Apple-winkel in Ieper vol rook nadat inbraakalarm afgaat: “Dat gebeurde per ongeluk”

Er was maandag even opschudding in een Ieperse winkelstraat toen het handelspand van een Apple-verdeler zich plots vulde met rook.

Brandweer Westhoek moest maandagvoormiddag uitrukken naar de Boterstraat in centrum Ieper voor een melding van brand in een gebouw. Het ging om het handelspand van Lab9, een verdeler van Apple-producten, dat gevuld was met een dichte rook.

Per ongeluk

“De rook kwam van het inbraakalarm dat per ongeluk in werking trad, toen een winkelmedewerker het pand wou betreden”, zegt brandweerkapitein Dirk Vandekerckhove. “Het ging dus om een kunstmatige, dichte witte rook, die ervoor moet zorgen dat eventuele inbrekers gedesoriënteerd raken. We hebben het pand geventileerd, er was geen schade.”

Tijdens de brandweerinterventie was de Boterstraat plaatselijk afgesloten: voertuigen werden omgeleid via het kruispunt met de Patersstraat. (TP)

The post Apple-winkel in Ieper vol rook nadat inbraakalarm afgaat: “Dat gebeurde per ongeluk” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. Van succesvol ondernemer naar het OCMW. Philip (57): “Ik ben 50 miljoen euro kwijt in 6 maanden”

“Ik heb lang genoeg gezwegen.” Zakenman Philip Deutz (57) uit Sint-Niklaas beleeft zijn grootste nachtmerrie. Tot twee jaar geleden was hij een succesvolle ondernemer met meer dan twintig bedrijven in binnen- en buitenland. Geen flamboyante CEO, maar iemand die op de achtergrond werkte en in de luwte een zakenimperium uitbouwde, alles samen goed voor zo’n 50 miljoen euro. Nu is

Lees meer »

Expo ‘Kerkewerk’ onthult boeiende kerkschatten

Onlangs was er in de vooravond de officiële opening in aanwezigheid van federaal volksvertegenwoordiger en schepen Nathalie Muylle van de tentoonstelling ‘Kerkewerk… de kerkschatten onthuld’. De expo kadert in 100 jaar Sint-Petrus en Pauluskerk.
The post Expo ‘Kerkewerk’ onthult boeiende kerkschatten appeared first on KW.be.

Lees meer »

936 rijbewijzen ingetrokken voor gsm-gebruik achter het stuur op drie maanden tijd: “Een gemiddelde van 10 per dag”

Op drie maanden tijd werden er al 936 rijbewijzen ingetrokken in West-Vlaanderen van autobestuurders, die hun gsm gebruiken tijdens het rijden. Dat was al langer verboden, maar sinds 1 juni 2024 wordt onmiddellijk het rijbewijs ingetrokken voor een periode van 15 dagen en moet de autobestuurder verschijnen voor de politierechtsbank.
The post 936 rijbewijzen ingetrokken voor gsm-gebruik achter het

Lees meer »

Wordt je winkelkar binnenkort goedkoper? CEO van Delhaize belooft pittige onderhandelingen met producenten

Anderhalf jaar nadat de storm rond de zelfstandige overnames van 128 Delhaizes is losgebarsten, spreekt CEO Xavier Piesvaux (57) voor het eerst. Over de omzetcijfers en ontslagen, maar ook over wat er voor jou als consument zal veranderen. “Een aantal producten zal volgend jaar goedkoper worden.” Aan HLN legt hij uit om welke producten het gaat, en hoe hij dat

Lees meer »

Jetaime (22) is nieuwe Miss Antwerpen én voltijds mantelzorger: “Mijn zus kan haar droom niet verderzetten, dus moest ik zeker voor die van mij gaan”

Jetaime Vandeuren uit Heist-op-den-Berg mag zich Miss Antwerpen én Miss Talent 2025 noemen. De 22-jarige werd voltijds mantelzorger voor haar zus Gianduja (21), nadat ze betrokken raakte bij een zwaar verkeersongeval. “Omdat zij haar droom als profvoetballer niet kon verderzetten, moedigde ze me aan om zeker voor de mijne te gaan.”

Lees meer »

Advocaat van dirigent Jos Van Immerseel kondigt “juridische stappen” aan

Jos van Immerseel, de dirigent van het Brugse orkest Anima Eterna die maandag aan de deur werd gezet, heeft de Antwerpse strafpleiter Walter Damen in de arm genomen. De advocaat spreekt van lasterlijke aantijgingen waarvoor juridisch stappen worden ondernomen.
The post Advocaat van dirigent Jos Van Immerseel kondigt “juridische stappen” aan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nederlander Max Kroonen troeft na schitterend ploegenspel Belgen af en snelt naar zege in Textielprijs Vichte

Max Kroonen (VolkerWessels) heeft dinsdag de 92e editie van de Textielprijs, over tien ronden van 16,85 kilometer, in het West-Vlaamse Vichte gewonnen. De 24-jarige Nederlander zette, in deze profkoers op de nationale kalender, een solo op in volle finale en haalde het licht afgescheiden voor Arjen Livyns (Lotto Dstny). Die liet op zijn beurt na een sprint met vier Baptiste

Lees meer »

Twee grote winnaars in paar weken tijd bij Krantenwinkeltje 54 in Oostende: “Ze beloofden me allebei een fles drank”

Bij Krantenwinkeltje 54 in de Jules Peurquaetstraat 54 in Oostende waren er de voorbije weken twee grote winnaars. “De winnaars beloofden me een fles drank”, zegt een trotse uitbater Said Hassanpoor.
The post Twee grote winnaars in paar weken tijd bij Krantenwinkeltje 54 in Oostende: “Ze beloofden me allebei een fles drank” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vrouw die geruchten verspreidde over migranten die katten en honden opeten in Springfield: “Het was niet de bedoeling”

De vrouw uit Springfield, Ohio, die op sociale media bericht had over Haïtiaanse immigranten die huisdieren van de lokale bevolking stelen en opeten – wat Donald Trump in zijn debat tegen Kamala Harris gebruikte – zegt spijt te hebben van dat bericht. “Het ontplofte gewoon en werd iets dat niet mijn bedoeling was”, vertelde ze aan NBC News.

Lees meer »

Ook Europese Unie “zeer ongerust” over terdoodveroordelingen in Congo

De Europese Unie zegt met “grote bezorgdheid” kennis genomen te hebben van de “nieuwe terdoodveroordelingen” in Congo. Vorige week vrijdag werden 37 mensen, onder wie ook de Belg van Congolese origine Jean-Jacques Wondo, veroordeeld tot de doodstraf omdat ze volgens het Congolese gerecht betrokken waren bij een mislukte staatsgreep eerder dit jaar.

Lees meer »