Groep 24 stelt hun muzikaal en humoristisch programma in de regio Oostende voor: Van Urbanus tot Preuteleute én Mother Mercury…

Naar goede gewoonte stelde de Brugse eventorganisator Groep 24 hun Oostends seizoen voor. Groep 24 is de firma achter Comedyshows.be en Show-time.be. In de regio Oostende komen ze voor seizoen 24-25 met zo’n 15 voorstellingen op de proppen. Het werd een zeer gevarieerd aanbod dat voor elk wat wils biedt. Wegens de sluiting van Kursaal Oostende wijken ze uit naar andere zalen in de regio, waaronder naar Bredene, Middelkerke en Leffinge.

“Gezien het Kursaal minimaal twee jaar dicht gaat wegens verbouwingen, gaan we op zoek naar alternatieven in en rond Oostende om onze producties een plek te geven. Dus ook dit jaar zijn onze voorstellingen te zien in Bredene, Middelkerke en Leffinge” vertelt Pieter De Wulf, zaakvoerder van Groep 24. Op vlak van comedy zien we uiteenlopende namen op de kalender staan. Levende legende Urbanus zal begin 2025 zijn afscheidstournee aanvatten. De godfather van de Vlaamse comedy staat maar liefst twee keer in Middelkerke. De eerste voorstelling in SILT (het nieuwe Casino in Middelkerke) is al uitverkocht, maar er staat dus een tweede show op het programma. “Samen met Urbanus halen we ook nog twee andere giganten naar de regio, met Kamiel Spiessens en Jacques Vermeire. Maar ook Comedians van een nieuwere generatie, zoals Henk Rijckaert, Preuteleute en William Boeva ” aldus De Wulf.

Sonny Vande Putte, zanger van Mother Mercury, treedt op in Leffinge en Bredene. © PADI

Wat betreft muziek is het aanbod van show-time.be aanzienlijk opgeschroefd en gevarieerder geworden, verklaart De Wulf. “Met show-time.be programmeren we kwaliteitsvolle tributes en concerten. We willen de tribute afhelpen van het imago van “ordinaire coverband”. We programmeren steengoede producties die de muziek tot zijn recht doet komen in het comfort van goed uitgeruste theater- en concertzalen, en dat wordt geapprecieerd door het publiek. De vraag naar tickets voor onze tributes is enkele jaren tijd verveelvoudigd. Ons aanbod is bijzonder uitgebreid. Daar waar we enkele jaren geleden één of twee tributes programmeerden, is dat nu verveelvoudigd. Op 21 september staan we met een Pink Floyd tribute in Oostende. Het is onze laatste voorstelling in Kursaal voor de aanvang van de renovaties”. Verder zijn ook The Beatles Story en Mother Mercury terug te vinden op het programma. Die laatste staat zowel in Leffinge als Bredene. De zanger van Mother Mercury, Sonny Vande Putte, won eerder dit jaar nog het VTM-programma Starstruck, waarbij artiesten een zo goed mogelijke versie van hun favoriete performer moesten neerzetten. Sonny werd als laureaat verkozen met zijn “Freddie Mercury”. In de eerste helft van 2024 volgde er al een stevige tournee langs de culturele centra en theaterzalen in ons land. Grote zalen zoals Capitole Gent, Stadsschouwburg Antwerpen en Trixxo Theater Hasselt waren onderdeel van die tournee. Nu zijn ook Leffinge en Bredene aan de beurt. “Bovendien hebben we ook nog “een specialleke” in petto” sluit De Wulf af. Dit jaar is het exact 30 jaar geleden dat Nirvana frontman Kurt Cobain overleed. Nirvana was het geluid van een generatie en drukte met hun baanbrekende grunge een stempel op de muziekgeschiedenis. Dit najaar tourt de live-rockumentary “Smells like memories” door de Vlaamse theaterzalen. Het wordt een muzikale vertelling, met live-band, onder leiding van presentatrice Sofie Engelen. De visuals uit de voorstelling werden gemaakt en ge-edit door West-Vlaming Christof Witters. In maart 2025 houdt de voorstelling ook halt in De Zwerver in Leffinge. (PADI)

Info en tickets voor al deze voorstellingen terug te vinden via: www.comedyshows.bewww.show-time.be

