Lando Norris maakt einde aan ongeslagen status Max Verstappen en wint in Zandvoort

 

Lando Norris heeft een einde gemaakt aan de ongeslagen status van Max Verstappen in Zandvoort. Met zijn McLaren pakte hij niet alleen de pole, maar ook de overwinning. Als er nog twijfel bestond, is die nu weg: Red Bull heeft niet langer de snelste auto.

 

Meer krantenkoppen in België

Bloemenevenement laat zich inspireren door kunstenaar Paul Delvaux: “Feest dat zowel vertrouwd als verrassend vernieuwend is”

Van donderdag 19 tot en met maandag 23 september wordt de site van het Koksijdse gemeentehuis ondergedompeld in een bloemendecor voor het driejaarlijkse bloemenevenement ‘Koket Koksijde’. Voor deze florale editie ging de gemeente Koksijde opnieuw in zee met Floraliën Gent en liet zich inspireren door Paul Delvaux.
The post Bloemenevenement laat zich inspireren door kunstenaar Paul Delvaux: “Feest dat

Lees meer »

Schoenenketen Bristol failliet verklaard: 160 jobs gaan verloren

Het doek is zoals verwacht gevallen over de schoenenketen Bristol. De ondernemingsrechtbank van Antwerpen, afdeling Hasselt, heeft donderdag het faillissement uitgesproken van Euro Shoe Group, de vennootschap achter de keten. Dat meldt vakbond ACV Puls en het bedrijf bevestigt het nieuws. Een 160-tal mensen op de hoofdzetel en het logistiek centrum in Beringen verliezen hun baan.

Lees meer »

Planbureau voorspelt minder jobs en meer werklozen

Het Planbureau verwacht dit en volgend jaar weinig nieuwe jobs. Dit jaar zouden er slechts 16.000 nieuwe banen bijkomen en volgend jaar 25.000, zo blijkt uit nieuwe economische vooruitzichten die woensdag werden gepubliceerd. Hierdoor zou ook de werkgelegenheidsgraad nauwelijks stijgen en zouden er weer meer werklozen zijn.

Lees meer »

Gevangenisdirecteur Haren reageert op hallucinante beelden: “Drugs en gsm’s over muur? Niet tegen te houden”

Drugs worden op het terrein gegooid, gevangenen klimmen op de daken en er wordt gejoeld vanuit de cellen. De beelden die opduiken uit de gevangenis van Haren doen denken aan Zuid-Amerikaanse toestanden, waarbij het lijkt alsof de gevangenen het voor het zeggen hebben. Hoe zit het echt? We vroegen het aan de baas zelf, de gevangenisdirecteur van Haren: “Ik geef

Lees meer »

In de maak: het noordelijkste kunstwerk van België aan de Maas in Kinrooi 

De komende maanden wordt een monumentaal bronzen beeldhouwwerk van Laure Prouvost geïnstalleerd aan de Maas in Kinrooi, in het uiterste noordoosten van ons land. Het wordt een soort speelse ‘Moeder Maas’, half vrouw, half octopus. VRT NWS kon het werk nu al bekijken in de bronsgieterij en sprak met de kunstenares, de bronsgieter en de partners uit Kinrooi.

Lees meer »

“Veelzeggend dat dit vorige maand al werd opgenomen”: onze royalty-expert analyseert video van prinses Kate

Geen perscommuniqué, geen tv-interview, geen woordvoerder die in haar naam sprak. De Britse prinses Kate (42) koos – opnieuw – een persoonlijke videoboodschap om bekend te maken dat haar chemotherapie is afgerond. Ze huurde daarvoor een échte regisseur in. Kate is daarmee een trendsetter in de koninklijke wereld, analyseert onze royalty-expert Wim Dehandschutter. Al volgt ze met zo’n zorgvuldig geregisseerde

Lees meer »

Straffe beelden: auto speelbal van kolkende rivier in Polen – “In de voorbije uren tien dambreuken in Neder-Oostenrijk”

In de Oostenrijkse deelstaat Neder-Oostenrijk worden de dammen scherp in de gaten gehouden. “We hebben de afgelopen uren tien dambreuken gehad. Die moeten nauwgezet weer hersteld worden”, aldus het hoofd van het crisisteam. Vanuit het Poolse grensdorpje L?dek-Zdró komen intussen beelden die de kracht van het water aantonen. Een auto werd daar meegesleurd door een kolkende rivier en belandde met

Lees meer »

Netflix-hit ‘Baby Reindeer’ triomfeert met vier beeldjes en ‘Sh?gun’ schrijft geschiedenis: dit zijn de grote winnaars van de prestigieuze tv-prijzen

‘Baby Reindeer’, ‘The Bear’ en ‘Sh?gun’ zijn de grote winnaars van de Emmy Awards die zondagavond in Los Angeles in aanwezigheid van de genomineerden werden uitgereikt. De serie rond het waargebeurde verhaal van de stalker haalde vier awards op, de reeks ‘Sh?gun’ schreef geschiedenis en ook Jeremy Allen White viel in de prijzen met de reeks ‘The Bear’.

Lees meer »