Dorp Leke krijgt in najaar eigen bankautomaat om geld af te halen: “Grote meerwaarde voor dorpsbewoners”

Het dorp Leke, deelgemeente van Diksmuide, krijgt in het najaar haar eigen Batopin-cashpunt, die voor vier banken cashautomaten uitbaat. Dat werd unaniem beslist op de gemeenteraad. Het punt gaat wellicht in het najaar al open, in het voormalige lijkenhuisje in de Kerkomgangstraat.

Vele dorpsbewoners en het stadsbestuur van Diksmuide waren al langer vragende partij voor een cashpunt in Leke.

In de Generaal Baron Jacquesstraat in het centrum van Diksmuide plaatste Batopin al een cashpunt, dat cash-automaten voor vier grootbanken beheert. Daar werden intussen al aanpassingen gedaan.

Zo werd de toegangsdeur aangepast voor mensen met een beperking en is er meer onderhoud. Binnenkort komt daar ook een shop- en go parkeerplaats.

Goede zaak

Voor de inwoners van Leke, het verst gelegen dorp, betekende dit telkens een hele verplaatsing om cash geld af te halen.

“Ik was dan ook al langer in contact met Batopin om de noodzaak van een cashpunt voor Leke aan te geven”, zegt burgemeester Lies Laridon (Cd&V).

“Op basis van marktonderzoek liet Batopin weten dat Leke inderdaad in aanmerking komt voor zo’n punt. De stad hielp mee zoeken naar een geschikte locatie en kwam uit bij het voormalige lijkenhuisje in de Kerkomgangstraat. Dat is al jaren in onbruik, en werd voordien gebruikt voor de organisatie van de 24 uren van Leke als opslagruimte, maar voor hen is er een nieuwe locatie. Het nieuwe cashpunt in Leke is een goede zaak voor de inwoners en de winkels in het dorp.”

De gemeenteraad keurde de inplanting van het Batopin-cahspunt unaniem goed. De nodige vergunningen zullen nu afgeleverd worden voor de verbouwingswerken van het voormalige lijkenhuisje. Wellicht starten die werken al in oktober of november.

(JH)

The post Dorp Leke krijgt in najaar eigen bankautomaat om geld af te halen: “Grote meerwaarde voor dorpsbewoners” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Langverwacht ‘proces van de eeuw’ tegen Man City start vandaag: welke straf dreigt na 115 aanklachten voor financieel geknoei?

Vandaag gaat het ‘proces van de eeuw’ tegen Manchester City van start. De club van Kevin De Bruyne en Jérémy Doku moet zich de komende weken verantwoorden voor de 115 aanklachten voor financiële wanpraktijken die de Premier League indiende tegen de Engelse kampioen. Indien schuldig bevonden, riskeert City stevige boetes, puntenaftrek en/of zelfs degradatie uit de Premier League. Een uitspraak

Lees meer »

Voormalig VTM-nieuwsanker Elke Pattyn wordt diplomaat in Israël

Voormalig journalist en VTM-nieuwsanker Elke Pattyn wordt diplomaat in Israël. Ze wordt vanaf 1 oktober gestationeerd in de Belgische ambassade in Tel Aviv, Israël. Pattyn was de voorbije jaren aan de slag als woordvoerder van onder meer premier Sophie Wilmès en minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib.

Lees meer »

Theater Malpertuis trapt nieuw seizoen af in De Traagheid

Op zondag 22 september geeft Theater Malpertuis het startschot voor het nieuwe theaterseizoen met een uniek concert in De Traagheid. Actrice en zangeres Tiny Bertels brengt er ‘Winterreise’ onder begeleiding van pianist Aaron Wajnberg.
The post Theater Malpertuis trapt nieuw seizoen af in De Traagheid appeared first on KW.be.

Lees meer »

Failliete aannemer uit Oostende blijft voorschotten incasseren en verbrast die op goksites: zes maanden cel en vijf jaar beroepsverbod

Hoewel M.L. (28) wist dat zijn bouwbedrijf virtueel failliet was, bleef hij voorschotten incasseren. Dat geld verbraste de Oostendenaar grotendeels op goksites. Dat levert hem nu een celstraf en een beroepsverbod op.
The post Failliete aannemer uit Oostende blijft voorschotten incasseren en verbrast die op goksites: zes maanden cel en vijf jaar beroepsverbod appeared first on KW.be.

Lees meer »

Crisis bij energie-installateur H&S Powersolutions: “Ik vrees dat ik mijn 26.000 euro nooit ga terugzien”

Alweer dreigt een energie-installateur in Vlaanderen failliet te gaan. Deze keer gaat het over H&S Powersolutions, een Limburgs bedrijf dat onder meer zonnepanelen installeert. Tientallen mensen voelen zich gedupeerd door het bedrijf, waaronder ook Ilona (40) uit Houthalen en Ludo De Mol (54) uit Heverlee. Aan HLN-consumentenexperte Safia Yachou vertellen zij hun verhaal: “Ik betaalde 26.000 euro voor een dakrenovatie

Lees meer »