dit type woningen uit de jaren
The post Zetus renoveert

Lees meer »

Derdeleeftijdkaarters Sint-Juliaan pikken draad weer op: “Veel inwoners misten de vaste kaartnamiddagen”

Door de coronacrisis viel het doek over de Derdeleeftijdkaarters in Sint-Juliaan, maar onder impuls van Maria Masschelein wordt er werk gemaakt van een heropstart van de kaartersclub. Op zaterdag 21 september is iedereen alvast welkom om 13.30 uur in oc De Hazebrug voor de eerste kaarting in bijna vijf jaar.
The post Derdeleeftijdkaarters Sint-Juliaan pikken draad weer op: “Veel

Lees meer »

Waterpeil Donau blijft stijgen: Slovakije en Hongarije bereiden zich voor op overstromingen – Dodentol opgelopen tot 12

Het waterpeil in de Donau blijft stijgen. In de Slovaakse hoofdstad Bratislava en de Hongaarse hoofdstad Boedapest worden maatregelen genomen om de dreigende wateroverlast in te perken. Het dodental na de passage van cycloon Boris is intussen opgelopen tot twaalf: in Roemenië kwamen zes slachtoffers om het leven, in Oostenrijk drie, in Polen twee en in Tsjechië één. Heel wat

Lees meer »

CYCLOON BORIS. Brandweerman sterft tijdens interventie in Oostenrijk – Meer dan meter sneeuw leidt tot lawinegevaar in Beierse Alpen

In Oostenrijk is een brandweerman tijdens een interventie om het leven gekomen. Dat meldt de gouverneur van de deelstaat Neder-Oostenrijk. De dodentol van cycloon Boris komt zo op zes te staan. Roemenië is voorlopig het zwaarst getroffen met vier doden, in Tsjechië is sprake van vier vermisten. Ook in Polen viel een dodelijk slachtoffer. Nog in Oostenrijk raakte een wandelaar

Lees meer »

Jommeke nodigt uit om samen Koksijdse visserijverhalen te ontdekken langs de nieuwe Jommeke-gezinsfietsroute

Stripheld Jommeke voelt zich duidelijk in zijn sas in Koksijde. Hij heeft er niet alleen zijn eigen ‘Jommekeshuis’, beleeft er avonturen met Potvis Valentijn in zijn nieuwste stripalbum, en voortaan kan je samen met Jommeke boeiende visserijverhalen ontdekken langs het parcours van de nieuwe Jommeke-gezinsfietsroute.
The post Jommeke nodigt uit om samen Koksijdse visserijverhalen te ontdekken langs de nieuwe

Lees meer »