The post Groep 24 stelt hun muzikaal en humoristisch programma in de regio Oostende voor: Van Urbanus tot Preuteleute én Mother Mercury… is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vital Borkelmans veroordeeld voor rijden onder invloed in Knokke-Heist

Ex-profvoetballer Vital Borkelmans (61) is door de Brugse politierechter voor rijden onder invloed veroordeeld tot vijftien dagen rijverbod en 1.600 euro boete, waarvan 600 euro effectief. Nog voor de ademtest gaf de voormalige assistent-bondscoach toe dat hij te veel gedronken had.
The post Vital Borkelmans veroordeeld voor rijden onder invloed in Knokke-Heist appeared first on KW.be.

Lees meer »

Advocaat van dirigent Jos Van Immerseel kondigt “juridische stappen” aan

Jos van Immerseel, de dirigent van het Brugse orkest Anima Eterna die maandag aan de deur werd gezet, heeft de Antwerpse strafpleiter Walter Damen in de arm genomen. De advocaat spreekt van lasterlijke aantijgingen waarvoor juridisch stappen worden ondernomen.
The post Advocaat van dirigent Jos Van Immerseel kondigt “juridische stappen” aan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dirk Rosson uit Lissewege op Brugse PVDA-lijst: socialist wordt communist

Lissewegenaar Dirk Rosson, voormalig socialistisch gemeenteraadslid en burgemeesterszoon, heeft toegehapt om op de Brugse PVDA-lijst te staan. Hij prijkt op de dertiende plaats op de communistische lijst op 13 oktober bij de Brugse gemeenteraadsverkiezingen.
The post Dirk Rosson uit Lissewege op Brugse PVDA-lijst: socialist wordt communist appeared first on KW.be.

Lees meer »

Een film als een jazzclub: ‘Soundtrack to a coup d’état’ verweeft politiek en muziek over de Congolese onafhankelijkheid

"Ik wil dingen opengooien", zegt regisseur Johan Grimonprez over zijn documentaire ‘Soundtrack to a coup d’état’. Die gaat over de woelige jaren net voor en na de onafhankelijkheid van Congo, de moord op Patrice Lumumba en de internationale context van die tijd. Grimonprez maakt een verbluffende vertelling met archiefbeelden en muziek, van Louis Armstrong tot Nina Simone en de beroemde

Lees meer »

Inwoners smaken nieuwe zaterdagmarkt in Krottegem: “ We zijn zeer blij met deze mooie aanwinst”

Het zonnetje en zes marktkramers waren van de partij, maar ook de klanten bleven zaterdagvoormiddag tijdens de eerste marktdag ooit in Krottegem niet achterwege. Het initiatief, dat groeide uit een vraag van de lokale bevolking, valt duidelijk in de smaak bij de inwoners.
The post Inwoners smaken nieuwe zaterdagmarkt in Krottegem: “ We zijn zeer blij met deze mooie

Lees meer »

Fietsclub De Violetten sluit mooi seizoen af

Als afsluit van een schitterend fietsseizoen van de fietsclub De Violetten met 70 leden, werd genoten van een heerlijke maaltijd in het clublokaal Old Fiddler.
The post Fietsclub De Violetten sluit mooi seizoen af appeared first on KW.be.

Lees meer »

Juwelen gestolen bij woninginbraak, drie fietsers komen ten val

De politie Kouter moest afgelopen weekend viermaal tussenbeide komen voor incidenten in Torhout. Een keer ging het om een woninginbraak en driemaal ging het om een verkeersongeval waarbij een fietser ten val kwam.
The post Juwelen gestolen bij woninginbraak, drie fietsers komen ten val appeared first on KW.be.

Lees meer »

Cedric Vanhee voorspelt een moeilijk seizoen voor Jong Male (1)

De jongens van de Brieversweg openden de competitie met een 1-5-thuisnederlaag tegen KFC Moen. De daaropvolgende trip naar KWS Houthulst A leverde evenmin oogst op: de thuisploeg won met 2-0. Leider KSV Rumbeke komt zondag 15 september naar de Maalse gelederen afgezakt. Doelman Cedric Vanhee is na Zedelgem aan een nieuw hoofdstuk in zijn carrière
The post Cedric Vanhee

Lees meer »