VTI opent nagelnieuw schoolgebouw in Oostende: “Het bouwwerk is op maat van de leerlingen”

Na een vlotte bouw zonder veel obstakels is het gebouw van het VTI aan de Duivenhokstraat in Oostende gebruiksklaar.

“Het gebouw richt zich naar leerlingen uit de afdeling Bouw en de jongeren met een voorkeur voor schilderwerk – decoratie”, zegt Kris Barber, technisch directeur van de school. “Het bouwwerk in de Duivenhokstraat is op maat van de leerlingen die er thuis horen. De ateliers voor de richting Bouw bevinden zich op de benedenverdieping. Op het gelijkvloers zullen de leerlingen zowel binnen als buiten hun bouwvaardigheden kunnen aanleren. De infrastructuur voor de jongeren uit schilderen – decoratie situeert zich op tweede verdieping. Deze leerlingen zullen er hun schilder- en pleistertechnieken aanleren. Naast de ateliers zijn er nog zes leslokalen.”

“Op de eerste en tweede verdieping is er een afgerasterde passerelle. Met het oog op de veiligheid is deze passerelle afgebakend met kwaliteitsvolle afrastering. Langs deze afrastering groeien klimplanten. Ik vermeld graag de extra groene voorziening op de speelplaats en de geveltuin aan de Duivenhokstraat. De vele glaspartijen creëren veel lichtinval en stralen openheid uit. Een brug maakt de verbinding met het hoofdgebouw in de Stuiverstraat. Verder beschikt het nieuwe gebouw in de Duivenhokstraat over een HVAC-installatie (verwarming, ventilatie en airconditioning, red.) met warmtepompen. Samen met de isolatie en het hoogwaardig isolerend glas voldoet het geheel aan de strengste normen op gebied van energieconsumptie.”

Vlotte samenwerking

“We blikken tevreden terug op de samenwerking met aannemer Himpe en architectenbureau NWLND. Studiebureau Acovex was verantwoordelijk voor de technieken, veiligheidscoördinatie en EPB (EnergiePrestatie en Binnenklimaat). De firma Stabilis voerde een stabiliteitsstudie uit. De vereiste investering van 4,7 miljoen euro is bijzonder nuttig aangewend. Het VTI deed voor dit project een beroep op 2,7 miljoen subsidies van de Vlaamse overheid”, aldus nog Kris Barber. (BVO)

The post VTI opent nagelnieuw schoolgebouw in Oostende: “Het bouwwerk is op maat van de leerlingen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

De Zussenmoord. Het “kreng” moest dood, en dus nam Inge haar zus Heidi mee voor een avondwandeling langs het kanaal

Het Antwerpse assisenhof behandelt vanaf morgen de moord op Heidi Reyntjens. De vrouw met een beperking overleed in de nacht van 28 op 29 april 2019. In het water van het kanaal Dessel-Schoten beland, hulp geweigerd en verdronken, volgens haar zus Inge. De aanklager ziet dat anders. Volgens hem werd Heidi het slachtoffer van een moordcomplot, beraamd door die zus

Lees meer »

Nipt vermeden dat gebied van Bredene tot Zeebrugge onder water kwam te staan. Waarom ex-sluismeester 6 sluizen openzette

In de zomer van 2022 ontsnapten Blankenberge, De Haan, Wenduine en Zuienkerke aan een catastrofe. Iemand had bewust zes sluizen opengezet, waardoor het zeewater bij hoogtij de dorpskernen zou overspoelen. Die ‘iemand’ was wellicht ex-sluiswachter S.D. (42), die wraak wilde nemen voor een uit de hand gelopen familieruzie. Een reconstructie van de sabotage, waarvoor S.D. zich donderdag moet verantwoorden in

Lees meer »

Ex-burgemeesters bovenaan lijst Open VLD-De Merlaan in Maldegem

Open VLD en De Merlaan trekken op 13 oktober samen naar de kiezer. De lijst wordt getrokken door ex-burgemeester Bart Van Hulle en op de tweede plaats prijkt ex-burgemeester Marleen Van den Bussche. Op drie staat voormalig schepen Jason Van Landschoot en op vier voormalig schepen Stefaan Heyndrikx. Voormalig schepen Geert De Roo is lijstduwer.
The post Ex-burgemeesters bovenaan

Lees meer »

D’s Deldycke Traiteurs uit Brugge wint Gault&Millau Award voor inspanningen inzake medewerkerswelzijn

D’s Deldycke Traiteurs uit Brugge heeft bij de uitreiking van de Gault&Millau Catering Awards in Tour et Taxis in Brussel, de award voor HR in ontvangst mogen nemen. Deze nieuwe award, die dit jaar voor het eerst werd uitgereikt, erkent cateringbedrijven die uitzonderlijke inspanningen leveren op het gebied van medewerkerswelzijn.
The post D’s Deldycke Traiteurs uit Brugge wint Gault&Millau

Lees meer »

Oude Kale in Landegem hersteld tot kronkelende waterloop

De Oude Kale kronkelt opnieuw door het landschap tussen Landegem en Merendree. De Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) herstelde de waterloop tot een kronkelende beek met onverharde oevers en steile en zachte bochten. Dit zal de waterkwaliteit verbeteren en waar de Oude Kale al in 2017 werd hersteld, zijn de effecten op de waterkwaliteit al zichtbaar.

Lees meer »

LIVE. Houdt Belisia Bilzen de drie punten thuis tegen Dessel Sport?

In samenwerking met Voetbal Vlaanderen biedt HLN, exclusief voor abonnees, ook dit seizoen live amateurvoetbal aan. Het Limburgse Belisia Bilzen krijgt zondagnamiddag Dessel Sport over de vloer. De thuisploeg is met drie op zes aan de competitie begonnen, terwijl de bezoekers uit Antwerpen nog geen enkel punt hebben verzameld.

Lees meer »

Nog veel meer trajectcontroles op komst

Het aantal trajectcontroles in Vlaanderen stijgt al jaren en er zijn er nog veel meer op komst. Dat schrijft Het Laatste Nieuws dinsdag op basis van een rondvraag bij alle lokale lijsttrekkers van de 285 Vlaamse gemeenten voor ‘De Stem van Vlaanderen’.

Lees meer »

Twintiger die stacaravan op camping in Slijpe in brand stak om ‘schoonouders te helpen’ krijgt achttien maanden voorwaardelijke celstraf

Een 27-jarige man uit ’s Gravenbrakel heeft voor de Brugse rechtbank achttien maanden voorwaardelijke celstraf gekregen nadat hij de stacaravan van zijn schoonouders in brand stak in Slijpe. Het motief van Benjamin S. was opmerkelijk.
The post Twintiger die stacaravan op camping in Slijpe in brand stak om ‘schoonouders te helpen’ krijgt achttien maanden voorwaardelijke celstraf appeared first on

Lees meer »